28-11-15

Barcelona-Pedralbes-Plaça Sarria- Plaça Espanya

De dag startte met een lange busrit naar de rand van de stad. We reden naar het klooster voor de Arme Klaren, een vrouwelijke kloosterorde. Dit klooster werd gebouwd in de 14e eeuw . Eeuwenlang was het klooster ontoegankelijk voor buitenstaanders maar in 1972 sloot de gemeenteraad van Barcelona een akkoord met de nonnen om het klooster aan de stad te overhandigen .  Na vele jaren restauratiewerken gingen in 1983 de deuren open voor het publiek. De  bezoekers krijgen een idee  hoe het leven er achter de muren van een klooster aan toe ging.

 

klooster1.jpg

klooster6.JPG

De Sint Michiels kapel is een van de hoogtepunten in het klooster. De kamer is verfraaid met fresco's geschilderd in 1346 door Ferrer Bassa.

klooster2.jpg

klooster3.jpg

In de Dormidor (slaapzaal) is een verzameling kunstwerken uit het klooster tentoongesteld.

klooster4.jpg

Ook kun je zien hoe het dagelijks leven was  in de keuken, de voorraadkelders, de kruidentuinen..

klooster5.JPG

De ingang van de kerk, gewijd aan Maria, ligt net buiten de kloostermuren. Het is een typisch Catalaanse kerk, met enkel een breed schip en een sober interieur.

plaça Saria.jpg

Na het bezoek aan dit mooie klooster stapten we de bus op en reden naar Plaça Sarria. Sarriá was een van de laatste dorpen die deel uitmaakte van de stad Barcelona en het heeft zijn authentieke uitstraling behouden. Het plein in Sarriá staat bekend om haar antiek en ambachtsmarkt ( de middelste foto links hierboven)en op zondag wordt daar gedanst. Er zijn veel winkels die nog afstammen van de 19e eeuw, in de traditionele architectuur . Wij aten er in één van de vele eetcafé's een lekker broodje . Héél vriendelijke bediening al moesten we met handen en voeten uitleggen wat we wilden. De kaart was in een soort dialect en gelukkig kon het meisje  één engelstalige kaart te voorschijn toveren!
Daarna stapten we weer een bus op( gemakkelijk toch als je
voor drie dagen een metro en buskaart hebt!! We hebben er duchtig gebruik van gemaakt) .Nu reden we richting Plaça d ' Espanya.

plaça espanya13.JPG

Plaça d'Espanya werd in 1929 aangelegd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling die op de Montjuïc werd georganiseerd.

plaça espanya.JPG

 Josep Maria Jujol, ontwierp een grote fontein die in het midden van het plein werd geplaatst. Zijn modernistische stijl is duidelijk beïnvloed door Gaudí

plaça espanya7.JPG

Op dit plein valt onmiddellijk de vroegere Arena op nu een groot winkelcentrum met bovenaan rondom restaurants. Je kunt onmiddellijk naar het dak met een lift ( gratis voor 60+  ;-) ) De arena is omgebouwd tot winkelcentrum in 2011.

plaça espanya1.JPG

plaça espanya12.JPG

Je kunt er rondom wandelen en genieten van het uitzicht.

plaça espanya3.JPG

Deze zevenenveertig meter hoge torens werden ontworpen naar het voorbeeld van de klokkentoren van de San Marco Basiliek in Venetië. Ze werden gebouwd  ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1929.

plaça espanya4.JPG

Deze telecommunicatietoren is gebouwd boven de Monjuïc heuvel voor de wereldtentoonstelling van 1992 .

plaça espanya6.JPG

In de jaren 1980 werd een park achter de Arena hernoemd naar Joan Miró, de Catalaanse kunstenaar die zijn stempel op het plein heeft achtergelaten met een kleurrijk, tweeëntwintig meter hoge sculptuur dat de naam 'Dona i Ocell' (Vrouw en Vogel) kreeg.

plaça espanya5.JPG

Prachtig zicht over Barcelona vanop het dak van de Arena.

plaça espanya8.JPG

Zicht op de magische fontein die 's avonds sprookjesachtig verlicht is, opgericht voor de wereldtentoonstelling van 1929. Deze fontein hebben we 's avonds niet gezien, wel de  fonteinen op de Plaça Catalunya  die 's avonds prachtig verlicht waren en in alle richtingen en hoogtes spoten.

plaça espanya14.JPG

plaça espanya9.JPG

Het Nationaal Paleis
Tegenwoordig huisvest het gebouw het belangrijkste museum van Catalonië.

plaça espanya10.JPG

De fotograaf moest ook eens op de foto.

plaça espanya11.JPG

Zicht vanop het bordes van het Paleis.

