25-11-15

Barcelona- Rambla de Mar- Basiliek-Picasso

De volgende dag wandelden we tot aan de Rambla de Mar waar Colombus ons toonde in welke richting de zee ligt. De zon zat op dat ogenblik nog verscholen achter een wolkendek . Het was wel een ideaal weertje om te wandelen.

rambla.jpg

Het grote gebouw "Port de Barcelona " getuigt van een rijk verleden.

rambla1.jpg

Mooie jachten lagen aangemeerd. In de verte zagen we een kabellift die verbinding geeft met de Mont Juic. Jammergenoeg was er eentje van ons die niet in een kabellift durfde. Dus sloegen we dit maar over en wandelden verder op de Rambla de Mar.

rambla2.jpg

Langs de wandelweg stonden hier en daar sculpturen. Op het einde van de rambla zagen we een fel gekleurd standbeeld van de hand van Miro.

rambla3.jpg

Het was nog erg rustig. Geen haastige Spanjaarden op weg naar hun werk en evenmin slenterende toeristen met uitzondering van de zes dametjes( en die slenterden niet)  :-) . We wandelden door brede lanen met prachtige oude gebouwen.

rambla4.jpg

We waren op zoek naar de Basilica di Santa Maria del Mar – Heilige Maria van de Zee – die in de veertiende eeuw gebouwd is, ten tijde van de bloeitijd van Catalonië in de middeleeuwen.

De voorgevel aan de Plaça Santa Maria bevat een groot roosvenster en twee ranke achthoekige torens. Het roosvenster, waarop de kroning van Maria wordt uitgebeeld, dateert van de vijftiende eeuw. Deze kerk ligt geprangd tussen een pleintje en smalle straatjes. Het was onmogelijk om de kerk in zijn geheel te fotograferen.

Het interieur is sober, de meeste monumenten gingen verloren  tijdens de Spaanse Burgeroorlog, toen een brand het koor en het barokke hoofdaltaar vernielden. De glas-in-loodramen, die dateren van de vijftiende tot achttiende eeuw, overleefden de burgeroorlog.
Deze kerk straalde niettegenstaande zijn soberheid een warmte uit die nog werd versterkt door de zachte muziek die in de kerk weerklonk. Iemand was aan het spelen op een orgel.

rambla5.jpg

rambla6.jpg

rambla7.JPG

rambla8.jpg

We verlieten de kerk om langs kleine straatjes naar de volgende bestemming te wandelen.

rambla9.jpg

rambla10.jpg

In één van de kleine straatjes achter de Basilica di Santa Maria del Mar kwamen we aan het Museum van Picasso.

rambla12.jpg

Jammer genoeg mocht er helemaal niet gefotografeerd worden in het museum. Ik heb enkel twee beelden van de jonge Picasso en toen was het over en out van een strenge bewaakster! Het is een heel mooi museum met schilderijen van alle periodes die Picasso doorlopen heeft in zijn leven. Het was er ook redelijk druk.

rambla13.jpg

Toen was het hoogtijd om iets te eten. Naast de Basiliek hadden we restaurantjes gezien en eentje kozen we uit waar weeen heel andere soort tapas dan de dag ervoor gegeten hebben . Je moest aan een toonbank aanduiden wat je op je bord wilde hebben.  Het stond je vrij om er nog te halen. De rekening bedroeg dan alle tappas die je had uitgekozen. Helemaal niet prijzig. Het toetje waren verschillende chocolade bollen gedrenkt in verschillende soorten drank( drank? zelfs de geest van drank proefden we niet :-)  )

rambla14.jpg

rambla15.JPG

We konden er weer tegen en zetten onze wandeling door Barcelona verder.
Maar dat is voor morgen.

 

Commentaren

ha, dat werk van Miro kende ik niet.
leuk die kleine straatjes, daar hou ik ontzettend veel van.

Gepost door: pieterbie | 26-11-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, we hebben in die paar dagen veel van die straatjes afgedweild. Bij manier van spreken kon je met je ene hand de ene kant aanraken en met je andere hand de andere kant. Zo smal! De beelden van Miro zijn steeds opvallend aanwezig in het straatbeeld;

Gepost door: magda | 26-11-15

In Barcelona raak je nooit uitgekeken
Ook wij waren bij Picasso en in de sancta Maria
Ben ook nog naar je vorig blogje gaan kijken ... Heerlijke herinneringen

Gepost door: Merel | 26-11-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, we hebben veel gezien ,maar bijlange nog niet alles. We zullen volgend jaar eens terug gaan ;-)

Gepost door: magda | 26-11-15

Ah, het eerste stukje van je verslag: daar zaten wij vlakbij in het hotel, dus dat zagen we al heel snel allemaal.. meteen de eerste dag dat we er waren. Mooie herinneringen hoor. Wij zijn ook niet in die kabelbaan naar Mont Juic geweest.. niet omdat we niet durfden, maar je kúnt gewoon niet álles doen in die paar dagen dat je er bent hè.. er is gewoon té veel moois in Barcelona! Daarom ook dat we het Picassomuseum alleen van buiten hebben gezien haha. (en als je er niet mocht fotograferen: des te beter dat we de dure entree niet hebben betaald dan!)
Die tapas zien er heel goed uit.. mjammm!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, met de museum kaart scheelt het toch dat je minder moet betalen en in verschillende musea moesten we zelfs niets betalen. Die stak kaart samen met een driedaagse kaart voor bus en metro. Eigenlijk jammer dat je op die manier de evolutie van Picasso niet hebt gezien. Het is een bijzonder museum. Inderdaad je kunt echt niet alles doen in die paar dagen en daarbij liggen veel dingen ver uit elkaar.

Gepost door: magda | 26-11-15

Wat is er toch veel te zien in één enkele stad, je moet gewoon keuzes maken als je slechts een paar dagen naar Barcelona en ook nog veel andere steden gaat. Maar niet getreurd, een mens kan altijd nog eens terug gaan om de rest te bekijken.

Gepost door: Mieke | 26-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, er is veel te zien in deze stad en het is ook een uitgestrekte stad zodat je tijd moet uittrekken om van het ene naar het andere te "reizen". Maar we kunnen nog altijd eens teruggaan volgend jaar.

Gepost door: magda | 26-11-15

bekende maar ook veel onbekende plekjes Magda..

en dat beeld van Miro is een klassieker..
prettige avond

Gepost door: willy | 26-11-15

Reageren op dit commentaar

Willy, onbekende plekjes voor jou? Dan moet je beslist nog eens teruggaan naar Barcelona.

Gepost door: magda | 26-11-15

Reageren op dit commentaar

allemaal tof!
goed gevulde dagen heb je daar

Gepost door: fotorantje | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, echt goedgevuld en sommige dingen hebben we bij gebrek aan tijd zelfs niet gedaan zoals met de kabelbaan om een mooi zicht van de stad te krijgen!

Gepost door: magda | 03-12-15

De commentaren zijn gesloten.