29-11-15

Barcelona-Palau Nacional- Joan Miro Foundation

Van op de trappen van  het Palau Nacional 
(het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië)
heb je dit zicht op de Plaça d'Espanya.

paleis5.JPG

Het was  onze bedoeling om in dit Museum één afdeling te bezoeken : een ongeëvenaarde verzameling romaanse kunst. Een groot aantal muurschilderingen, waarvan vele afkomstig zijn van verlaten kerken uit de nabijgelegen Pyreneeën.

Eerst een filmpje bekijken en dan het resultaat bekijken in het museum en beseffen welke kostbaarheden gered zijn geworden. Met een bepaald procédé worden de muurschilderingen als het ware afgepeld van de muren en daarna gerestaureerd  en overgebracht in het museum.

paleis1.jpg

Eén van ons wilde nog even in de afdeling Renaissance kijken. We zijn er met zijn allen doorgewandeld. Hier en daar hielden we  halt, zagen oa een Rubens  ( een schenking aan het museum), maar om deze afdeling te bezoeken moest je meer tijd uittrekken dan wij konden. Want wat wij nog wilden bezoeken had een sluitingsuur.

paleis2.jpg

Er is in dit Palau Nacional ook een prachtige grote zaal met mooie gaanderijen en er staat ook een orgel. Wellicht worden hier concerten gegeven. Maar echt weten doe ik het niet. Iemand van de lezers?

paleis3.JPG

paleis4.jpg

paleis6.jpg

In de omgeving van het Palau Nacional zijn er uitkijkplatforms waar je een adembenemend zicht hebt op Barcelona en op...de Sagrada Familia. Hier bij de ondergaande zon.

paleis8.JPG

We wandelden naar de Fondation Miro ,een kwartiertje wandelen van het Palau Nacional.

paleis7.jpg

Buiten zie je een paar sculpturen van Miro. Binnen mocht helemaal niet gefotografeerd worden. :-(
Het is wel de moeite om dit museum te bezoeken. Zoals bij Picasso beleef je ook hier de evolutie van deze kunstenaar.

paleis9.JPG

Het museum is gehuisvest in een modern gebouw.

paleis10.JPG

Op het dak kon ik een paar kleurrijke figuren fotograferen.

paleis11.JPG

Jammer dat het al donker was , want de stad met al zijn lichtjes was mooi. Maar dat kon mijn cannonetje niet aan! Hieronder de voorzijde van het museum.

paleis12.JPG

Ramp o ramp. Het trammetje waarmee we van de helling zouden rijden, reed niet meer!!
Met de bus zijn we dan rechtstreeks tot de Plaça Catalunya gereden . In het hotel gingen we even rusten en dat was best nodig  na zo'n dag , om dan nog later dan de dag ervoor iets te gaan eten. Neen deze keer niet in het steegje  waar El Nacional ligt maar er vlak naast aan de straat zelf . In een mooi artistiek wit ingerichte eetgelegenheid . Wij waren zo te zien toch nog aan de vroege kant, want toen we er waren liep het in een mum van tijd vol. Ik nam een geitenkaas salade. Erg origineel want de kaas( veel kaas) was geraspt, lag op een bedje van jonge spinazie, besprenkeld met tomatenjus, pijnboompitten en croutons. 't Ziet er niet veel uit maar het was een hele massa. De anderen kozen oa voor asperges met kaas, verschillende soorten gehaktbroodjes en risotto met saus en kaas.

paleis13.jpg

 

28-11-15

Barcelona-Pedralbes-Plaça Sarria- Plaça Espanya

De dag startte met een lange busrit naar de rand van de stad. We reden naar het klooster voor de Arme Klaren, een vrouwelijke kloosterorde. Dit klooster werd gebouwd in de 14e eeuw . Eeuwenlang was het klooster ontoegankelijk voor buitenstaanders maar in 1972 sloot de gemeenteraad van Barcelona een akkoord met de nonnen om het klooster aan de stad te overhandigen .  Na vele jaren restauratiewerken gingen in 1983 de deuren open voor het publiek. De  bezoekers krijgen een idee  hoe het leven er achter de muren van een klooster aan toe ging.

