16-12-15

Voorbereidingen voor het familiefeest.

Ik ben halfweg met kaartjes schrijven. Elke dag vind ik nu in de brievenbus kaartjes. Ik krijg er van mensen van wie ik het helemaal niet verwacht. Telkens weer een leuke verrassing. Sommigen die mijn adres niet kennen stoppen het op de sportnamiddagen vlug in mijn handen. Hun adressen heb ik wèl ( als bestuurslid) dus mogen ze een kaartje terug verwachten.

Ik moet ook voor iedereen nog een cadeautje bedenken. Erge drukte bij het shoppen heb ik nog niet ondervonden. Zouden de mensen echt zo lang wachten om de nodige boodschappen te doen voor het Kerstfeest ? Morgen nog enkele cadeautjes aanhalen en de drank wat bijvullen. Dan komt dochterlief zaterdag mijn living verbouwen en de tafels helpen dekken. We zijn met zijn zeventien...  jong en oud....Ik verheug me er al op.

Verleden week hadden we van de vereniging waar we Krolf spelen en maandelijks ook gaan bowlen een eindejaar maaltijd met een optreden van" Laurel en Hardy".  Ik heb toen veel foto's genomen, maar de belichting was op bepaalde plaatsen afgrijselijk ...oranje spots... Omdat de afdeling Brugge er ook was met een delegatie wilden ze eveneens dat ik van hen foto's trok. Zij zaten jammergenoeg knal onder die oranjespots. Ik ben die nu wat aan het ontkleuren en bijwerken...helemaal niet in één twee drie klaar. Ik heb het beloofd en ik wil ze graag nog vòòr kerst opsturen. Dat opsturen is een fluitje van een cent maar al die foto's wat mooier maken is een héél werk. Gelukkig zat niet iedereen onder die oranje spots. Laurel en Hardy in elk geval niet. Leuke sketches en covers brachten ze.

laurel en Hardy.JPG

 

Commentaren

Jij, 3 kinderen, 3 partners, 6 kleinkinderen ... Dat is dertien ... maar je schrijft dat jullie met zijn zeventienen zullen aanschikken. Zou het kunnen dat ik mijn uitnodiging nog niet ontvangen heb? :lol:

Gepost door: Benjamín | 16-12-15

Reageren op dit commentaar

@ Benjamin, ja je hebt gelijk, maar bij 3 kleinkinderen zijn er al drie partners .Dat maakt dus 16 . En bij de oudste zoon zijn er twee gastkinderen van AFS ( die studeren hier voor een jaar)en die komen ook mee. Dus plus twee maakt 18. Maar we zijn maar met 17,
want de vriend van de jongste kleindochter kan niet meekomen. Als je wilt is er dus nog een plaatsje vrij en ik dacht aan de actie "nodig een eenzame uit". Val jij daar onder ? Ik stuur je anders een uitnodiging :-)

Gepost door: magda | 16-12-15

Mijn eenzaamheid is met geen woorden te beschrijven, maar zondag heb ik al wat anders te doen. Ik ga namelijk naar de Ardennen om daar een maretak te kopen, zodat ik die in mijn huis kan ophangen, om vervolgens iedereen te pieper'n die er zich onder waagt. Toch bedankt voor de intentie.

Gepost door: Benjamín | 16-12-15

ja maar als eenzame komt er niemand bij jou over de vloer, dan zal er zelfs met die maretak niet veel te piep'ren vallen! Hier met een namaak maretak gegarandeerd 17 piepers! :-)

Gepost door: magda | 16-12-15

Ben met alles een beetje in vertraging dit jaar, heb pas vandaag mijn kerstboom versierd. Maar volgende week gaan we er hier ook weer tegenaan. Traditioneel kerst bij mama en papa en ook een hele bende, maar o zo leuk.

