30-10-15

Het Domein Beisbroek

Ik dacht dat niemand het zou raden waar ik gisteren samen met twee collegaatjes was gaan wandelen. Ik heb me vergist. Greta (zonder blog) en Benjamin hebben het geraden. Inderdaad we wandelden in het Domein Beisbroek en het is ons enorm bevallen.
Een bos waar je eens flink in de bladeren kon scheppen zodat ze dwarrelend rondvlogen en knisperden onder elke stap die je zette.
De parking die de routebeschrijving aangaf lag wel een eind verwijderd van het domein zelf

...maar vanaf de parking konden we al genieten van al de afgevallen bladeren.

beisbroek1.JPG

beisbroek.JPG

...en eenmaal op de dreef zagen we links van ons het bos en rechts van ons hoorden en zagen we de auto's rijden op de  E40.

beisbroek3.JPG

...we wandelden er niet alleen. Een dame liet haar vier honden uit.

beisbroek4.JPG

...en toen we het pijltje volgen naar het Domein liep een jogger met een felgekleurde jasje ons voorbij.

beisbroek5.JPG

...we zagen een houten constructie waar de kinderen( en grote mensen!) door openingen konden kijken naar vogels in het bos.

beisbroek6.JPG

...reuze knoestige bomen kwamen we tegen.

beisbroek15.JPG

...en bomen vol zwammen.

beisbroek7.JPG

En toen kwamen we op een open plaats en zagen we niet alleen een tearoom maar ook  de Volkssterrenwacht Beisbroek. Daar zijn we even binnen geweest. Voor kinderen is dit een leerrijke plaats waar ze alles zelf kunnen uit proberen.
Het planetarium was die dag niet open. Jammer!

beisbroek14.jpg

Maar we zouden het Planetenpad afwandelen. Start aan de tearoom om zo het bos in te wandelen. Iedere planeet is uitgebeeld volgens de mythologische figuur met een sculptuur van Jef Claerhout. De wandeling is gemaakt volgens een schaalmodel van het zonnestelsel. Elke stap die je zet komt overeen met 9 miljoen kilometer!!

beisbroek13.jpg

beisbroek8.jpg

beisbroek9.jpg

beisbroek10.jpg

beisbroek11.jpg

beisbroek12.jpg

Dus kun je wel begrijpen dat we moe waren na die wandeling  Knipogen en aan een koffietje toe waren in het Koetshuis, een tearoom met een mooi terras. Nu wel te fris om buiten te zitten. De pannenkoeken waren lekker, maar ik vergat die op de foto te zetten. Enkel het Halloween snoepje bij de koffie kan ik nog laten zien!!

beisbroek17.JPG

Toen was het tijd om terug te keren naar de auto. We namen een andere weg door het bos en daar heb ik gisteren dit prachtig boszicht al van getoond. 

beisbroek16.jpg

 

Commentaren

het domein zegt me niets, is dan ook wel ver weg van hier bij ons
Lijkt me wel mooi daar en ook boeiend al die beelden

Gepost door: merel | 30-10-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, het is ook een niet zo druk bezocht Domein omdat het wat afgelegen ligt en met het openbaar vervoer niet zo eenvoudig te bereiken. Vooral scholen doen er een uitstap naar de Volkssterrenwacht.

Gepost door: magda | 30-10-15

Reageren op dit commentaar

Ik ken het domein zowat op mijn duim, want ik kom er meerdere keren per week, en als ik je foto's zo bekijk dan hebben jullie tijdens die wandeling toch een meer dan behoorlijke afstand afgelegd.

Gepost door: Benjamín | 31-10-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ja het was een pittige wandeling en als een wandelaar aan wie we vroegen of het Kasteel Tudor nog ver verwijderd was en hij ja knikte dan hadden we dat er nog bij genomen. Maar ik wilde voor de duisternis toch op de terugweg zijn . De wegomleggingen door de A11 zijn tegenwoordig legio en we hadden nu al prijs eenmaal: over de Herdersbrug was de weg 's namiddags afgesloten en moesten we op een nieuwe weg ( aan de andere kant van de spoorlijn) verder rijden. Doe dat maar in het donker( er is nog geen verlichting aanwezig! )

Gepost door: magda | 31-10-15

oja Beisbroek is prachtig, k ben daar ooit eens heeeeeel lang geleden geweest

Gepost door: fotorantje | 31-10-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dan moet je beslist eens teruggaan en liefst zo vlug mogelijk dan kun je nog genieten van de herfstkleuren! Maar in de zomer is het er ook zeer mooi.

Gepost door: magda | 31-10-15

Fantastische belevenis Magda, is wel een tijd geleden, maar toch dacht ik het te herkennen. Wij zijn op de toren geweest, echt een hele belevenis, maar hier moet je betalen dit ter attentie van wie denkt dat het gratis is. Maar het is meer dan 'n bezoek waard, maar wel was dit met een kleine groep samen op aanvraag.
Wist niet dat ons heelal er zo uitzag.

Gepost door: greta | 31-10-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, de benedenverdieping van de Volkssterrenwacht met alles over de natuur is gratis. Maar om de toren te beklimmen moet je inderdaad betalen. Die dag was het niet te bezoeken wat we wel jammer vonden. Ik heb het vroeger al eens gezien en het is indrukwekkend. Ach we doken na de wandeling dan maar in de tearoom ! :-)

Gepost door: magda | 31-10-15

voor mij onbekend terrein Magda...

maar wel echt mooi wandelgebied..

jullie hebben op geen miljoen km gekeken...

en dat ik jullie niet aan :-)

prettige dag

Gepost door: willy | 31-10-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, het is echt het bezoeken waard en je leert er nog wat bij ook! Ik had het ook nog niet in de herfst gezien. We vonden die verkleurende loofbomen een adembenemend zicht! Jammer dat we niet naar de sterren konden kijken ,die dag gesloten maar de andere dag was de toren te bezoeken. We gingen tenslotte om te wandelen ,maar we zouden dat er toch bijgenomen hebben.

Gepost door: magda | 31-10-15

dat halloween snoepje is heel leuk gedaan, vind ik.
daarvoor alleen al zou je langs gaan

Gepost door: pieterbie | 01-11-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ja hé ,in elk geval een mooie attentie voor bij de koffie in deze periode van het jaar.

Gepost door: magda | 02-11-15

Magda, zo dicht bij mij langskomen en eens niet toeteren !!
Beisbroek is zalig om te wandelen en dat vind ik niet alleen, ook Lewis vindt het heerlijk en in de zomer als de kleinkinderen komen dan willen die daar ook altijd naar toe, het planetarium is mij dus ook niet onbekend. De tearoom is winter en zomer een aanrader, alles is daar ook super vers en een heel vriendelijke en vlotte bediening.

Gepost door: Mieke | 01-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, had de vlag toch uitgehangen dan had ik de remmen dichtgetrokken hoor!! Héél mooi om daar te wandelen en de cafetaria is ook een aanrader!

Gepost door: magda | 02-11-15

De commentaren zijn gesloten.