26-10-15

Cruiseschip

Regelmatig meert er in de haven van Zeebrugge een luxe cruiseschip aan . Het cruiseschip de" Anthem of the Seas "is met zijn 348 meter het grootste cruiseschip dat ooit in Zeebrugge  kwam. Met haar 18 passagiersdekken biedt het plaats aan 4.180 passagiers en 1.500 bemanningsleden.
Het schip blijft nooit lang aan de kade. De passagiers worden ( als ze dat willen) met bussen naar verschillende steden in de omgeving gevoerd . Brugge is de uitverkoren stad bij uitstek. Zij zijn vrij om te shoppen, musea te bezoeken of gewoon te wandelen. Meestal vaart het schip dezelfde dag weer weg.

Dus je kunt het al reden zeker! Ik wilde dit schip eens met eigen ogen aanschouwen. Ik was er niet alleen, velen wilden ook een blik op dit luxe cruiseschip werpen. Dichtbij geraakte je niet. Maar niet zover daar vandaan staat een grote container waar je met trappen naar boven kunt gaan en van daaruit heb je een prachtig zicht op  een stukje van de haven en de uitvarende en binnenkomende schepen die oa door de sluis  naar de achterhaven varen. Op dat ogenblik voer het reuzenschip Wallenius Wilhelmsen de sluis buiten .
Omdat de bruggen dan open staan moest ik omrijden naar de volgende bruggen en met mij ook de tram.

zeebrugge2.jpg

zeebrugge.JPG

Hier daalde de brug terug naar beneden en ik stond boven op de container. Beneden zie je een rode wegwijzer die de afstanden van Zeebrugge uit over de hele wereld in km aanduidt.

zeebrugge1.JPG

De tram het ideale vervoermiddel langs de hele kust.

zeebrugge3.jpg

Op het gelijkvloers in de container zie je verschillende kaarten van de haven hangen. Op de bovenste foto zie je bovenaan de rode daken van de dorpskern van Zeebrugge. Ik vraag me af hoelang deze mensen daar nog kunnen wonen.

zeebrugge4.jpg

De Wallenius  Wilhelmsen vaart de haven uit en neemt  dan een bocht om het wijde sop te kiezen. De foto's zijn niet zo scherp, ik heb teveel ingezoomd met het canonnetje. In Zeebrugge is deze maatschappij actief in opslag, behandeling en distributie van goederen voor rekening van grote bedrijven.
Dit schip is een vertrouwd beeld in Zeebrugge.

zeebrugge5.jpg

Op de bovenste foto zie je de Wallenius nog in de verte, maar ik kwam om dat andere schip te zien dat links op de foto te zien is.

zeebrugge6.JPG

Vanop de container kon je alleen een vooraanzicht fotograferen.

zeebrugge7.JPG

Maar toen ik terug wandelde naar de plaats waar mijn auto geparkeerd stond, kon ik toch een redelijk zij aanzicht fotograferen.  Vergeet het maar om dichterbij te komen. De bewaking is zéér streng.

zeebrugge8.JPG

Terwijl ik daar stond en de vorige foto maakte, draaide een bus in met passagiers die Brugge bezocht hadden( stond op de bus aangeplakt). De bus op bovenstaande foto was naar Blankenberge geweest. Voor zover ik het kon zien droegen de passagiers een badge! Je zou je er maar eens moeten tussenwurmen !

18:55 Gepost in Algemeen | Commentaren (12) | Tags: zeebrugge, cruiseschip, wallenius |

Commentaren

Je weet in spanning te houden en dan nog is het van ver weg ergens wel te begrijpen dat de beveiliging zo goed is

Gepost door: Merel | 27-10-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, je moet het in werkelijkheid zien om te vatten hoe groot zo'n schip wel is! Het gaat mijn verstand te boven dat zo'n gevaarte met zoveel mensen aan boord probleemloos kan varen!

Gepost door: magda | 27-10-15

Impressionant zo'n cruiseschip, de binnenkant zal ook de moeite zijn....maar daar hebben we het raden naar, met dank aan de beveiliging :-)

Gepost door: bea | 27-10-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ja dat is het woord impressionant en als je de figuurtjes ziet lopen op één van de dekken dan pas vat je dat het een gigantisch schip is. De binnenkant zou ik ook el eens willen zien. Ja de beveiliging is niet min. Maar ik liet me vertellen dat er flinke boetes staan als er verstekelingen aan boord worden aangetroffen. Dus begrijp ik ook wel dat de beveiliging streng moet zijn.

Gepost door: magda | 27-10-15

bijzonder indrukwekkend om zien...Magda

aan zo'n cruise zou ik wel nooit meedoen,ik zou me rot vervelen..

je kan met de massa even aan land voor een relatief korte uitstap, maar voor de rest zit op het schip en daar zou ik rap uitgekeken zijn...

en die Wallenius Wilhelmsen heb ik al eens gezien, ik stond als voetganger voor de brug en dacht om wat foto's te kunnen nemen, maar dat viel door de afsluitingen lelijk tegen..

toen het schip eindelijk voorbij de brug was, ging deze wel niet open omdat een volgend schip in aantocht was..

ik had beter op mijn stappen kunnen terugkeren en de tram nemen...

één ding is zeker van Knokke naar Zeebrugge, wandel ik nooit meer

prettige dag

Gepost door: willy | 27-10-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, van Knokke naar Zeebrugge wandelen is te doen maar dan mogen de bruggen niet openstaan en dan nog het is een hele afstand. En foto's maken van op de grond als er een schip in de sluis ligt...dat lukt mij ook nooit. Jammer dat je niet op de container geraakt bent want daar heb je wel een mooi overzicht. Door de Wallenius die in de sluis lag moest ik naar de twee andere bruggen rijden en eer ik de auto kwijtspeelde en te voet bij die container geraakte, was de Wallenius bijna het zeegat in! Een gids vertelde me dat de Wallenius héél veel auto's vervoert. Willy,de volgende keer de tram nemen in Heist zeedijk of Zeebrugge -Zeesluis tot Zeebrugge- Kerk. Want de omleiding te voet is niet min als de eerste bruggen omhoog staan.

Gepost door: magda | 27-10-15

Reageren op dit commentaar

Dat is nogal een mastodont Magda, zal wel veel luxe zijn daarbinnen. Vraag mij af als je met zoveel mensen op zo'n relatief kleine oppervlakte zit hoe het dan met de privacy gesteld is.

Gepost door: Mieke | 28-10-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik denk toch dat ze allemaal ruimte genoeg hebben ! Er zijn 18 passagiersdekken!! Luxueus zal het er wel zijn binnenin. Ik zou het wel eens willen zien.

Gepost door: magda | 28-10-15

Ik kom eindelijk nog eens terug om hier te genieten.
Vrolijke groetjes,
Joris

Gepost door: Gidsjoris | 28-10-15

Reageren op dit commentaar

@GidsJoris, welkom terug in blogland !

Gepost door: magda | 28-10-15

Wij hebben ooit een Cruise gedaan naar Noorwegen, en zijn dan ook vertrokken in de haven van Zeebrugge. Een ervaring om nooit te vergeten, zelfs de ontvangst van de passagiers en de begeleiding naar je kamer.

Gepost door: liliane | 29-10-15

Reageren op dit commentaar

binnenin moet dat t een en t ander zijn
maar k zou nooit meewillen met zo'n cruise
als je van de boot wilt om een stadje te bezoeken moet je lang aanschuiven want iedereen wil even weg van de boot
en op zo'n boot doen ze wel activiteiten maar niks die mij zou kunnen boeien :-)

Gepost door: fotorantje | 30-10-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.