Gepost door: Mieke | 16-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, hier vieren we het meestal het weekend vòòr kerst. Er is ook schoonfamilie hé. Ik heb ze graag allemaal in één keer hier. Zo zien broers en zus en neven en nichtjes elkaar, want het is niet zo vanzelfsprekend om iedereen samen te krijgen.Pasen is ook bij mij en soms ook nog eens begin de zomer( een bbq in de tuin). Een familienieuwjaarsfeest einde januari is dan bij de oudste zoon en de tweede zoon en de dochter doen het niet zo uitgebreid wegens plaatsgebrek. Die spreiden de feestjes zoals alleen de broers en zussen , zonder al de kleinkinderen. Of enkel de opa's en oma's.
Als kind herinner ik me dat we elk jaar op nieuwjaarsdag naar metje en petje gingen ( aan de kant van mijn vader. Moeders ouders zijn gestorven in een bombardement in Sluis tijdens de oorlog). De zeven broers(jaja ze waren met zeven) kwamen dan met vrouw en kinderen samen. Grandioos in al zijn eenvoud. We hebben er allemaal mooie herinneringen aan overgehouden en als nichtjes en neven elkaar zien spreken we er nog over dat we van tantes en nonkels een cent kregen om naar de cinema te gaan. Dan waren de groten een tijdje gerust om met elkaar te babbelen en dreupels te drinken,hahaha!.

Gepost door: magda | 16-12-15

die twee staan er mooi op Magda..

17 man..daar zullen hopelijk heel wat helpende handen bij zijn

groeten

Gepost door: willy | 16-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik had al eens voorgesteld om op restaurant te gaan na het overlijden van opa. Een overdonderend neen!!
Ik zorg dat alles in huis is en nu is het al het 2e jaar dat ik een hoofdgerecht bestel bij de beenhouwer. Anders bakte ik de kalkoen zelf. De oudste zoon zwaait die dag de scepter in de keuken. Koken, braden, sausjes maken... hij kan er wat van! De vrouwen bekommeren zich met het opdienen van het eten en het afruimen van de schotels. Als iedereen 's avonds de deur uit is, is mijn huis aan de kant en is er zelfs gestofzuigd. Jaja ze zijn hier goed gedresseerd!hahaha! Iedereen is welkom maar ze moeten helpen anders heeft de gastvrouw er niks aan. Daarom zijn we ook altijd met een hele bende. Ik zeg niet moest mijn vroegere baas uitgenodigd zijn ...

Gepost door: magda | 16-12-15

De voorbereiding zijn even leuk als de dag zelf. Zo is dat bij vakantieplannen ook (lol)
Hier zijn vandaag de kaartjes ook geschreven, morgen naar de post fietsen.
Fijne avond verder. MVG

Gepost door: Chrisje | 16-12-15

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, sedert ik niet meer uitwerken ga, kan ik alles rustig op voorhand plannen. Vroeger was het altijd een rush . Nu is de dag zelf voor mij eigenlijk de rustigste want de kinderen nemen het heft in handen.
Pppff, ik ben nog niet klaar met de kaartjes. Ik ga seffens eens gaan voortdoen ;-)

Gepost door: magda | 16-12-15

Magda, vroeger was het kerstfeest ook altijd met de ganse familie bij mijn ouders. Maar daar is mijn moeder nu veel te oud voor( mijn vader is al 18 jaar dood). Nu hebben mijn zus het kerst en ik nieuwjaarfeest op ons genomen en ons moeder is er nog altijd bij.

Gepost door: liliane | 16-12-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane, zolang ik het aan kan ,mag het gerust bij mij thuis zijn. Toen mijn ouders nog leefden en dat is al héél lang geleden was het al bij mij. We waren soms met 25 personen. De kinderen vlogen allemaal aan een grote tafel in de hall en ze vonden het wat gezellig dat er geen "groten" in hun bord keken. Ze kregen hun eigen menu. De grote hall lag vlak naast de living. Maar nu zijn de kinderen groot en zijn er al kleinkinderen( ook al geen kleintjes meer) en die willen allemaal aan één tafel zitten. Dat zal wel lukken met een beetje geschuif van meubels.

Gepost door: magda | 17-12-15

ik moet dringend beginnen kaartjes schrijven.
maar ik blijf heel veel werk hebben, heb alweer een verlofdag moeten prijs geven.
en gisteren avond had ik vergadering in de badminton club.
vanavond moet het lukken, moeten er kaartjes geschreven worden :-)

Gepost door: pieterbie | 17-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, daar steekt veel tijd in als je op alle kaartjes iets wilt schrijven. Ik ben er op tijd aan begonnen en toch krijg ik al kaartjes vòòr ik de mijne heb verstuurd.