Morgen gaan we het paleis binnen voor een kort bezoek en ronden we de dag af met een bezoek aan het Miro museum dat op wandelafstand van het Paleis ligt.

 

 

Commentaren

Magda zo te zien en te lezen is het toch geen al te rustige vakantie geweest.

Gepost door: liliane | 28-11-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,hihihi, neen het was zeker geen lui-op -je-krent-zit vakantie. Dat kun je thuis doen hé! We willen veel zien als we met ons zessen op vakantie trekken...en onze gezondheid laat het nog toe.

Gepost door: magda | 28-11-15

Reageren op dit commentaar

Wat is daar prachtig om te zien. Je ziet daar van alles. Heel interessant Fijne zondag dat je mocht naar klooster te kijken. Kerk wat is daar heel mooi om te zien. Gelukkig had je daar mooi weer. Mooie foto's heb je gemaakt.

Nog bedankt voor leuke felicitaties.

Fijne zondag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, Barcelona is een grote ,uitgestrekte stad . Het heeft ook een hele geschiedenis achter de rug en er is veel overgebleven van eeuwen geleden dat we nu nog kunnen bezoeken. Dat hebben we al die dagen dan ook gedaan.

Gepost door: magda | 29-11-15

ha, daar ben ik ook geweest op dat plein. en dat kunstwerk van Miro heb ik hier ook op foto staan.

Gepost door: pieterbie | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, we hebben veel gezien ,maar we hebben vooral veel geluk gehad dat we ons goed hadden voorbereid en niet al te veel tijd verloren aan zoeken van openbaar vervoer. De afstanden die we afgelegd hebben dank zij het openbaar vervoer zijn wel ettelijke kilometers! Niet haalbaar om het te voet te doen.

Gepost door: magda | 29-11-15

Als ik het hier allemaal bekijk Magda, hebben jullie toch wel het maximum uit jullie vakantie gehaald, dat moet ook, je kan nadien nog vaak genoeg stilzitten bij het herbekijken en herbeleven van de trip.

Gepost door: Mieke | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, zo zagen wij dat ook! Eenmaal terug thuis konden we uitrusten ,hahaha! Maar om eerlijk te zijn :waren we nog langer gebleven dan moesten we wel een rustdag inlassen. Want aan dat tempo was het niet vol te houden. We lagen ten laatste om 23 uur in ons bed ,helemaal uitgeteld en klauterden er tegen half acht weer uit en om 9uur waren we opnieuw voor een hele dag weg!!

Gepost door: magda | 29-11-15

mooi verslag
Barcelona heeft veel te bieden

Gepost door: fotorantje | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Antje ,dat mag je wel zeggen. En dan is er nog zoveel dat we niet gezien hebben!

Gepost door: magda | 29-11-15

Alle zeg je geeft ons iets voor onze volgende trip naar Barcelona het klooster kennen we niet
Daarboven op het dak van de arena zijn we ook geweest voor ons was het wel nog niet gratis

Gepost door: Merel | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, dat klooster is het zien waard . Ik heb maar een paar foto's hier geplaatst. Héél mooi gerestaureerd en als je bedenkt hoe oud het is dan waren ze daar goed voorzien om comfortabel te leven. Moet je zeker eens bezoeken. Het is een heel eind verwijderd van de plaça Catalunya maar met de bus goed te bereiken.

Gepost door: magda | 29-11-15

een klooster..ik heb wel veel gemist in Barcelona

en van de "Plaça d'Espanya " heb ik bijna geen foto's..

er was daar toen een rally en zowat alles was afgesloten..

op het olympisch stadion na

ook dat paleis..

prettige avond !

Gepost door: willy | 29-11-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik vind het fijn dat ik je nog aan adresjes kan helpen bij een volgend bezoek. Ik ben zeker dat je dat klooster mooi zult vinden. Ik plaatste maar een paar foto's :er is ook nog een mooie refter, een grote keuken en de kelderverdieping is ook de moeite (maakten zelf hun wijn).
Beslist eens terug gaan naar de plaça d' Espanya . Er is daar nog veel te zien waar ik geen foto's van heb geplaatst en het paleis is werkelijk prachtig

Gepost door: magda | 29-11-15

De commentaren zijn gesloten.