 

klooster1.jpg

klooster6.JPG

De Sint Michiels kapel is een van de hoogtepunten in het klooster. De kamer is verfraaid met fresco's geschilderd in 1346 door Ferrer Bassa.

klooster2.jpg

klooster3.jpg

In de Dormidor (slaapzaal) is een verzameling kunstwerken uit het klooster tentoongesteld.

klooster4.jpg

Ook kun je zien hoe het dagelijks leven was  in de keuken, de voorraadkelders, de kruidentuinen..

klooster5.JPG

De ingang van de kerk, gewijd aan Maria, ligt net buiten de kloostermuren. Het is een typisch Catalaanse kerk, met enkel een breed schip en een sober interieur.

plaça Saria.jpg

Na het bezoek aan dit mooie klooster stapten we de bus op en reden naar Plaça Sarria. Sarriá was een van de laatste dorpen die deel uitmaakte van de stad Barcelona en het heeft zijn authentieke uitstraling behouden. Het plein in Sarriá staat bekend om haar antiek en ambachtsmarkt ( de middelste foto links hierboven)en op zondag wordt daar gedanst. Er zijn veel winkels die nog afstammen van de 19e eeuw, in de traditionele architectuur . Wij aten er in één van de vele eetcafé's een lekker broodje . Héél vriendelijke bediening al moesten we met handen en voeten uitleggen wat we wilden. De kaart was in een soort dialect en gelukkig kon het meisje  één engelstalige kaart te voorschijn toveren!
Daarna stapten we weer een bus op( gemakkelijk toch als je
voor drie dagen een metro en buskaart hebt!! We hebben er duchtig gebruik van gemaakt) .Nu reden we richting Plaça d ' Espanya.

plaça espanya13.JPG

Plaça d'Espanya werd in 1929 aangelegd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling die op de Montjuïc werd georganiseerd.

plaça espanya.JPG

 Josep Maria Jujol, ontwierp een grote fontein die in het midden van het plein werd geplaatst. Zijn modernistische stijl is duidelijk beïnvloed door Gaudí

plaça espanya7.JPG

Op dit plein valt onmiddellijk de vroegere Arena op nu een groot winkelcentrum met bovenaan rondom restaurants. Je kunt onmiddellijk naar het dak met een lift ( gratis voor 60+  ;-) ) De arena is omgebouwd tot winkelcentrum in 2011.

plaça espanya1.JPG

plaça espanya12.JPG

Je kunt er rondom wandelen en genieten van het uitzicht.

plaça espanya3.JPG

Deze zevenenveertig meter hoge torens werden ontworpen naar het voorbeeld van de klokkentoren van de San Marco Basiliek in Venetië. Ze werden gebouwd  ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1929.

plaça espanya4.JPG

Deze telecommunicatietoren is gebouwd boven de Monjuïc heuvel voor de wereldtentoonstelling van 1992 .

plaça espanya6.JPG

In de jaren 1980 werd een park achter de Arena hernoemd naar Joan Miró, de Catalaanse kunstenaar die zijn stempel op het plein heeft achtergelaten met een kleurrijk, tweeëntwintig meter hoge sculptuur dat de naam 'Dona i Ocell' (Vrouw en Vogel) kreeg.

plaça espanya5.JPG

Prachtig zicht over Barcelona vanop het dak van de Arena.

plaça espanya8.JPG

Zicht op de magische fontein die 's avonds sprookjesachtig verlicht is, opgericht voor de wereldtentoonstelling van 1929. Deze fontein hebben we 's avonds niet gezien, wel de  fonteinen op de Plaça Catalunya  die 's avonds prachtig verlicht waren en in alle richtingen en hoogtes spoten.

plaça espanya14.JPG

plaça espanya9.JPG

Het Nationaal Paleis
Tegenwoordig huisvest het gebouw het belangrijkste museum van Catalonië.

plaça espanya10.JPG

De fotograaf moest ook eens op de foto.

plaça espanya11.JPG

Zicht vanop het bordes van het Paleis.

Morgen gaan we het paleis binnen voor een kort bezoek en ronden we de dag af met een bezoek aan het Miro museum dat op wandelafstand van het Paleis ligt.

 

 

27-11-15

Barcelona-Seu Kathedraal- El Nacional

De dag was bijna ten einde en maar goed ook. We sleepten ons al wat voort ;-) maar toen we de befaamde Seu Kathedraal op onze weg tegenkwamen  wilden we deze zeker zien. De officiële Catalaanse benaming is : Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia (Kathedraal van het Heilige Kruis en Sint-Eulalia) of kortweg La Seu.
Het was buiten al zo schemerig dat ik onmogelijk nog een deftige foto van de buitenkant kon maken. Om een idee te hebben hoe deze kerk eruit ziet nam ik een foto van internet :

kathedraal seu.jpg

De kathedraal overdag en bij nacht.

kathedraal bij nacht.jpg  

Ik heb geprobeerd om nog wat foto's te maken in de reeds schemerige kerk. Bij bepaalde kapellen mocht niet  gefotografeerd worden. Te kostbaar wellicht want er stond bewaking bij.

kathedraal seu1.JPG

Het interieur van de kerk bestaat uit een breed schip dat verlicht wordt door grote, vijftiende-eeuwse glasramen. Het middenschip wordt geflankeerd door zijbeuken met achtentwintig zijkapellen. Die zijkapellen zijn ongelooflijk mooi en rijkelijk en kostbaar versierd.