Gepost door: magda | 17-12-15

Mijn kaartjes zijn al de deur uit, de kerstboom staat, nu alleen nog eens brainwashen hoe het kerstmenu er zal uitzien want daar ben ik nog niet uit. Gelukkig is het niet voor 17 man. Al ben ik er van overtuigd dat het heel gezellig zal zijn met je ganse familie bijeen, ik ben toch tevreden dat mijn familie hier (momenteel) maar de helft van de jouwe is :-)
Goed mogelijk dat mensen pas later aan de kadootjesjachr beginnen maar het zou ook kunnen dat er velen zijn die net als ik er twee maanden op voorhand hun pakjes zijn gaan kopen :D

Gepost door: bea | 17-12-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, vroeger kocht ik ook het hele jaar door iets waar ik zeker van was dat die of die het graag zou willen. Maar het is nu zo moeilijk geworden, blijkbaar hebben ze al alles. Ik heb voor dit jaar iets gevonden dat iedereen graag zal ontvangen. Neen ik verklap het niet want er zijn er die meelezen ;-)

Gepost door: magda | 17-12-15

Ah.. jullie vieren het komende zondag al.. ik vond je al zo vroeg met alles. Maar ík ben dit keer gewoon ook erg laat.. dat pupje is een energievreter.. en verder vreet ie ook nog áán alles, dus kan niet ál m'n kerstversieringen doen dit jaar.. de rode overhangende tafelloper zou het niet overleven bijvoobeeld..! :-) Maar er komt tóch wel een boom.. daar ga ik het me waarschijnlijk wel extra moeilijk mee maken, want Jax vreet aan álle planten, maar een kerst zonder boom vind ik toch maar niks.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, al elk jaar vieren we kerst het weekend vòòr het eigenlijk kerstfeest. Kwestie om iedereen samen te krijgen. Tenslotte heeft iedereen ook nog familie aan de kant van vader of moeder. Op die manier zijn er geen problemen van "dit jaar bij mij en volgend jaar bij de schoonfamilie".
Hopelijk vind je de gulden middenweg en kun je je huis toch in kerstsfeer brengen zonder dat Jaxon alles in de war brengt!

Gepost door: magda | 17-12-15

17 man geniet er maar ten volle van zo iedereen samen

Gepost door: Merel | 17-12-15

Reageren op dit commentaar

@Merel, morgen nog de tafels dekken en zondag mogen ze het allemaal afkomen! 't Wordt beslist leuk en zeker als het zo'n zacht weer blijft, dan kunnen wij bij valavond de stad in om naar de lichtjes te kijken.

Gepost door: magda | 18-12-15

Ach Magda als zoon aan de kook gaat dan hoef je helemaal niet uit te gaan eten. Zoals hij zo ik hier al gelezen en gezien heb, heerlijk kan koken. En hij doet het heel graag. Liefst op zo'n dagen gewoon gezellig thuis.
Ja een kaartje van wie je het helemaal niet verwachtte brengt het meest verrassing..
groetjesssssss

Gepost door: greta | 17-12-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, de voorbereidingen zijn het zenuwslopends. De dag zelf is er hulp genoeg!

Ja kaartjes krijgen met enkel een voornaam op is hoofdbreekwerk,vooraal als je een paar mensen kent met dezelfde voornaam. Gelukig dat er nog een naam op staat, ik heb het al gehad dat er helemaal niks op staat . Rarara. Gelukkig brengt een poststempel soms klaarte!! hihihi

Gepost door: magda | 18-12-15

gelukkig zijn er dan ook veel helpende handen
k wens jullie een gezellig kerstfeest!

Gepost door: fotorantje | 17-12-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, zonder hulp zou het ook wel gaan maar dan ben je zolang op voorhand bezig dat je de dag zelf kapot bent. Hier zijn ze het allemaal gewoon om te helpen hoor!

Gepost door: magda | 18-12-15

Ik schrijf ook elk jaar kaartjes, ik vind dat echt super :)

Gepost door: cuisine celine | 18-12-15

Reageren op dit commentaar

@Celine en weet je dat ik alle kaartjes in albums steek! Ik heb er al een tiental dikke albums vol. Het doet iets als je dan in die albums bladert en het handschrift ziet van mensen die allang zijn overleden... Je merkt ook dat er een trend is in de kaartjes . Er was eens een periode dat de kaartjes vol hingen met glinsters, dan die kaartjes die deden denken aan begin 1900 en de moderne kaartjes en zelfgemaakte kaartjes...

Gepost door: magda | 18-12-15

Het wordt vast een heel mooi feest, Magda. Ik wens jou en je familie een heel fijne kerst toe.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-12-15

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , we hadden een héél mooi familiekerstfeest. Ik ben altijd gelukkig als ik ze allemaal op één dag kan samenkrijgen!!

Gepost door: magda | 22-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.