31-10-15

Allerheiligen-Allerzielen

 

Onder een stralende zon brachten vandaag veel mensen hun geliefden een bloemengroet .
Er worden bloemen geplaatst bij de grafzerken, de strooiweiden,  de urnenmuren.

kerkhof6.JPG

kerkhof.JPG

kerkhof4.JPG

kerkhof1.jpg

Zij die bij de strooiweide op een monument een naamplaatje hingen plaatsen daar de bloemen.

kerkhof2.JPG

Een perk waar veel zerken al zijn verdwenen, ook die van mijn ouders.
Na 30 jaar is geen verlenging van concessie meer mogelijk.
Maar ze zijn er nog en ook hen bracht ik een groet.

kerkhof5.JPG

opa.JPG

dag opa.

 

 

30-10-15

Het Domein Beisbroek

Ik dacht dat niemand het zou raden waar ik gisteren samen met twee collegaatjes was gaan wandelen. Ik heb me vergist. Greta (zonder blog) en Benjamin hebben het geraden. Inderdaad we wandelden in het Domein Beisbroek en het is ons enorm bevallen.
Een bos waar je eens flink in de bladeren kon scheppen zodat ze dwarrelend rondvlogen en knisperden onder elke stap die je zette.
De parking die de routebeschrijving aangaf lag wel een eind verwijderd van het domein zelf

...maar vanaf de parking konden we al genieten van al de afgevallen bladeren.

beisbroek1.JPG

beisbroek.JPG

...en eenmaal op de dreef zagen we links van ons het bos en rechts van ons hoorden en zagen we de auto's rijden op de  E40.

beisbroek3.JPG

...we wandelden er niet alleen. Een dame liet haar vier honden uit.

beisbroek4.JPG

...en toen we het pijltje volgen naar het Domein liep een jogger met een felgekleurde jasje ons voorbij.

beisbroek5.JPG

...we zagen een houten constructie waar de kinderen( en grote mensen!) door openingen konden kijken naar vogels in het bos.

beisbroek6.JPG

...reuze knoestige bomen kwamen we tegen.

beisbroek15.JPG

...en bomen vol zwammen.

beisbroek7.JPG

En toen kwamen we op een open plaats en zagen we niet alleen een tearoom maar ook  de Volkssterrenwacht Beisbroek. Daar zijn we even binnen geweest. Voor kinderen is dit een leerrijke plaats waar ze alles zelf kunnen uit proberen.
Het planetarium was die dag niet open. Jammer!

beisbroek14.jpg

Maar we zouden het Planetenpad afwandelen. Start aan de tearoom om zo het bos in te wandelen. Iedere planeet is uitgebeeld volgens de mythologische figuur met een sculptuur van Jef Claerhout. De wandeling is gemaakt volgens een schaalmodel van het zonnestelsel. Elke stap die je zet komt overeen met 9 miljoen kilometer!!

beisbroek13.jpg

beisbroek8.jpg

beisbroek9.jpg

beisbroek10.jpg

beisbroek11.jpg

beisbroek12.jpg

Dus kun je wel begrijpen dat we moe waren na die wandeling  Knipogen en aan een koffietje toe waren in het Koetshuis, een tearoom met een mooi terras. Nu wel te fris om buiten te zitten. De pannenkoeken waren lekker, maar ik vergat die op de foto te zetten. Enkel het Halloween snoepje bij de koffie kan ik nog laten zien!!

beisbroek17.JPG

Toen was het tijd om terug te keren naar de auto. We namen een andere weg door het bos en daar heb ik gisteren dit prachtig boszicht al van getoond. 

beisbroek16.jpg

 

29-10-15

Boswandeling

bos.JPG

bos1.JPG

bos2.JPG

bos3.JPG

bos4.JPG

bos5.JPG

bos6.JPG

bos7.JPG

bos9.JPG

bos8.JPG

Het was de laatste donderdag van de maand en de drie collegaatjes waren weer op stap. Ik hoef wellicht niet te vertellen wat we deze namiddag deden. Niet eens zo ver van huis hebben we in een prachtig verkleurend bos gewandeld. Morgen vertel ik er meer over want we zagen ook meer dan bos alleen. En nu ben ik echt te moe om nog foto's uit te zoeken. Misschien zijn er mensen in het Brugse die kunnen raden waar dit mooie bos ligt.

