21-11-15

Barcelona - Tapas

parc.JPG

Na een paar uur rondwandelen in en rond de Sagrada Familia doken we terug  de metro in. We moesten een heel andere metrolijn hebben en die lag nogal verwijderd van de ingang. We konden er met een roltapijt ( of hoe je het ook noemt) naar toe . En dan reden we  bergop naar de wijk Gràcia waar je een adembenemend zicht hebt op Barcelona en waar ook het Parc Güell te vinden is.

Maar eerst gingen we eten in een gezellig restaurant ons aangeraden door bewoners op die berg. Heerlijk weer was het en zo konden we in de schaduw in een leuke tuin genieten van een tapas maaltijd. Dat was er eentje om U tegen te zeggen. De kelner bleef maar aandraven met schoteltjes van zodra  er een schoteltje leeg was. Patatas bravas, artisjokken, grote garnalen, verschillende soorten kroketjes... Veel en niet duur.

parc1.JPG

parc2.jpg

Toen was het tijd om naar het Parc Güell te gaan . Het betalend gedeelte wordt namelijk in tijdsblokken verdeeld. Wij hadden een tijdsblok gekozen rond 14.3o  uur. Maar vooraleer in het betalend gedeelte te komen hebben wij eerst genoten van het mooie uitzicht over Barcelona. Het was erg warm die dag en de stad lag in een soort nevel. Maar toch zie je nog goed de Sagrada Familia, de Torre Agbar( een zeer bijzondere wolkenkrabber ), de haven en zelfs een container op zee.

parc3.JPG

parc5.JPG

parc6.JPG

parc8.JPG

parc9.JPG

parc4.JPG

morgen stappen we het Parc Guëll binnen...

Commentaren

Betalend gedeelte? in Parc Guëll? ooh, dan klopte het krantenartikel dat lucretia en ik daarginder lazen, waarin dat aangekondigd werd, dus tóch..! Toen wij er in 2011 waren was het hele park nog gratis. Maar wél logisch dat ze toegang zijn gaan heffen hoor.. zoiets moois, daar wil je wel voor betalen ook om het te zien. NAlleen nét echt naar de wens van Gaudi zelf.. die wilde dat iedereen er kosteloos van kon genieten.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is nog maar recent dat er een betalend gedeelte is, natuurlijk het mooiste gedeelte ;-) Ik heb er wel begrip voor want alles moet toch onderhouden worden. Gaudi bedoelde het voor de inwoners maar als je dagelijks stromen toeristen over de vloer krijgt moet het onderhouden worden en er is ook veel bewaking om te zien dat er niemand beschadigingen aanbrengt. Je weet wel voor souvenir iets los peuteren...Alleen vind ik het overdreven dat je nog eens entreegeld moet betalen om in een paar huisjes binnen te gaan en ...na eerst in de rij staan aanschuiven. Dus dat deden we niet.Maar het is een wondermooi park dat je zeker moet bezoeken als je in Barcelona bent.

Gepost door: magda | 21-11-15

het uitzicht over de stad is indrukwekkend Magda.

en van al die tapas heb ik goesting gekregen..

fijne avond gewenst

Gepost door: willy | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, na de tegenvaller van de eerste avond ,was het in elk geval een schot in de tapas roos! Jammer dat er zo'n zonnenevel hing over de stad. Maar indrukwekkend was het nu al.

Gepost door: magda | 21-11-15

Heerlijk die Spaanse tapas, is superlekker. Het zal gesmaakt hebben na zo een lange wandeling door de stad.
Fijne zondag, groetjes

Gepost door: Chrisje | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, de lange afstanden tussen twee bezienswaardigheden deden we wel met de metro of de bus anders waren we helemaal kapot als het avond was. Daar zijn ze meester in tapas maken! We hebben gesmuld.

Gepost door: magda | 21-11-15

Lekker hè die tapas
En wat je hotel betreft : tegenaan schreef je en daardoor dacht ik dat het op de plaza zelf was daar is een hotel vlakbij het hard rock café vandaar dat ik dat dacht

Gepost door: Merel | 21-11-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, neen het was niet op de plaza zelf maar op vijf minuutjes wandelen daar vandaan. Maar we zater er beiden niet ver van hé,hahaha!

Gepost door: magda | 21-11-15

boeiend Parc Guell. je hebt er interdaad een fantastisch zicht over Barcelona van op die heuvel.

Gepost door: pieterbie | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het zicht was niet zo helder maar het loonde in elk geval de moeite.

Gepost door: magda | 22-11-15

Wat heerlijk dat jullie hebben gewandeld. Wat is daar erg mooi om te zien Magda. Daar zijn wij nooit geweest. Het lijkt wel wat. Je eten ziet echt geweldig uit. Zo mooi opgemaakt. Je foto's is prachtig geworden. Uitkijk is echt schitterend om te zien. Zo hoog! Kerk is echt schitterend om te zien.

Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

Ik zie weer Magda. Fijne dag verder.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 22-11-15

Een beetje geduld en de reactie komt er toch door hé!

Gepost door: magda | 22-11-15

oooh jammie zo'n hapjes, helemaal mijn ding, liever dan een groot hoofdgerecht

Gepost door: fotorantje | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , de beste tapas die we die dagen hebben gegeten!!

Gepost door: magda | 22-11-15

Na die heerlijke tapas zullen jullie wel geen honger meer gehad hebben. Het ziet er allemaal overheerlijk uit. Hierna hadden jullie nog iets om naar uit te kijken want ook ht Parc Guëll is meer dan het bekijken waard.

Gepost door: Mieke | 22-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik had er al veel over gehoord en ook de kleinkinderen hadden me enthousiaste verhalen verteld toen ze een paar jaar terug daar op citytrip waren met hun ouders.Maar het zelf zien dat is toch het mooiste.

Gepost door: magda | 22-11-15

Die torenkranen zullen ongetwijfeld nodig zijn, maar ze bederven toch het uitzicht. Ik haat die dingen!

Gepost door: Benjamín | 24-11-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, bij de kerk is het een en al stelling en afsluitingen. Die kranen daarentegen ogen in feite nog mooi ;-)

Gepost door: magda | 25-11-15

De commentaren zijn gesloten.