01-12-15

Bye bye Barcelona

Aan alles komt een einde. Ook aan onze vijfdaagse trip naar Barcelona. Het waren prachtige dagen en de mooie herinneringen nemen ze ons niet af.

afscheid van B.jpg

We namen afscheid van ons hotel, van onze kamer met het kleine terrasje en het mooie uitzich , van de bar beneden waar we -wegens te moe 's avonds- nooit een glas hebben gedronken

De taxichauffeur, die ons van de luchthaven naar ons hotel had gevoerd, had woord gehouden en stond al te wachten om ons naar de luchthaven te voeren. Hij beloofde terwijl we naar de luchthaven reden, ons iets te laten zien dat we zeker niet bezocht hadden!

afscheid van B1.JPG

Hij toonde ons het kerkhof van Barcelona dat op een helling ligt. Het kerkhof behoort tot één van de meest indrukwekkende kerkhoven van Europa. Dit kerkhof, aan de zuidoostelijke kant van de heuvel Montjuïc, werd in 1883 in gebruik genomen. De taxichauffeur reed gelukkig traag zodat ik deze foto kon nemen vanuit de taxi! 

"De grafheuvel van Montjuïch telt ruim 150.000 graftombes, variërend van eenvoudige grafzuilen tot overdadig versierde pantheons.
Bij het kerkhofontwerp liet de stadsarchitect zich indertijd inspireren op het Parijse Père Lachaise.
Momenteel telt het Kerkhof van Montjuïc 567.934 vierkante meter en het is daarmee de grootste begraafplaats van Barcelona. Veel bekende personen liggen er begraven ,oa ook Joan Miro.
Wie van architectuur houdt en gek is op geschiedenis, kan kiezen uit een culturele route, een geschiedenis route of een combinatie van beide.
Een van de drukst bezochte graven is de Fossar de la Pedrerea, een gemeenschappelijke grafkuil, waar de stoffelijke overblijfselen van ruim vierduizend Catalanen en republikeinen liggen, die onterecht gedood werden door het Franco regime"( zover een stukje geschiedenis over dit kerkhof ).

afscheid van B2.jpg

De gewone routine bij het inchecken.

afscheid van B3.jpg

We hadden nog tijd om iets te eten en daarna op zoek naar de juiste gate .De vlieger in en in Brussel met de lift naar het perron voor de trein die ons zou thuisbrengen. We kwamen van de stralende zon in een kletsnatte thuisstad. We kunnen de regen en het stormachtige even vergeten wanneer we de foto's bekijken( ik trok er een 700 tal)

Commentaren

Aan alles komt een einde bedankt voor al het moois en me even weer dicht bij te voelen

Gepost door: Merel | 01-12-15

Reageren op dit commentaar

@Merel ,ja aan alle -komt een einde en we hebben er met ons zessen echt alles uitgehaald. Nadien een paar daagjes stijve benen maar dat gaat voorbij hahaha. Ik vind het fijn dat je ervan hebt kunnen meegenieten.

Gepost door: magda | 02-12-15

zou je nog van uit Oostende naar Barcelona kunnen vliegen?
Kennis van mij ging van uit Oostende naar Rome.
't is alweer gedaan.
Maar het was duidelijk de moeite waard je trip.

Gepost door: pieterbie | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, er zijn vluchten vanuit Oostende naar Barcelona.Ik geloof één à twee keer per week. Maar niet in de periode dat wij konden gaan.

Gepost door: magda | 02-12-15

Alles komt het einde.
Het was mooie vakantie geweest voor jullie. Mooie vliegtuig van binnen om te zien. Leuk dat je foto's hebben gemaakt. Barcelona is prachtig om te zien. Deze reis was het moeite waard geweest. Ik heb je alle je foto's genoten.
Groetjes,

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, jammer genoeg kwam er te vlug een einde aan deze mooie vakantie. Nu hebben we nog de foto's om na te genieten.

Gepost door: magda | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

zo'n citytrip in Barcelona gaat altijd te snel voorbij Magda..

bedankt voor je mooie foto's en je interessante verslagen

prettige dag

Gepost door: willy | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, deze city trip is een echte meevaller geweest. Mooi weer en veel gezien en nergens problemen gehad. En dan vliegen de dagen ook zo om.

Gepost door: magda | 02-12-15

Naar huis is gaan geeft altijd een beetje een raar gevoel en inderdaad van het mooie, zonnige weer naar de regen, zo is het meestal hier.
Fijne dag nog Magda en met 700 foto's ben je wel even zoet.

Gepost door: Chrisje | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, je stapt met een zomerbloesje aan boord en stapt met een dikke jas weer uit. En het was bij onze terugkomst regen en regen en nog eens regen. Helemaal niet leuk. Ik heb me verwarmd aan al die foto's :-)

Gepost door: magda | 02-12-15

Jullie hebben eruit gehaald wat erin zat hoor.. superveel gezien vind ik. En dan maar 700 foto's?? hahahaa!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja dat is niet erg veel hé 700 gelukte foto's hahahaha!

Gepost door: magda | 02-12-15

Echt één van de meest indrukwekkende steden Barcelona, die ik tot nu toe gezien heb, zowel op jouw blog als sommige waar we zelf geweest zijn. Je valt van de ene verbazing in de andere, het is en blijft je verrassen.
Zeker meer dan zijn geld waard!

Gepost door: greta | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, een citytrip is altijd duurder dan een ticketje voor een zonnige strandvakantie. Maar we hebben waar voor ons geld gehad. De stad is van voor naar achter en van boven naar beneden één bezienswaardigheid.

Gepost door: magda | 02-12-15

Naar huis moeten we allemaal maar jullie hebben een valies aan herinneringen mee naar huis genomen en waar de herinneringen falen zullen de foto's jullie helpen.

Gepost door: Mieke | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ja de foto's zullen ons helpen waar het geheugen blijft steken. En van alles wat we zagen of bezochten heb ik foto's gemaakt ,zoals je merkt zelfs van de terugreis, hihihi! We wilden eens zien of er al gevolgen zouden zijn na die aanslag in Parijs de avond ervoor. Niks van gemerkt overal losjes door op de luchthaven.

Gepost door: magda | 02-12-15

Van het zonnig Barcelona naar het grijze België, da's even slikken. Maar jullie hebben er vijf zalige dagen beleefd en de mooie herinneringen die jullie eraan over houden kunnen jullie nog heel lang koesteren.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, ja het goot water toen we het treinstation in Brugge buitenkwamen. Ik heb toen zelfs mijn zoon die in een deelgemeente van Brugge woont opgebeld om mijn vriendin en ikzelf naar haar huis te voeren want mijn auto stond bij haar. We zouden al kletsnat geweest zijn om naar de bus te gaan of naar een taxi en hij kon ons vlakbij het station oppikken. Je mag er gerust van zijn dat we nog dikwijls over die uitstap met ons zessen zullen spreken.

Gepost door: magda | 02-12-15

heel bijzonder dat kerkhof daar
jullie hadden en goedgevulde vijfdaagse

Gepost door: fotorantje | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik heb het opgezocht op internet. Het moet niet onderdoen voor Père Lachaise

Gepost door: magda | 04-12-15

De commentaren zijn gesloten.