20-11-15

Barcelona -Sagrada Familia

 

De volgende dag stapten we al vroeg in de metro richting... de Sagrada Familia. Dat wilden we alle zes zeker bezoeken. Toen we uit de metro stapten hebben we onze ogen uitgekeken. Iedereen had er al foto's en prenten van gezien, maar het is zo indrukwekkend als je er in levende lijve voor staat.
Een goede raad aan allen die dit monumentale kunstwerk wil bezoeken: Wij hebben in het bureau van Toerisme onze ingangskaarten gekocht en met één euro toeslag mag je aan een andere ingang binnenstappen en zijn er geen wachttijden!!! Mijn zoon heeft een tijdje terug samen met zijn kinderen anderhalf uur staan aanschuiven !!

Ik heb maar één keer spijt gehad dat ik de grote camera niet bij had en dat was bij het bezoek aan de Sagrada Familia. Het is zo'n hoge kerk en er zijn zoveel details  waarvan je niet echt een mooi resultaat krijgt bij inzoomen. Ik deed mijn best...
Het is een lange reeks met foto's geworden. Maar voor minder doe ik het niet. Dan heb ik de mindere foto's ( die toch nog redelijk waren)niet eens geplaatst. Wil je meer weten over de Sagrada Familia dan moet je beslist eens kijken bij Willy, die verschillende logjes over dit kunstwerk heeft gemaakt (klik) met héél veel uitleg.

vriendinnen, barcelona, sagrada familia

vriendinnen, barcelona, sagrada familia

sagrada2.JPG

sagrada8.JPG

sagrada3.JPG

sagrada4.JPG

sagrada5.JPG

sagrada6.JPG

sagrada7.JPG

sagrada9.JPG

sagrada10.JPG

sagrada23.JPG

sagrada24.JPG

sagrada22.JPG

sagrada18.JPG

 

sagrada12.JPG

sagrada21.JPG

sagrada14.JPG

sagrada19.JPG

sagrada30.JPG

sagrada28.JPG

sagrada31.JPG

sagrada11.JPG

sagrada15.JPG

sagrada16.JPG

sagrada17.JPG

sagrada20.JPG

sagrada25.jpg

vriendinnen, barcelona, sagrada familia

In de kelderverdieping kun je maquettes en voorbereidingen van werken aan deze kerk zien.

sagrada26.JPG

Zo ziet Gaudi het eindresultaat van de Familia Sagrada. Nu al wordt beweerd dat het lichtgevende kruis bovenaan er niet komt. 

sagrada27.JPG

 

sagrada32.JPG

Aandachtig luisteren naar de uitleg over de Sagrada Familia!!

Commentaren

Indrukwekkend! Zoveel moois, lijkt me echt de moeite waard om te bezoeken.
Ik wens je een fijn weekend Magda.

Gepost door: Chrisje | 20-11-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, foto's kunnen niet eens tikken aan de werkelijkheid. Als je in Barcelona bent moèt je dit beslist gezien hebben. Voor jou ook een mooi weekend ,maar het weer zalwel niet erg meezitten ,dus moeten we het zelf maar gezellig maken.

Gepost door: magda | 20-11-15

Oooh.. er is weer heel veel meer af dan toen lucretia en ik er waren in 2011! Die zonnebloemen in die punten tegen het dak aan de buitenkant.. geweldig! Had ook veel foto's gemaakt daar.. en wij hebben niet echt heel erg lang aan hoeven schuiven toen hoor. Vond de toegang al duur genoeg.. dat wél.. maar dit móét je natuurlijk gezien hebben als je in Barcelona bent!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja de toegangsprijzen voor bepaalde bezienswaardigheden zijn niet goedkoop. Maar dan denk je " wie weet kom ik hier nog ooit terug". Die ene euro per persoon kon er dan ook nog wel bij. Er stonden geen onnoemelijke lange slingers van toeristen te wachten maar toch, het had minstens een halfuur geduurd vooraleer we binnen zouden kunnen. Nu toonden we aan een andere ingang onze kaartjes en mochten we seffens binnen. Zoals je schrijft dat moét je bij bezoek aan deze stad gezien hebben. En zolang het niet is afgewerkt zullen er veranderingen te zien zijn.

Gepost door: magda | 21-11-15

€rg indrukwekkend om te zien. De beelden aan de buitenkant zijn al heel erg mooi en de binnenkant is ook erg bijzonder, en als je binnenkomt weet je eigenlijk niet meteen waar je moet kijken.
Magda dat is wel de moeite om te bezoeken, zoiets heb ik noch nergens waar ik geweest ben, gezien.