Kathedraal4.JPG

Kathedraal.JPG

Kathedraal2.JPG

Kathedraal3.JPG

Kathedraal5.JPG

Kathedraal6.JPG

Kathedraal1.JPG
Een biechtstoel in gebruik!

 

De kathedraal is ook bekend om haar veertiende-eeuwse kruisgang onder de blote hemel, met een klein binnenpleintje dat omzoomd wordt door een prachtige gotische zuilengang.

Kathedraal7.JPG
Er lopen steeds dertien ganzen rond op het binnenplein. Elke gans staat voor een jaar in het leven van de martelares Sint Eulalia, een jong meisje dat naar verluidt in de vierde eeuw door de Romeinen zou zijn doodgemarteld vanwege haar religie. De ganzen lieten luidruchtig van zich horen. Het geluid weergalmde in deze half gesloten-half open ruimte.

Kathedraal9.jpg

Kathedraal8.JPG

We wandelden daarna door de verlichte straatjes naar ons hotel waar we eerst wat gingen uitrusten en ons verfrissen om dan zoals de Barcelonezen laat op de avond uit te gaan eten. Wij bezochten El Nacional.
Niet te missen adres  als je in Barcelona wilt eten in een mooi kader : Passeig de Gràcia, 24 Bis, 08007 Barcelona, Spanje (klik) Druk op klik en lees wat er over El Nacional geschreven wordt anders wordt het hier veel te lang. Gewoon doen als je in Barcelona bent. Het is een hele ervaring. Vanaf de straat zie je enkel een groot verlicht uithangbord. Ga het steegje maar in en geniet.

el nacional8.JPG

el nacional7.JPG

el nacional.jpg

el nacional1.jpg

el nacional2.JPG
Op de foto hieronder zie je naast de man op de voorgrond mijn vriendinnen opstaan om weg te gaan na een heerlijke maaltijd. Wachtenden staan al klaar om onze plaats in te nemen.

el nacional3.JPG

el nacional9.jpg

Oorspronkelijk was het een café theater om te eindigen in een garage.
De marmeren wastafels zijn uniek en de toiletten zijn precies kleine kamertjes!

el nacional6.jpg

26-11-15

Barcelona-Barri Gothic

Na ons middag-tapas-maal wandelden we richting Barri Gothic waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Het is een drukke buurt met veel smalle straatjes en veel toeristen.

wandeling.JPG

De invloed van Gaudi kom je overal tegen!

wandeling4.JPG

smalle drukke straatjes.

wandeling21.JPG

Twee van de belangrijkste gebouwen in Barcelona. Het Regeringsgebouw van Catalonië en het Stadhuis van Barcelona beiden daterend van rond 1400.

IMG_5621.JPG

wandeling5.JPG

Via een smal steegje kwamen we op een mooi plein waar verschillende soorten palmbomen staan. Rondom het plein terrasjes - onder bogen -die overvol zitten en waar de mensen wachten om een vrij tafeltje te bemachtigen: Plaça Reial .
Op het plein bevinden zich twee speciale lantaarnpalen ontworpen door Antoni Gaudí.

wandeling3.JPG

wandeling6.JPG

Dansen kon deze man!

wandeling12.jpg

Een Neogotische boog.

wandeling13.jpg

Klokkentoren van de  Sue Kathedraal

wandeling20.jpg

Animatie op straten en pleinen.

wandeling11.JPG

Kijk hier dacht ik onmiddellijk aan Mizzd

wandeling7.JPG

Op de Rambla een opvallend uithangbord voor een parapluwinkel.

wandeling8.JPG

...mooi versierde gevel.

wandeling10.JPG

 Voor we op de Rambla uitkwamen liepen we voorbij De Santa Maria del Pi. Dit is een gotische kerk die in de veertiende eeuw net buiten de voormalige Romeinse omwalling rond Barcelona werd gebouwd. De kerk heeft een van de grootste roosvensters ter wereld.
We mochten er op dat ogenblik niet binnen. Maar nadien begrepen we dat je eerst moest betalen ;-)
Nu het grote roosvenster konden we van buitenaf zien.