27-10-15

Zeebrugge Haven

Terwijl ik nu toch in Zeebrugge was en de auto dichtbij de jachthaven geparkeerd stond besloot ik om eens tot het einde van de Rederskaai te rijden en daar even een wandelingetje te maken.

haven.jpg

Op weg  naar de rederskaai moest ik een eind langs een wandelpad lopen. Je merkte dat het zondag was: aan weerszijden van de dubbele baan stonden opleggers en vrachtwagens geparkeerd.

haven1.jpg

haven2.jpg

haven3.jpg

Langs de rederskaai was het rustig, erg rustig in feite voor zo'n mooie zonnige dag. Veel jachten en jachtjes lagen aangemeerd. Een enkel zeilschip voer binnen.

haven4.JPG

Het visserskruis ter nagedachtenis van hen die op zee zijn gebleven staat er goed zichtbaar nu al de bomen errond zijn gekapt of gekortwiekt.

haven5.JPG

Deze garnaalkotter staat er na de restauratie precies bij of hij elk moment weer garnalen zal gaan vangen.

haven6.JPG

Bij de Sailingclub staat het oude vuurtorentje.

haven7.JPG

Dan kun je langs een mooi aangelegde dijk wandelen en zo naar de werkzaamheden kijken van lossen en laden van containerschepen. Er is een groot houten dek gemaakt dat een stuk over het water uitkomt en waar je een prachtig zicht hebt over de haven.

haven9.JPG

Rechts is de marinebasis en verschillende mijnenvegers wachten op werk.

haven10.JPG

Heel in de verte ( sterk ingezoomd) zie je het oude vuurtorentje dat indertijd het einde van de muur van Zeebrugge afzoomde. Soms kun je tijdens de Havendagen met een bus tot bij het torentje geraken. Anders is het verboden terrein.

haven11.JPG

En als je naar het vasteland kijkt zie je rechts een paar sleepboten en in de verte auto's die over de veel te smalle oude brug rijden. Dikwijls lange files daar.

21:21 Gepost in Algemeen | Commentaren (15) | Tags: zeebrugge, jachthaven, rederskaai |

26-10-15

Cruiseschip

Regelmatig meert er in de haven van Zeebrugge een luxe cruiseschip aan . Het cruiseschip de" Anthem of the Seas "is met zijn 348 meter het grootste cruiseschip dat ooit in Zeebrugge  kwam. Met haar 18 passagiersdekken biedt het plaats aan 4.180 passagiers en 1.500 bemanningsleden.
Het schip blijft nooit lang aan de kade. De passagiers worden ( als ze dat willen) met bussen naar verschillende steden in de omgeving gevoerd . Brugge is de uitverkoren stad bij uitstek. Zij zijn vrij om te shoppen, musea te bezoeken of gewoon te wandelen. Meestal vaart het schip dezelfde dag weer weg.

Dus je kunt het al reden zeker! Ik wilde dit schip eens met eigen ogen aanschouwen. Ik was er niet alleen, velen wilden ook een blik op dit luxe cruiseschip werpen. Dichtbij geraakte je niet. Maar niet zover daar vandaan staat een grote container waar je met trappen naar boven kunt gaan en van daaruit heb je een prachtig zicht op  een stukje van de haven en de uitvarende en binnenkomende schepen die oa door de sluis  naar de achterhaven varen. Op dat ogenblik voer het reuzenschip Wallenius Wilhelmsen de sluis buiten .
Omdat de bruggen dan open staan moest ik omrijden naar de volgende bruggen en met mij ook de tram.

zeebrugge2.jpg

zeebrugge.JPG

Hier daalde de brug terug naar beneden en ik stond boven op de container. Beneden zie je een rode wegwijzer die de afstanden van Zeebrugge uit over de hele wereld in km aanduidt.

zeebrugge1.JPG

De tram het ideale vervoermiddel langs de hele kust.

zeebrugge3.jpg

Op het gelijkvloers in de container zie je verschillende kaarten van de haven hangen. Op de bovenste foto zie je bovenaan de rode daken van de dorpskern van Zeebrugge. Ik vraag me af hoelang deze mensen daar nog kunnen wonen.

zeebrugge4.jpg

De Wallenius  Wilhelmsen vaart de haven uit en neemt  dan een bocht om het wijde sop te kiezen. De foto's zijn niet zo scherp, ik heb teveel ingezoomd met het canonnetje. In Zeebrugge is deze maatschappij actief in opslag, behandeling en distributie van goederen voor rekening van grote bedrijven.
Dit schip is een vertrouwd beeld in Zeebrugge.

