22-11-15

Barcelona- Parc Güell

 Na de heerlijke tapas maaltijd wilden we nog wat langer blijven genieten op dat zonnig terras. Maar het tijdsblok waarop we in het Parc Güell binnen mochten naderde en we stapten dan ook maar op.

Aan de ingang zagen we een plakkaat met een overzicht van het park. Het gele omrande gedeelte is betalend. De rest daar mag je vrij rondwandelen.

Bij het binnenkomen zagen we rechts van ons al heel wat moois. En links van ons zagen we het prachtige panorama wat ik gisteren reeds toonde.

parc güell18.JPG

parc güell.jpg

Dit is het huis waar Gaudi jaren heeft gewoond samen met zijn vader.

parc güell1.JPG

Iets verder zagen we de bekende banken die een slingerende slang voorstellen. Het park in zijn geheel stelt het aards paradijs voor en de centrale zandplaats stelt de appel voor!! Iedereen laat zich hier verleiden aan al dat fraais  :-)
Op zo'n bank heeft een meisje ons op de foto gezet. Op deze plaats had je een mooi overzicht op al het fraais dat Gaudi heeft gemaakt.

parc güell2.JPG

parc güell3.jpg

Dit gebouw was de portierswoning, telt drie verdiepingen en is bekroond met een koepel in de vorm van een paddenstoel .

parc güell4.JPG

parc güell19.JPG

Het kleiner gebouw deed dienst voor de administratie , het heeft twee verdiepingen, een terras en een toren die bekroond is met een kruis met vier armen.

parc güell5.JPG

De zuilengalerij is gigantisch. In de zuilengalerij verwerkte hij figuren.

parc güell6.JPG

parc güell11.jpg

parc güell12.jpg

 

parc güell7.JPG

parc güell9.jpg

parc güell10.jpg

De Salamander gemaakt in mozaiëk en liggend op de dubbele trap wordt veel gefotografeerd . Het diertje kom je in al de souvenirswinkels van Barcelona tegen. De salamander is een symbool voor deze tuin en voor de stad Barcelona geworden.

parc güell20.JPG

vriendinnen,barcelona,parc güell

Vier van de vriendinnen zagen het niet meer zitten om naar de witte woning bovenaan te gaan. Twee moedigen vingen de klim naar boven aan. Het was lastig en het was warm...

parc güell13.jpg

Maar het loonde de moeite. De woning lijkt bewoond. De omheining rond het huis is typisch Gaudi.

parc güell14.jpg

We namen een kortere weg terug naar beneden. Maar dat hadden we onderschat. Treden  die twee normale treden hoog waren. Het werd meer springen dan trede per trede afdalen ,ppff!

parc güell16.jpg

Eenmaal terug op het brede pad  gingen we onze vriendinnen vervoegen op een open terrasje om iets te drinken. De duiven en mussen vlogen om je oren en de halsbandparkieten in de palmbomen maakten zo'n hels lawaai dat je elkaar bijna niet verstond.

Iedereen nog even naar het toilet dat in de rotsen was gemaakt en toen was het tijd om de bus te nemen . Terug de berg af naar een volgende bezienswaardigheid voor deze dag. Hadden we toen geweten dat het zo vermoeiend was dan hadden we dit de volgende dag gedaan. De lange rit op de bus gaf onze benen gelukkig wat soelaas.  Maar aan de andere kant was het nog véél te vroeg voor het avondeten en we konden nog juist voor het donker werd nog iets moois bezoeken! We hebben het ons niet beklaagd.

parc güell21.jpg

Commentaren

Leuk dat je met vriendinnen uit bent geweest. Wat is daar heel mooi om te zien. Steentje ziet prachtig uit. Wat mooi. Het was lange wandeling geweest. Kijk daar hebben ook halsbandparkieten. Zie je toch overal. Figuren hebben apart gemaakt. Ik heb je foto's genoten om te zien.
Groetjes,

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

@ Ferry&Jacqueline, het park is héél mooi en je kunt er uren in wandelen als je dat wilt. Daar komen veel mensen naar toe. Die halsbandparkieten zijn daar werkelijk in grote getale! En kabaal dat ze maken!

Gepost door: magda | 23-11-15

Pfieuw...moedig mens ben je om op uw leeftijd (respectvol bedoeld) nog al die trappen te doen. Prachtig is het daar!

Gepost door: bea | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik ben altijd al een "beweeglijk" mens geweest en zolang ik kan doe ik voort. Tenandere zijn die vriendinnen van dezelfde leeftijd en ook nog allemaal goed te been ,hahaha! Maar zij hadden er geen zin meer in. Het was ook zo warm die dag.

Gepost door: magda | 23-11-15

Dit is zo mooi en speciaal, dat je bijna niet gelooft dat het echt bestaat. En toch is het zo.
Groetjesssssss

Gepost door: greta | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, je kijkt daar echt je ogen uit. Gelukkig laten ze per tijdsblok een bepaald aantal bezoekers toe, anders zou je er niet kunnen genieten. Ik vond het nu al op bepaalde plaatsen te druk. Sympathieke mensen daar niet van ,maar een lading japanners en je moet zelf geen foto's meer maken. Ik heb echt geduld moeten hebben tot ze weer een eindje vooruitgingen !!

