07-12-15

Eerst naaien en dan de Kerstboom...

voelkussens.jpg

Verleden week waren we met drie vriendinnen gestart met het naaien van voelkussens. Dat was een beetje een aanloop want we geraakten niet klaar. Ik dacht om zelf wat verder te doen maar dat het bleef bij wishful thinking. Ik geraakte gewoonweg niet aan het naaien. Ik wil dat in alle rust kunnen doen want anders wordt het toch maar een knoeiboel. Vandaag heb ik samen met één vriendin die hier in de buurt woont een hele namiddag zitten naaien met de machine en met de hand.  Veel voelkussens waren nog in de startfase en vandaag hebben we ze allemaal afgewerkt met linten, knopen, poppetjes , stukjes brei- en haakwerk... Zeven in totaal.
Ik denk dat die mevrouw die gevraagd heeft of we een paar voelkussens wilden maken oa. voor haar moeder die in een rusthuis verblijft wel tevreden zal zijn. Ze had die graag met Kerstmis willen geven aan haar moeder en andere dementerende bejaarden. Voilà ze liggen klaar, nu nog mooi inpakken.

Ik kan met een gerust hart beginnen aan de kerstboom en kerstversieringen. De vriendin heeft de kerstboom voor mij al in elkaar gestoken terwijl ik aan het naaien was en deze avond zoek ik de gepaste lichtjes uit vooraleer de boom op te tuigen met de kerstballen. Alles op zijn tijd, ik heb me zelf beloofd het wat rustiger aan te doen...

kerstboom.JPG

 

18:58 Gepost in senioren | Commentaren (22) | Tags: voelkussens, vriendin, senioren |

Commentaren

ze zullen tevreden zijn in het rusthuis Magda..

en denk er aan, belofte maakt schuld

prettige avond

Gepost door: willy | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, inderdaad ik zal het niet vergeten, 't is in mijn eigen belang "belofte maakt schuld"!

Gepost door: magda | 07-12-15

Niet lang meer en je boom staat te schitteren. Wat gaat het toch snel.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ik denk dan terwijl ik naar de (namaak)boom kijk, er is weeral een jaar voorbij en we hebben het er goed vanaf gebracht.Ik hoop dat het volgende jaar even mooi mag zijn voor de hele familie mezelf incluis ;-)

Gepost door: magda | 07-12-15

Die kussens zijn echt heel mooi geworden! En allemaal met een knuffeldiertje, je moet er maar opkomen.
Dat is een schone belofte die je jezelf deed. Hopelijk hou je die vol ;-)

Gepost door: bea | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, mijn vriendin en ik hebben na ons werk er eentje op gedronken. Een Kerstbiertje want daar gooien ze nu mee naar je hoofd !!
Momenteel hou ik me aan mijn belofte, maar voor hoelang ...

Gepost door: magda | 07-12-15

mooi die voelkussens , dat kunnen ze daar altijd gebruiken

Gepost door: merel | 07-12-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, de vorige hadden zo'n succes dat mensen die de schortjes en kussens gezien hebben er nog om hebben gevraagd.

Gepost door: magda | 08-12-15

wat een leuk idee die voelkussens!

Gepost door: pieterbie | 08-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, dit idee komt niet oorspronkelijk van ons. Via de mutualiteit werd gevraagd aan de afdelingen in Vlaanderen om mee te werken aan dit project.

Gepost door: magda | 08-12-15

Wat heb je leuk gemaakt van voelkussen. Allemaal verschillend. Ik heb diot nooit van gehoord zo woord. Begin is al je boom. Het moet nog opgetuigd worden. IK bewn benieuwd hoe eruit zien.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 08-12-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, dit is een project uitgaande van de Mutualiteit om voor dementerende bejaarden schortjes en kussens te maken met allerlei spulletjes opgenaaid waar de mensen dan kunnen aan wriemelen en voelen. Het zou hen kalmeren en ze zouden ook minder zichzelf pijn doen of hun kleren stuk scheuren.Verleden jaar hebben wij er met een groepje vrouwen veel gemaakt en we zijn dat daarna gaan brengen naar verschillende rustoorden. Dit jaar vroegen ze overwegend kussens. Met drie mensen hebben we er 8 in totaal gemaakt.
Ik ben bezig met de boom hoor ,eventjes geduld.

Gepost door: magda | 08-12-15

Zo iets bedenken is niet mijn sterkste kant en daarom geniet ik altijd dubbel van de mooie dingen die ik op je blog zie. En wat is het toch heerlijk als je een lapje ineens weer zo'n leuke bestemming kunt geven.
groetjesssssss

Gepost door: greta | 08-12-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, als je zoiets met verschillende mensen doet ,brengt elk van ons wel wat ideetjes aan . Al vraagt het toch wat werk, je bent blij met het resultaaten zeker schenkt het voldoening als ze in het rustoord er zo blij mee zijn.

Gepost door: magda | 08-12-15

Ze zijn prachtig die kussens, Magda. Als kerstgeschenk kan dat wel tellen hoor.
En die kerstboom wordt vast ook nog veel mooier.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 08-12-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, in het rustoord zullen er met Kerstmis toch wel een paar mensen blij zijn met al die grappige kussens. Het maken alleen al bezorgde ons plezier.

Gepost door: magda | 08-12-15

Als Jaxon nog even blijft zoals ie nu is, zal er bij niet meer in de boom komen te hangen dan zoals hier op je foto..! haha! hij is érg ondeugend en loopt steeds met van alles te slepen wat ie niet mag.. ik ga het mezelf moeilijk maken als ik een boom nee ga zetten, maar een kerst zónder boom lijkt me ook niks eigenlijk..! moeilijk moeilijk..
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzd, bij mij mag je gerust even langskomen met Jaxon, behalve de lichtjes hangt er nog niets in de boom. Dus kan hij er ook niks uithalen,hahaha!
Ik had vandaag andere dingen te doen,maar morgen begin ik er aan. Misschien kun je de boom op een tafeltje zetten. Tja dan wordt het natuurlijk wel een,kleinere boom.

Gepost door: magda | 08-12-15

Je hebt weer prachtig werk geleverd Magda net als vorig jaar met die schortjes. Blij zullen ze zeker zijn, En die kerstboom die wacht wel, ik moet er ook nog aan beginnen.

Gepost door: Mieke | 09-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, van zo'n werk heb je voldoening omdat je weet dat deze mensen er op hun manier zullen van genieten. Het verzorgend personeel zegt dat deze mensen door het wriemelen aan die kussens kalmer worden en zelfs een glimlacht op hun anders stuurs gezicht krijgen.

Gepost door: magda | 10-12-15

er zullen er daar veel heel erg gelukkig zijn
wat mooi!

Gepost door: fotorantje | 10-12-15

Reageren op dit commentaar

@Antje , daar ben ik zeker van anders hadden ze ons niet gevraagd om er nog te maken.

Gepost door: magda | 10-12-15

De commentaren zijn gesloten.