wandeling19.jpg

De kerk is genoemd naar een pijnboom (Pi in het Catalaans) die vòòr de kerk stond. Tegenwoordig is er nog steeds een pijnboom op het Plaça del Pi (uiteraard een andere). Die staat er al sedert 1873 !!!

wandeling15.jpg

We bezochten ook het Historisch Museum van Barcelona aan de Plaça del Rei, waar je in de kelder de opgegraven ruïnes van Barcino kan bezichtigen. Een lift brengt je naar een ondergronds niveau waar je de restanten vindt van de Romeinse stad Barcino, gesticht rond het jaar 12 v. Chr. door keizer Augustus. De ondergrondse afdeling beslaat een oppervlakte van zo'n vierduizend vierkante meter en reikt tot aan de Kathedraal.
We hadden ruim een uur nodig om terug boven te komen in een ruimte wat ooit de residentie was van de hertogen van Barcelona. Daar konden we twee belangrijke zalen bezoeken:
De belangrijkste kamer in het paleis nl de Salo del Tinell, een prachtige grote zaal uit de veertiende eeuw . In deze zaal zou Colombus verslag uitgebracht hebben over zijn ontdekking van Amerika en ook is er de mooie kapel gewijd aan de heilige Agatha.

Een indrukwekkend bezoek was het. In feite onverwacht omdat we daar toevallig langskwamen en van een dame de raad kregen om dit te bezoeken. Zij hoorde ons Vlaams spreken en kwam op ons toe om even goedendag te zeggen. Zij was Vlaamse, werkzaam in Parijs en op bezoek in Barcelona. Wat is de wereld toch klein.

wandeling16.JPG

wandeling17.JPG

Bij het buitenkomen zagen we dat we op een heel andere plaats terug op de plaça del Rei uitkwamen.

wandeling18.JPG

De dag was ver gevorderd en de schemer trad in maar ik sluit hier af om morgen verder te gaan met foto's over dè Kathedraal van Barcelona en het etentje in een speciale gelegenheid .

  

20:07 Gepost in vakantie, vrienden | Commentaren (14) | Tags: barcelona, barri gothic |

25-11-15

Barcelona- Rambla de Mar- Basiliek-Picasso

De volgende dag wandelden we tot aan de Rambla de Mar waar Colombus ons toonde in welke richting de zee ligt. De zon zat op dat ogenblik nog verscholen achter een wolkendek . Het was wel een ideaal weertje om te wandelen.

rambla.jpg

Het grote gebouw "Port de Barcelona " getuigt van een rijk verleden.

rambla1.jpg

Mooie jachten lagen aangemeerd. In de verte zagen we een kabellift die verbinding geeft met de Mont Juic. Jammergenoeg was er eentje van ons die niet in een kabellift durfde. Dus sloegen we dit maar over en wandelden verder op de Rambla de Mar.

rambla2.jpg

Langs de wandelweg stonden hier en daar sculpturen. Op het einde van de rambla zagen we een fel gekleurd standbeeld van de hand van Miro.

rambla3.jpg

Het was nog erg rustig. Geen haastige Spanjaarden op weg naar hun werk en evenmin slenterende toeristen met uitzondering van de zes dametjes( en die slenterden niet)  :-) . We wandelden door brede lanen met prachtige oude gebouwen.

rambla4.jpg

We waren op zoek naar de Basilica di Santa Maria del Mar – Heilige Maria van de Zee – die in de veertiende eeuw gebouwd is, ten tijde van de bloeitijd van Catalonië in de middeleeuwen.

De voorgevel aan de Plaça Santa Maria bevat een groot roosvenster en twee ranke achthoekige torens. Het roosvenster, waarop de kroning van Maria wordt uitgebeeld, dateert van de vijftiende eeuw. Deze kerk ligt geprangd tussen een pleintje en smalle straatjes. Het was onmogelijk om de kerk in zijn geheel te fotograferen.

