02-12-15

Het leven van alle dag

Na geruime tijd bezig geweest te zijn met de foto's over Barcelona, het maken van de logjes en het doorsturen van de foto's naar de reisgenoten  had ik niet veel tijd over voor iets anders. Maar nu ben ik opnieuw in gang geschoten en samen met een paar seniorenvriendinnen zijn we terug aan het naaien geslagen.

Verleden jaar hadden we een hele stapel voelschortjes en een paar versierde kussen gemaakt voor dementerende bejaarden in de rusthuizen van de streek.(klik) Dit is zo erg gewaardeerd geworden dat er iemand gevraagd heeft of we nu eens overwegend kussens wilden maken oa.voor haar moeder en nog andere mensen in het rustoord . 
We hebben al het materiaal waarover we nog beschikten bovengehaald en gisteren zijn we begonnen (bij mij thuis) met naaien. Een vijftal kussens zijn bijna af. Hier en daar nog iets bijnaaien en daarna misschien nog een paar kussens maken.
's Avonds toen we stopten heb ik de deur dicht getrokken van de kamer die we hier nog steeds de speelkamer noemen( vroeger speelden de kinderen daar), niemand die ziet dat alles nog overhoop ligt. Het voordeel is dat ik gewoon terug achter de naaimachine kan kruipen en voortdoen. Het ligt er nog allemaal :-). Ik toon de kamer maar niet helemaal want overal ligt er wel iets...

naaien.jpg

Was het gisteren ongezellig weer met af en toe wat regen, vandaag is het uitermate zacht  en deze namiddag brak de zon door. Kijk eens wat een mooie zonsondergang er was omstreeks 17 uur.

zonsondergang.JPG

Nu het zo vroeg donker wordt brengen kaarsen gezelligheid in huis
en na Sinterklaas kruip ik de zolder op
om het Kerstgerief naar beneden te halen.

kaarsjes.JPG

In de tuin bloeien de trosroosjes nog volop. Ik heb een schaal gevuld met roosjes en rode bessen van de aucuba.
Het zachte weer lokte me de tuin in en ik heb niet alleen bloemen afgesneden maar ook een paar rode kolen en rode bieten binnengehaald en klaar gemaakt. Een grote pot soep van knolselder, wortelen, uien en een beetje prei deed het hele huis lekker ruiken. De soep liet zich smaken! Dat zijn dagen waarbij ik me in mijn sas voel.

bloemen.JPG

18:21 Gepost in mijmeringen | Commentaren (19) | Tags: naaien, tuin, voelschortjes |

Commentaren

Ja Magda, zo kennen we jou wel, de bezige bij. De voelkussens zullen ook weer gesmaakt worden als ze afgewerkt zijn. Jouw laatste foto vind ik prachtig, die bloemen en de bessen, ze zijn zowaar een mooi stilleven.

Gepost door: Mieke | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke,ach zolang ik me goed voel doe ik voort. Ik ben graag bezig maar ik doe mijn best om het wat kalmer aan te doen, dat lukt niet altijd ,hahaha!
Ik had een tante die een grote tuin had met groenten, fruit enbloemen. Zij had altijd drijfschalen met bloemen in huis. Dat vond ik zo mooi en zie ik doe het nu zelf ook ;-)

Gepost door: magda | 02-12-15

stilzitten is er voor jou niet bij Magda..


nochtans vind ik een citytrip altijd vermoeiend...

succes bij het maken van de voelkussens

groeten

Gepost door: willy | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik heb wel een paar dagen uitgerust want ik was ' s morgens zo stijf als iets. Ik kon me dan rustig bezighouden met het sorteren van de foto's. Valies uitpakken, de was doen en de huishouding, want de poetshulp is er vanonder.Ze is terug gaan studeren en gelijk heeft ze met haar 22 jaar.

Gepost door: magda | 02-12-15

Ah, ziet het er rommelig uit, het is geen vuil. Toch handig om een naaikamer te hebben, in de keuken of woonkamer kan je zo'n chaos niet laten liggen.
Zo'n kookdagen, daar kan ik ook van genieten. De herfst/wintermaanden zijn daar ideaal voor.