Gepost door: greta | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat is waar, als je binnenkomt weet je niet waar eerst kijken. De zon scheen fel en de glasramen waren bloedmooi maar moeilijk scherp in beeld te brengen. We zijn niet naar boven gegaan want alles moest te voet. De liften werkten niet. Nu, het was al voldoende om alles te bewonderen vanop het gelijkvloers. Zowel binnen als buiten heeft alles wat je ziet een betekenis. Maar hier kan ik daar echt niet op ingaan dan werd het een ellenlang logje. Gaudi heeft een fantastische visie op alles, ook in zijn woning waar we geweest zijn. Iedereen die je rond je ziet staat in sprakeloze bewondering te kijken.

Gepost door: magda | 21-11-15

Zelfs met je klein fototoestel.heb je heel mooie foto's gemaakt
Nog terug komend op je vorig postje ik denk dat je hotel ongeveer naast of toch vlakbij het Hard Rock Café ligt klopt dat ?

Gepost door: Merel | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,wij logeerden in hotel H10 Urquinaona aan de plaça Urquinaona en dat ligt op vijf minuten wandelen van de Plaça de Catalunya. Daar is een Hard Rock Café waar we verschillende keren zijn langs gewandeld. Mooi van buiten en van binnen. Het heeft niet veel gescheeld of we waren daar iets kleins gaan eten en drinken. Het was er op dat ogenblik wat te druk.

Gepost door: magda | 21-11-15

Heel mooie foto's die een beeld geven van wat er te zien is. Maar je hebt gelijk, in het echt is het overdonderend...daar kan geen foto aan tippen ook al zijn ze nog zo geslaagd.

Gepost door: bea | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, de foto's zijn blijvende herinneringen zoals je het zelf zag . Daar kunnen geen afbeeldingen ,prenten of reclamefoto's tegen op.

Gepost door: magda | 21-11-15

aan de buitenzijde is er op een jaar tijd toch heel wat veranderd Magda..

het interieur is overweldigend en de techniciteit ervan is wel heel vooruitstrevend..

ik vroeg me evenwel af of Gaudi, die geniaal was, al die lof wel verdiend..

bij zijn overlijden in 1926 was er slechts een klein deel der werken uitgevoerd..

en veel plannen heeft hij niet nagelaten..

als je bedenkt hoeveel ingenieurs en architecten er nu aan het werk zijn..

het nu beroemde Parc Guël moest oorspronkelijk een woonwijk worden, maar daar is niets van terechtgekomen..

de Sagrada Famila is zeker een architecturaal meesterwerk, die je in Barcelona moet gezien hebben

prettige avond

Gepost door: willy | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, wij hadden ook die gedachte: wat is er na zijn overlijden veel bijgebouwd en wordt er nog altijd bijgebouwd. De moderne technieken maken het nu wel mogelijk om vlugger iets af te werken. Het blijft een gigantisch project en zeker het zien waard.

Gepost door: magda | 21-11-15

Ik herinner mij ook dat ik onder de indruk was toen ik de metro verliet en de kerk voor mij zag staan. Ik ben wel niet binnen geweest, maar goed, had niet zo emmers veel tijd, ik was er maar voor een dagje.

Gepost door: pieterbie | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, de volgende keer niet enkel buiten kijken maar een uurtje uittrekken om er ook binnen je te vergapen aan al dat moois!

Gepost door: magda | 22-11-15

dat moet indrukwekkend zijn daar bij te staan
wat een werk zit daar in

Gepost door: fotorantje | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, je voelt je echt klein als je daar binnenkomt. Hoe hebben ze dat voor mekaar gebracht met de middelen die Gaudi indertijd had!

Gepost door: magda | 22-11-15

Ongelooflijk imposant hé Magda, nog kijk ik vaak terug naar de foto's die ik genomen heb tijdens ons bezoek, ondertussen al een aantal jaren geleden zodat er inderdaad reeds veel bijgekomen is. Het is een kunstwerk zoals je nergens ziet vind ik omdat er overal zowel binnen als buiten ongelooflijk veel details te zien zijn. Zelfs al moest je daar een hele week rondlopen dan nog zal je telkens nieuwe dingen zien.

Gepost door: Mieke | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, we hebben het allemaal op ons gemak bekeken maar er is inderdaad te veel om het in één keer te bevatten. Ik ga het thuis een rustig nalezen wat er over die kerk geschreven wordt. Als je daar bent word je overstelpt met indrukken. We hadden een programma opgesteld wat we wilden zien in die paar dagen en daar wilden we ons ook aan houden zonder van holderdebolder te spreken hoor.

Gepost door: magda | 22-11-15

Dat noem ik nu een joekel van een kerk, zie, en ik vraag me stilletjes af wat dat allemaal gekost heeft (en nog steeds kost).

Gepost door: Benjamín | 24-11-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ik vraag me ook af waar het geld vandaan komt ! Milde schenkers wellicht en de inkomsten van de massa toeristen . ER wordt wel een einddatum voorzien, en dan kunnen ze wellicht beginnen met onderhoudswerken...

Gepost door: magda | 25-11-15

De commentaren zijn gesloten.