Het interieur is sober, de meeste monumenten gingen verloren  tijdens de Spaanse Burgeroorlog, toen een brand het koor en het barokke hoofdaltaar vernielden. De glas-in-loodramen, die dateren van de vijftiende tot achttiende eeuw, overleefden de burgeroorlog.
Deze kerk straalde niettegenstaande zijn soberheid een warmte uit die nog werd versterkt door de zachte muziek die in de kerk weerklonk. Iemand was aan het spelen op een orgel.

rambla5.jpg

rambla6.jpg

rambla7.JPG

rambla8.jpg

We verlieten de kerk om langs kleine straatjes naar de volgende bestemming te wandelen.

rambla9.jpg

rambla10.jpg

In één van de kleine straatjes achter de Basilica di Santa Maria del Mar kwamen we aan het Museum van Picasso.

rambla12.jpg

Jammer genoeg mocht er helemaal niet gefotografeerd worden in het museum. Ik heb enkel twee beelden van de jonge Picasso en toen was het over en out van een strenge bewaakster! Het is een heel mooi museum met schilderijen van alle periodes die Picasso doorlopen heeft in zijn leven. Het was er ook redelijk druk.

rambla13.jpg

Toen was het hoogtijd om iets te eten. Naast de Basiliek hadden we restaurantjes gezien en eentje kozen we uit waar weeen heel andere soort tapas dan de dag ervoor gegeten hebben . Je moest aan een toonbank aanduiden wat je op je bord wilde hebben.  Het stond je vrij om er nog te halen. De rekening bedroeg dan alle tappas die je had uitgekozen. Helemaal niet prijzig. Het toetje waren verschillende chocolade bollen gedrenkt in verschillende soorten drank( drank? zelfs de geest van drank proefden we niet :-)  )

rambla14.jpg

rambla15.JPG

We konden er weer tegen en zetten onze wandeling door Barcelona verder.
Maar dat is voor morgen.

 

24-11-15

Barcelona- Casa Battlo

 Op de terugweg van het Parc Güell bracht de bus ons tot het bekende huis dat Gaudi heeft gerenoveerd: de Casa Battlo. De bus stopte vlak voor deze woning. Dus we hoefden maar de straat over te steken ,ons ticket te tonen aan de portier en we konden binnen. Wat een luxe als je ervoor zorgt op voorhand entreekaartjes te hebben. Niks aan te schuiven!

Het huis werd oorspronkelijk tussen 1875 en 1877 gebouwd. In 1900 werd het aangekocht door de rijke industrieel Josep Battló i Casanocas, die Gaudí de opdracht gaf om het oude pand af te breken en te vervangen door een nieuw gebouw. Gaudí overtuigde Batlló er evenwel van om het gebouw te renoveren in plaats van af te breken. Hij heeft niet alleen het exterieur gerenoveerd maar ook gezorgd voor het interieur. Je kijkt er echt je ogen uit . Maar door de drukte is het bijna niet mogelijk om mooie foto's te maken. Als je echt mooie foto's wil zien kun je op internet als je Casa Battlo intikt. Ik deed mijn best...

De Casa Mila , een appartementsgebouw aan de Passeig de Gràcia ook opgericht door Gaudi hebben we wel gezien ...van op de bus...maar we zijn niet meer tot daar geraakt.

barcelona,vriendinnen,casa battlo
foto van internet Casa Mila

gaudi huis.JPG

Het was vlak vòòr de schemer inviel maar toch lukte het me om van de buitengevel van Casa Battlo een paar foto's te  maken.

gaudi huis1.JPG

Binnen val je van de ene bewondering in de andere. Waar het enigszins mogelijk was vermijdt Gaudí het gebruik van rechte lijnen .

gaudi huis2.JPG

gaudi huis3.jpg

Deze luster creëert een lijnenspel tegen het plafond.

gaudi huis16.JPG

Deze verlichte muren waren een systeem voor verluchting.

gaudi huis15.JPG

gaudi huis4.JPG

En als je door het raam naar buiten kijkt zie je veel mensen die kijken of foto's maken van dit mooie gebouw.

gaudi huis5.JPG

gaudi huis6.JPG

Op de eerste verdieping heeft Gaudi ook een terras aangekleed en zelfs de achtergevel oogt héél mooi.

gaudi huis7.JPG

gaudi huis8.JPG

De overdekte binnenkoer is prachtig bezet met tegeltjes.

gaudi huis9.JPG

 Het dak is ook een en al verrassing.

gaudi huis10.JPG

Het kleurrijke geschubde dak lijkt op de huid van een reptiel. 
De kleine toren met een kruis zou het zwaard van Sint Joris voorstellen dat in de draak steekt.

gaudi huis14.JPG

gaudi huis12.JPG

Vlak voor de duisternis inviel nog een zicht over Barcelona vanop het dak van Casa Battlo.