Gepost door: magda | 23-11-15

het doet me plezier om dit terug te zien Magda...

fraaie foto's heb je gemaakt, zeker deze met die slingerende bank..

van het aards paradijs en die appel, hoor ik voor het eerst...

dat staat wel in de nederlandse versie van Wikipedia...

maar op de officiële website staat het nu vermeld als "Plaça de la Natura " en vroeger noemde het "El Teatre Grec"...

in ieder geval, bracht je een mooie en interessante impressie van het Park..
en nu ben ik curieus voor je volgend bezoek

prettige dag

Gepost door: willy | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, onze gidse vertelde van die slang en ik ben dan maar op zoek gegaan en vond op verschillende sites informatie en inderdaad wiki sprak van die slang en het paradijs. Ja van "Plaça de la Natura" had ik ook gelezen. Maar zeg nu zelf dat aards paradijs is toch leuker :-).

Gepost door: magda | 23-11-15

maar aan die appel heb ik minder goede herinneringen-:)..

dank zij Adem, Eva en de appel zijn we sterfelijk geworden

heb ik vroeger geleerd..

Gepost door: willy | 23-11-15

hahahaha ook waar!

Gepost door: magda | 23-11-15

Mooi is het daar ... Je roept veel fijne herinneringen op

Gepost door: Merel | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, wij gaan zeker nog eens terug naar Barcelona. Het is ons daar enorm bevallen en er is nog zoveel te zien!

Gepost door: magda | 23-11-15

Wat mooi, je vraagt je af hoe kunnen ze toch allemaal voor mekaar krijgen. Je raakt er niet uitgekeken.
En met een warm zonnetje is alles nog veel mooier.
Fijne avond verder.

Gepost door: Chrisje | 23-11-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, die man moet een ongelooflijke fantasie gehad hebben en het dan nog omzetten in werkelijkheid ook! Met het weer had we voor de maand november zeker veel geluk en dat telt ook mee .

Gepost door: magda | 24-11-15

Toch wel een flink gedeelte dat betalend geworden is.. maar ik begrijp het dus wel. Ook wel handig dat er nu met van die tijdblokken gewerkt wordt.. is het niet zó druk.. maar druk zal het toch nog wel geweest zijn..! Bij die salamander heebn lucretia en ik toen heel lang staan wachten om er een fotootje van te kunnen maken zónder Japanners erbij of met hun hand erop.. volgens mij was dat niet gelukt..! :-) Heb een mini-uitvoering van het beestje als souvenir mee naar huis genomen. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, die tijdsblokken is goed gezien dan kun je tenminste rustig rondwandelen, hoewel het rond die huisjes en de salamander ook wel even wachten was om een foto te maken zonder de japanners. Zij lopen ook altijd als klitten bijeen en dan kun je maar beter wachten tot ze verder gaan. Dus geen foto met de vriendinnen erbij, ook niet met de bank vooraan( ik plaats er deze foto nog bij).

Gepost door: magda | 24-11-15

Zoals je zegt Magda, die mens (Gaudi) moet een ongelooflijke fantasie gehad hebben en dan vooral ook het spel met kleuren die hij ook nog beheerste zoals geen ander. Weer een plek waar je geen ogen genoeg hebt om alles te zien. Je hebt er super foto's van gemaakt.

Gepost door: Mieke | 24-11-15

Reageren op dit commentaar

@MIeke, het is er echt mooi en we hadden er best een hele dag willen rondlopen en zitten. Maar ja ,je bent op vakantie en dan wil je in die paar dagen zoveel mogelijk zien.

Gepost door: magda | 25-11-15

Het park mag dan misschien het aards paradijs voorstellen, maar ik beschouw het als een stuk van de hemel dat op aarde gevallen is.

Gepost door: Benjamín | 24-11-15

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, dank zij het feit dat het oorspronkelijk plan om er woningen in neer te planten niet is doorgegaan wegens niet genoeg financiële middelen, kunnen wij nu genieten van een "hemel op aarde".

Gepost door: magda | 25-11-15

ja, het is prachtig hé.
toen ik er nog kwam een jaar of 11 geleden moest je helemaal nog niet betalen.

Leuk dat een meisje gewillig de foto van de meisjes maakte.

OT: de Wollman Ice Skating Rink is inderdaad al in veel films te zien geweest.
Maar New York komt sowieso in veel films aan bod.

Gepost door: pieterbie | 25-11-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het lijkt nog maar recent te zijn dat er nu een betalend gedeelte is.
Dank voor de informatie over de schaatsbaan. Wij hebben nooit problemen om eens een foto van ons allemaal te hebben, de mensen zijn altijd erg bereidwillig om aan onze vraag te voldoen!

Gepost door: magda | 26-11-15

fantastisch is dit, daar kan je toch uuuuuuren blijven en alles bewonderen

Gepost door: fotorantje | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , daar kun je inderdaad uren rondlopen en genieten. Gezien er tijdsblokken zijn loopt het niet bomvol toeristen en velen wandelen gewoon eens rond en zijn weer weg naar een volgende bezienswaardigheid. E zijn daar ook geen tearooms of eetgelegenheden. Enkel wat tafels en stoelen vlakbij de rosten waar je iets kunt drinken en naar het toilet gaan.

Gepost door: magda | 03-12-15

De commentaren zijn gesloten.