09-11-15

Bladeren vegen

bladeren.jpg

Terwijl ik deze morgen mijn kopje koffie dronk en mijn krantje las, hoorde ik voortdurend een geluid dat ik niet kon thuiswijzen. Het was geen grasmachine, ook geen elektrische heggenschaar , ook niet de veegmachine die tegenwoordig regelmatig de goten komt vegen. Door de haag ( die na mijn intense snoeiwerk een stuk dunner is geworden) zag ik iets oranje bewegen.
Ik wilde er toch het fijne van weten(= ik was nieuwsgierig) en ging boven door het raam kijken. Wat ik zag wekte echt mijn verbazing op. Ik zag drie mannen die aan weerszijden van de straat de bladeren van op het voetpad( voetpad moet normalerwijze door de bewoners zelf vrij gemaakt worden. Wat ik al een paar keer had gedaan de afgelopen week) naar het midden van de straat bliezen. Dat leek me toch niet echt de oplossing voor al die bladeren die er de laatste dagen massaal afvallen en zeker vandaag met zo'n felle wind.
Ik bleef nog wat kijken en zag dat ze al de bladeren toch naar één kant van de straat bliezen en ze haalden bladvegers van hun camion die einde de straat stond en begonnen alles samen te vegen en in zakken te stoppen!

In een mum van tijd was de hele straat bladvrij gemaakt. Veel zal er nu wel niet meer vallen want de esdoorns op het voetpad zijn praktisch kaal!
Dank je wel Gemeentebestuur. De mankracht deed het in elk geval beter dan de veegmachine! Als het goed is mag het ook eens gezegd worden.

bladeren1.jpg

19:38 Gepost in Actualiteit, herfst, werken | Commentaren (6) | Tags: gemeente, bladeren, herfst |

Commentaren

Magda, hier zijn ze ook druk bezig met het ruimen van de bladeren, ik dacht dat we onze stoep sneeuw vrij moesten maken .Van bladeren wist ik het niet, maar ik ruim elke morgend de bladeren om dat ze anders bruine plekken achterlaten op de oprit. De wind blaast ze bijna altijd naar naar de overburen ;)

Gepost door: liliane | 09-11-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, je bent verantwoordelijk voor je stoep. Als er iemand valt en breekt zijn been dan kun jij aansprakelijk gesteld worden. Als die val komt omdat je stoep glad is door de bladeren ,dan kun jij er voor opdraaien. Daar ontstaan veel discussies over en de gemeente is hier slim en ruimt de boel op. Tenslotte heb ik ook niet gevraagd dat ze bomen planten op de stoep hé en ik zou de gemeente kunnen verantwoordelijk stellen.
Hier blaast de wind ze de ene keer allemaal tot aan mijn voordeur en de andere keer krijgt de overbuur de volle lading. Nog een fijne bladloze week, want hier hangen er op het voetpad geen bladeren meet aan de esdoorns. In de tuin verliest nu pas de treurwilg karrevrachten blaadjes. Van zodra het gaat vriezen gooi ik die allemaal in de bloemenborders. Lekker dekentje voor de doorlevende planten en dan hoef ik de dahliaknollen ook niet uit te halen.

Gepost door: magda | 09-11-15

Reageren op dit commentaar

Ze hebben heel goed gewerkt alle blaadjes zijn nog niet weg dus binnenkort opnieuw de laatste restjes bijeen vegen

Gepost door: Merel | 10-11-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, toen ik na mijn uitstap terug thuis kwam ,lag de hele tuin met een dikke laag treurwilg blaadjes bedekt. Ik mocht al beginnen met samenvegen!

Gepost door: magda | 21-11-15

inderdaad een goed initiatief. Ze zouden dat hier ook beter eens doen.

Gepost door: pieterbie | 15-11-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ze lachen wel eens over de gemeentearbeiders over hun traagheid van werken. Maar deze drie mannen waren van een ander kaliber. Het was in hoog tempo dat er gewerkt werd. Er wordt hier regelmatig met zo'n borstelwagen rondgereden. Maar met zo'n pak bladeren in de straten is er geen borstelen aan. Nu was het in één keer allemaal opgeveegd.

Gepost door: magda | 21-11-15

De commentaren zijn gesloten.