gaudi huis11.JPG

gaudi huis13.JPG

En toen namen we met tweetjes een kleine lift die bediend werd door een vriendelijk dametje. Ik zag het niet meer zitten om al die verdiepingen weer af te dalen al slingerend door de talrijke kamers. De rest van het gezelschap kwam al puffend beneden . Ze hadden dit kleine liftje, dat meer op een dienstliftje leek, niet gezien. Het was ook maar een schortje groot, met moeite voor drie mensen.
Toen was de dag echt voorbij  en gingen we ons opfrissen om na een korte rust de stad in te duiken om ergens te eten.
Mijn canonnetje had voor die dag de geest gegeven. Maar ik kreeg een foto doorgestuurd waarop je kunt zien dat we die avond uitgebreid hebben gegeten( en ook gedronken ;-) : een uitgebreide visschotel met reuze grote mosselen, inktvis, kreeftjes
, verse zalm, onbekende ( voor mij)witte  vis en ik vergeet er beslist nog een paar  op te noemen....

navarra.jpg

22-11-15

Barcelona- Parc Güell

 Na de heerlijke tapas maaltijd wilden we nog wat langer blijven genieten op dat zonnig terras. Maar het tijdsblok waarop we in het Parc Güell binnen mochten naderde en we stapten dan ook maar op.

Aan de ingang zagen we een plakkaat met een overzicht van het park. Het gele omrande gedeelte is betalend. De rest daar mag je vrij rondwandelen.

Bij het binnenkomen zagen we rechts van ons al heel wat moois. En links van ons zagen we het prachtige panorama wat ik gisteren reeds toonde.

parc güell18.JPG

parc güell.jpg

Dit is het huis waar Gaudi jaren heeft gewoond samen met zijn vader.

parc güell1.JPG

Iets verder zagen we de bekende banken die een slingerende slang voorstellen. Het park in zijn geheel stelt het aards paradijs voor en de centrale zandplaats stelt de appel voor!! Iedereen laat zich hier verleiden aan al dat fraais  :-)
Op zo'n bank heeft een meisje ons op de foto gezet. Op deze plaats had je een mooi overzicht op al het fraais dat Gaudi heeft gemaakt.

parc güell2.JPG

parc güell3.jpg

Dit gebouw was de portierswoning, telt drie verdiepingen en is bekroond met een koepel in de vorm van een paddenstoel .

parc güell4.JPG

parc güell19.JPG

Het kleiner gebouw deed dienst voor de administratie , het heeft twee verdiepingen, een terras en een toren die bekroond is met een kruis met vier armen.

parc güell5.JPG

De zuilengalerij is gigantisch. In de zuilengalerij verwerkte hij figuren.

parc güell6.JPG

parc güell11.jpg

parc güell12.jpg

 

parc güell7.JPG

parc güell9.jpg

parc güell10.jpg

De Salamander gemaakt in mozaiëk en liggend op de dubbele trap wordt veel gefotografeerd . Het diertje kom je in al de souvenirswinkels van Barcelona tegen. De salamander is een symbool voor deze tuin en voor de stad Barcelona geworden.

parc güell20.JPG

vriendinnen,barcelona,parc güell

Vier van de vriendinnen zagen het niet meer zitten om naar de witte woning bovenaan te gaan. Twee moedigen vingen de klim naar boven aan. Het was lastig en het was warm...

parc güell13.jpg

Maar het loonde de moeite. De woning lijkt bewoond. De omheining rond het huis is typisch Gaudi.

parc güell14.jpg

We namen een kortere weg terug naar beneden. Maar dat hadden we onderschat. Treden  die twee normale treden hoog waren. Het werd meer springen dan trede per trede afdalen ,ppff!

parc güell16.jpg

Eenmaal terug op het brede pad  gingen we onze vriendinnen vervoegen op een open terrasje om iets te drinken. De duiven en mussen vlogen om je oren en de halsbandparkieten in de palmbomen maakten zo'n hels lawaai dat je elkaar bijna niet verstond.

Iedereen nog even naar het toilet dat in de rotsen was gemaakt en toen was het tijd om de bus te nemen . Terug de berg af naar een volgende bezienswaardigheid voor deze dag. Hadden we toen geweten dat het zo vermoeiend was dan hadden we dit de volgende dag gedaan. De lange rit op de bus gaf onze benen gelukkig wat soelaas.  Maar aan de andere kant was het nog véél te vroeg voor het avondeten en we konden nog juist voor het donker werd nog iets moois bezoeken! We hebben het ons niet beklaagd.

parc güell21.jpg