26-12-15

Kerstavond en Kerstdag

 

kerst bij kristine.jpg

Geen drukte ten huize dekindertjes met Kerstavond en Kerstdag. Sedert opa is gestorven breng ik elk jaar  de Kerstdagen en Oud en Nieuw door bij een vriendin in Waasmunster. Meestal gaan we ook eens in de bossen wandelen maar dat zat er dit jaar niet in. Zeker niet omdat het koud was, maar wel omdat het miezerde en om dan te gaan wandelen, daar had niemand zin in.

Ik neem telkens de trein en zij komen me aan het station van Lokeren ophalen. Het is zo vlug donker en ik ben echt geen held om de andere dag tegen de avond langs de expres weg terug te keren. Dan is het zo'n verlaten weg!  Zij zorgde voor een extra verrassing .Ze kwam mij ten huize ophalen!! Ik zei dat ze "zot " was om dat te doen, want met de trein is Lokeren gemakkelijk bereikbaar.

Zij was de allereerste stagiaire die een stage van drie maanden deed bij mij in het kader van haar studies als maatschappelijk werker. We zijn nadien altijd met elkaar in contact gebleven.
Elke Kerst bracht ze bij ons door en dat is zo gebleven toen ze gehuwd was en kinderen kreeg. Zoals ik al schreef tot het ogenblik dat opa stierf. Toen wilde ze dat ik bij haar de Kerst kwam doorbrengen.( Wij vieren hier altijd Kerst het weekend ervoor. Kwestie om alle kinderen en kleinkinderen bijeen te krijgen).

Het eten was pure verwennerij. Een toprestaurant was overgeschakeld naar traiteursdienst. Maar dan een traiteur met een ster!! De twee menu's (kerstavond en kerstdag) waren subliem. En toch had je geen overbelaste maag.
Het was allemaal zo lekker en fijn dat ik soms vergat een foto ervan te nemen Vissoep, lauwe kreeft, een speciaal slaatje, zwezerik in kalkoen opgerold, hertenkalf filet en niet te vergeten een hele schaal met groenten waaronder veel zogenaamd vergeten groenten. Ijstaart voor 's avonds en biscuittaart voor Kerstdag zelf.
Dan had ze nog gezorgd voor mijn lievelingsbubbels en een flesje Saint Estèphe van een behoorlijke leeftijd.

De cadeautjes onder de kerstboom werden gegeven en wat ik mee had genomen viel bij allen in de smaak. Oef!

Je gelooft me vast wel dat ik  het vandaag heb gehouden  bij een slaatje en een glas water !!
Dank je wel lieve schat voor die twee mooie dagen !!

 

19:35 Gepost in Kerst | Commentaren (11) | Tags: kerst, vriendin, lokeren |

Commentaren

als dat geen verwennerij is :-)

Gepost door: fotorantje | 26-12-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, ze wil zodanig goed doen dat ze overdrijft , hihi!

Gepost door: magda | 26-12-15

Heerlijk gegeten. Lekker verwennerij. Het was zeker niet koud. Geen winter nog te zien. Je had ieder geval genoten. Je had cadeautjes meegenomen. Slaatje is ook lekker Magda. Mmm... Zwaar eten konden wij tweede kerstdag niet eten. Wij hebben ook maar eenvoudig gegeten. Leuke foto is het geworden.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 27-12-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ja als je twee keer na elkaar overdadig eet dan moet je achteraf wel eventjes "magertjes" een hé! En met het vooruitzicht om weer aan de feesttafel te zitten met Oud en met Nieuw dan vast ik maar nog een beetje meer tussenin ;-)

Gepost door: magda | 27-12-15

amai zeg, wat een pure verwennerij!

Gepost door: pieterbie | 27-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, dat mag je wel zeggen en al dat eten komt van een sterren restaurant die zich nu toelegt op luxe traiteur dienst !

Gepost door: magda | 27-12-15

Jawadde! Ik sluit me aan bij voorgaande reacties: pure verwennerij.

Gepost door: bea | 27-12-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, ja dat is waar en ik heb het allemaal met smaak opgegeten! :-)

Gepost door: magda | 27-12-15

een traditie om in stand te houden Magda..

en dat is wat men een "smakelijke collage" kunt noemen....

prettige zondag

Gepost door: willy | 27-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, het is fantastisch om zo verwend te worden. Ze vindt dat het na meer dan 20 kerstfeest vieren bij opa en mij het nu haar beurt is om mij te verwennen. Ik zeg niet neen natuurlijk ,maar ze mocht gerust met haar gezin verder bij mij komen . Maar de twee kinderen zijn nu jong volwassenen en zijn liever die dagen thuis met hun resp. vrienden.
Ik hoop dat deze traditie lang mag blijven duren...

Gepost door: magda | 27-12-15

Heerlijk om zo verwend te worden Magda. Je zal het zeker verdiend hebben anders blijft zoiets niet duren. De liefde zal dus van beide kanten komen.

Gepost door: Mieke | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.