zeebrugge5.jpg

Op de bovenste foto zie je de Wallenius nog in de verte, maar ik kwam om dat andere schip te zien dat links op de foto te zien is.

zeebrugge6.JPG

Vanop de container kon je alleen een vooraanzicht fotograferen.

zeebrugge7.JPG

Maar toen ik terug wandelde naar de plaats waar mijn auto geparkeerd stond, kon ik toch een redelijk zij aanzicht fotograferen.  Vergeet het maar om dichterbij te komen. De bewaking is zéér streng.

zeebrugge8.JPG

Terwijl ik daar stond en de vorige foto maakte, draaide een bus in met passagiers die Brugge bezocht hadden( stond op de bus aangeplakt). De bus op bovenstaande foto was naar Blankenberge geweest. Voor zover ik het kon zien droegen de passagiers een badge! Je zou je er maar eens moeten tussenwurmen !

18:55 Gepost in Algemeen | Commentaren (12) | Tags: zeebrugge, cruiseschip, wallenius |

25-10-15

Het strand in de herfst

Gisteren deed ik een strandwandeling. Het was zacht weer maar geen zon te zien en nevelig.

strand.jpg

Weinig beweging op het strand. Enkel sporen van machines en paarden!

strand1.jpg

Er moet niet gedrumd worden voor een plaatsje.

strand2.jpg

Een eenzame man( een beeld op het einde van een golfbreker) en een paar vissers.
Het strand van Walcheren is goed zichtbaar al is het nevelig.

strand3.jpg

De haven van Zeebrugge aan de ene kant en
aan de andere kant in de verte de contouren van Cadzand.

strand4.jpg

Bulldozers hebben het strand geëffend.

strand5.jpg
Het begon te regenen en ik ben aan de achterkant van de appartementenvilla's
die op zee uitgeven terug gewandeld naar mijn auto.

strand7.jpg

De tweede foto is de helling waar ik gewoonlijk  wandel om op de zeedijk te komen.
Deze drie appartementsgebouwen  op het einde van de zeedijk
hebben indertijd veel stof doen opwaaien.

strand6.jpg

Tussen de appartementenvilla's liggen paadjes om naar de zeedijk te wandelen.
Er zijn er niet meer zoveel overgebleven door de bouwwoede van al deze appartementen.

strand7.jpg

strand8.jpg

Deze villa's liggen aan de "Lekkerbek" , het uiterste einde van de Kust.
Een appartementenvilla is zo genoemd.
De onderste foto is een stukje van de Zwinbosjes.

19:20 Gepost in herfst, wandelen | Commentaren (14) | Tags: zee, strand, wandelen, herfst |

24-10-15

Hoe zou het met poes zijn?

Toen mijn vriendin en ik in het Kasteelpark van Loppem(klik) gingen wandelen, kwam er bij het binnenkomen op het kasteelterrein een gitzwart poesje al miauwend op ons af. Het was graatmager en  heel tam. Mijn vriendin liep er al vlug mee rond in haar armen en ik zocht ondertussen in mijn handtas naar iets eetbaars. Ik vond nog een koekje . Beetje bij beetje slokte het beestje het binnen.

Op dat ogenblik kwam er een jonge vrouw van achter de zijgevel van het kasteel . We vroegen of het poesje op het kasteel woonde. Blijkbaar niet. Zij ging het beestje halen op het grasveld waar het onafgebroken liep te miauwen en vroeg of we even bij het poesje wilden blijven. Zij zou om eten gaan.

Ondertussen nam mijn vriendin een foto van mij en het poesje wilde blijkbaar ook op de foto!
Toen de vrouw terugkwam met een schoteltje melk en droog voer van haar hondje,  ging de jonge vrouw op het terrasje zitten. Ondertussen slokte het beestje het eten binnen en slabberde  het schotelde melk leeg. Daarna ging het voldaan languit in het zonnetje tegen de struiken liggen .

Wij wandelden toen verder  en bij onze terugkeer was noch de jonge vrouw noch de poes te zien .
Zegt de vriendin aan de telefoon gisteren, " zouden we nog een keertje in het Kasteelpark gaan wandelen om te zien of het poesje er nog rondloopt?"

poes1.JPG

poes.JPG

poes2.JPG

poes4.JPG

poes3.JPG