Gepost door: bea | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, dat was de speelkamer van de kinderen toen ze klein waren en nu is het mijn speelkamer en kan ik strijkplank, naaimachine, straks de kerst en nieuwjaarskaarten... gewoon laten staan en liggen. Maar als het werk gedaan is gaat alles aan de kant . Ik hou er niet van dat het rommelig blijft. Gisteren had ik een fruittaart gemaakt tegen dat de vriendinnen kwamen om te naaien en vandaag soep, rode kool en bietjes . Een deel gaat de diepvries in en een deel neemt de zoon mee. De wintermaanden zijn ideaal om gerechten te maken die ook wat meer tijd vragen.

Gepost door: magda | 02-12-15

Een mooie en waardevolle bezigheid, Magda, het maken van die kussens. Daar zullen alweer heel wat mensen enorm blij mee zijn.
Een lekkere tas soep gemaakt van verse groenten uit de tuin, wat kan er lekkerder smaken ?
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 02-12-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, het streelt ons ego dat er een jaar nadat we die schortjes en kussens maakten nog eens gevraagd worden om er meer te maken!
Inderdaad verse soep met groenten uit eigen tuin, dat kan niet anders dan smaken hé!

Gepost door: magda | 02-12-15

Je kan niet stil zitten Magda., Jij erg actief. Leuk dat je bezig houd. Dan kun je iets leuks maken. Echt geweldig. Zonsondergang prachtig lucht om te zien. Windlichtjes maakt altijd gezellig in huis. Ik heb s'avond altijd aan. Zo gezellig.Feestmaand maakt altijd gezellig. Wat heb je leuk gedaan met trosroosje op de schaal. Bij bloeit nog. Het is niet koud.
Groetjes,

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 03-12-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het is al vroeg donker en die theelichtjes fleuren de huiskamer wat op. In de tuin staan er nog bloemen te bloeien en dan te bedenken dat we al december zijn. Niog een duwtje en we zitten midden in de feesten voor kerst en eindejaar. Gezellig om de hele famlie weer samen te zien!

Gepost door: magda | 03-12-15

Terug naar het leven van alle dag ... jij weet je wel bezig te houden, dan is het handig om zo een 'rommel'kamer te hebben waar je alles kan laten staan. Vervelend als je steeds alle spullen moet terug opbergen, dan komt het er niet meer van. Inderdaad nu het vroeg donker is, is een lichtje steeds gezellig in de woonkamer. Ik heb ook al een paar kerstspulletjes bijgehaald maar nog niet 'gezet'. Ik zag bij buren toch al de kerstboomlichtjes branden ...
Fijne dag Magda.

Gepost door: Chrisje | 03-12-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, het woord vervelen ken ik niet, ik ben al mijn hele leven zo. Ik ben graag bezig. Ik ken mensen die zich constant vervelen als ze niet in gezelschap zitten of kunnen uitgaan. Ik vind dat zielig.
Ik wacht tot na Sinterklaas om aan de kerstversieringen te beginnen en het gerief van de zolder te halen. Al komt de Sint hier niet meer, ik wil dat feest toch op mijn manier in ere houden.

Gepost door: magda | 03-12-15

juist, sinterklaasweekeinde.
en dan kerstversiering.
wat gaan die jaren rap voorbij.

Gepost door: pieterbie | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, die feesten vind ik wel leuk, maar dat de jaren zo vlug voorbij gaan minder !

Gepost door: magda | 04-12-15

Jee, alweer m'n reactie weg? was het om iets wat ik schreef? ik dacht gewoon dat het besjes van een skimmia waren.. niet van aucuba.. die heeft gespikkeld blad. Maar ik kan me vergissen natuurlijk.

Gepost door: mizzD | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

Ik denk er juist aan:Gisteren is even het hele net uitgevallen ( radio, tv ,internet) misschien was daardoor je reactie weg.

Gepost door: magda | 04-12-15

@Mizzy, reactie weg? Snap het niet.
Het is wel degelijk een aucuba. Er staat vlakbij een skimmia en die ziet er helemaal anders uit. Bij aucuba bestaat een variant die aucuba chinensis noemt en die is niet gespikkeld.

Gepost door: magda | 04-12-15

hier ook een soepliefhebster :-)

Gepost door: fotorantje | 04-12-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, en met soep kun je erg veel variatie brengen van bolletjes tot croutons of stukjes vlees...

Gepost door: magda | 04-12-15

De commentaren zijn gesloten.