06-12-15

Dag Sinterklaas.

sinterklaas.JPG

Ik heb een mooi weekend achter de rug. Gisteren was het moeder-dochter dag. Samen zijn we op stap gegaan. We wilden ...ach we wilden zoveel doen maar besloten uiteindelijk om naar het B-Park in Brugge te gaan. We pantoffels.JPGwaren allebei wat kouwelijk en zagen het niet zitten om op een zaterdagnamiddag in een overvolle binnenstad de sfeer van Kerst te gaan opsnuiven. Het was ook koud met amper 5 ° met veel wind op de koop toe, ik moet het helemaal niet zoeken( waarom dat vertel ik één van de dagen eens). Dochterlief had een waslijstje boodschappen te doen voor de zoon( voor school).
Ik wilde in de Decathlon uitkijken voor een licht fleecejasje om onder mijn duffelcoat te dragen. Ik draag die " zak" zo graag maar dan moet ik er vanaf nu toch iets warms onder dragen zodat ik de  koude wind er niet door voel( de duffelcoat is nl. niet gevoerd). Ik heb er eentje gevonden, zo kan ik mijn duffeltje nog dragen tot het echt begint te vriezen. 
Een paar nieuwe pantoffels waren ook welkom, de ouwe zijn nog niet stuk maar te gevaarlijk om uit te glijden omdat de zool glad is geworden.
Dan even uitblazen in de Lunch Garden met een drankje en een snoepjewink om weer op krachten te komen om nog wat etenswaren op te slaan in de Hypercarrefour.

Natuurlijk was het al donker toen we Knokke binnen reden want de kortste dagen van het jaar naderen hun hoogtepunt. Vooraleer dochterlief bij haar thuis af te zetten reden we nog even kerstgerief.JPGdoor al de grote winkelstraten om naar de kerstverlichting te kijken. Al kan het niet tippen aan de kerstverlichting in grote steden als Londen en Keulen... maar het mag gezegd : er is sfeer in onze badstad en dan zijn alle lichten nog niet eens aangestoken. Een foto? Dat zal voor een andere keer zijn want ik was chauffeur.

Vandaag kwam de zoon met de jongens tegen de middag langs, wegens de komende kerstdrukte moest vrouwtje uitzonderlijk werken op zondag, en hij verkoos om bij oma te komen eten. Héél gezellig en de Sint had nog wat snoep gebracht. Daar zegt toch niemand neen tegen, zowel jong als oud !!
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om de grote curverdozen met kerstgerief van de zolder te laten afhalen. Dat kan ik echt niet in mijn eentje.
Ik heb vijf dergelijke dozen staan. Met de jaren verzamel je heel wat gerief  maar zo kan ik elk jaar de boom ook anders aankleden. 
Nu de Sint terug naar Spanje is, ga ik morgen beginnen de boom op te bouwen en de kerstversiering aan te brengen. Er wordt toch opnieuw wind en regen voorspeld !

Commentaren

kiezen uit 5 dozen Magda..

dat wordt nog een serieuze klus

ik ben benieuwd

prettige avond

Gepost door: willy | 06-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, eerst kijken in welke overwegende kleur de boom verleden jaar versierd was en dan maar grabbelen in die dozen! Moet ermee voort maken want wij vieren op 20 december kerst met de hele familie. Het lukt me toch om ieder jaar iedereen samen te krijgen ook de kleinkinderen die getrouwd zijn of een vriendje hebben!Ieder jaar is de eerste vraag "komt iedereen!". Ik zie er al naar uit.

Gepost door: magda | 06-12-15

Mooie pantoffels, en zo een moeder dochter dag super gezellig!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Emily | 06-12-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, ik kies tegenwoordig gesloten slofjes want met insteker durf ik wel al eens struikelen!Zo'n namiddagje samen op stap is leuk en er wordt dan ook wat bijgebabbeld over dingen die je alleen maar tussen moeder en dochter vertelt.

Gepost door: magda | 06-12-15

Sint is voorbij dan mogen der kerstspullen er inderdaad
Fijn zo een moeder dochter dagje

Gepost door: Merel | 06-12-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, dat wordt terug een dagje veel rommel in huis eer alles in kerstsfeer is gehuld ! Die dages samen met dochter zijn altijd fijn.

Gepost door: magda | 06-12-15

een goed gevuld weekeinde ook, zo te horen.

Gepost door: pieterbie | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ja maar een héél gezellige!

Gepost door: magda | 07-12-15

Wat heerlijk dat jij heeft genoten in de weekend. Sint is weer vertrokken naar Spanje toe gegaan. Het is altijd wel leuk met dochter uit geweest. Mooie pantoffel heb je daar. IK hou ik van winter pantoffel. Anders krijg ik gauw koude voeten. Wat fijn dat je geholpen bent met kerstspullen om te pakken.. Jullie gaan ook beginnen. Het word straks gezellig met de kerstboom. Je hebt ook aardig spullen in doos.
Weekend is weer voorbij.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, samen met de dochter op stap gaan is altijd leuk maar de kleinkinderen onverwacht op bezoek krijgen is eveneens erg leuk. De kerstspullen zijn nu beneden en is kan beginnen met uitpakken...

Gepost door: magda | 07-12-15

Magda, we gaan ongeveer gelijk op. Ook een moeder-dochterdag achter de rug, al wat nodig is van versiering om de kerst voor te bereiden is van de zolder gehaald....morgen komt het uit de dozen :-)
Mooie pantoffeltjes! Ze doen me aan chineesjes denken :-)

Gepost door: bea | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, vandaag toch eerst nog eerst samen met een vriendin nog wat voelkussens afgewerkt. Morgen deze kamer opkuisen want we hebben er een zootje van gemaakt. Vanavond de lichtjes in de boom hangen . De vriendin heeft de namaakboom in elkaar gestoken. Ze doet dat graag ;-)
Een chineesje? Maar mijn voeten zijn niet chinees met mijn maat 40,hahaha!

Gepost door: magda | 07-12-15

Fijn om te lezen dat jullie een gezellig (winkel)dagje samen hadden. Inderdaad zo stilaan sloopt ook de Kerstsfeer de huiskamer binnen. Hier ligt de boom nog in de doos, maar de doos staat toch al dichterbij, ze komt ook van de zolder.
Geniet ervan Magda en bij Decathlon vind ik ook steeds mijn gerief, voor zacht prijsje.
Fijne dag

Gepost door: Chrisje | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ja in de decathlon heb ik toch al verschillende artikels gekocht die me best bevallen en ook niet zo prijzig zijn zoals zzomer wandelschoenen( geen trekkersschoenen),fietstassen en nu een licht fleecejasje...

Gepost door: magda | 07-12-15

Mmmmm.... De Sint bracht daar ook heel veel lekkers!!
Mooi weekend had je weer! Altijd genieten... zo'n moeder-dochter uitje!
En nu maar kerstballen kiezen :-)

Gepost door: lucretia | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Lucretia en ik kreeg van de kleinkinderen toch wat van hun chocolade! Lief hé! Ik heb dat natuurlijk niet geweigerd !!
Af en toe eens samen op stap gaan is gewoon heerlijk! Het is ook met ouder worden dat ze dit graag doet, als tiener ging ze zeker met haar moeder niet op stap gaan, ;-)
Vanavond de boom optuigen en inderdaad de kerstballen uitkiezen.

Gepost door: magda | 07-12-15

De commentaren zijn gesloten.