28-12-15

Kerstwandeling

Zondag hebben dochterlief en ikzelf een wandeling gemaakt ,een beetje laat in de namiddag omdat we ook  van de kerstverlichting wilden genieten.
Het was zacht weer en er was ook weinig wind wat veel wandelaars aanzette om op het strand te lopen of te wandelen langs de waterlijn. Op de zeedijk was het op de koppen lopen.

kerstwandeling.jpg

kerstwandeling4.JPG

kerstlicht.jpg

De strandterrassen waren leeg maar hier en daar was er een verlichte boom te bespeuren. Die had veel succes want er werden onnoemelijk veel familiekiekjes eronder gemaakt. Bereidwillige wandelaars trokken de tweede foto.

kerstwandeling1.JPG

kerstwandeling2.JPG

 

kerstwandeling5.JPG

kerstwandeling7.jpg

kerstwandeling8.jpg

kerstwandeling9.jpg

kerstwandeling10.jpg

Het was leuk om de versierde winkeletalages te bekijken

kerstwandeling11.jpg

En de plassende engel op het Driehoeksplein had een originele lichtfontein gekregen !

kerstwandeling6.JPG

Kerstfiguren in de straten.

terrasse.jpg

Ik had de grote camera niet bij en trok foto's met mijn nieuwe smartphone. Om kerstverlichtingen op  pleinen en in straten te fotograferen lukte me niet zo goed. Maar hier toch eentje van het supermooi versierde La Terrasse du Zoute

 kerstwandeling3.JPG

De overdekte ijspiste trok een massa mensen aan. Het was helemaal niet koud en je kon gerust wat bijkletsen onder het drinken van een dreupel drinken of een oliebol verorberen zonder te staan bibberen.

Commentaren

Zo te zien hebben jullie hebben genoten. Jullie hebben wel druk mee. Wat gezellig allemaal. Lekker uitwaaien aan de strand. Ook kerst sfeer genieten. Het lijkt me heerlijk. Ook nooit gedaan. Magda je zult wel moe zijn. Of niet?
Fijne week.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 28-12-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline,valt best mee hoor. Ik was natuurlijk moe toen ik thuis kwam ,maar zo'n wandeling kan echt deugd doen en zeker als er eens een keertje geen wind is aan zee!! Ik heb in elk geval héél goed geslapen.

Gepost door: magda | 28-12-15

Reageren op dit commentaar

Ook overdekt bij jullie de ijspiste. Hier in Oostende ben ik er ene keer door gewandeld, maar er echt gebleven of iets geconsumeerd, nog niet. Misschien eens doen toekomend weekeinde.
Mooie lichtjes ook daar. Bij ons is dat precies iets soberder. Te veel geld in die ijspiste gekropen.

Gepost door: pieterbie | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie,de ijspiste is hier al jaren overdekt, het was er meestal veel te koud en te winderig. De kraampjes errond hadden ook weinig kopers en nu is dat veel en veel beter en met het huidige zachte weer is het daar echt op de koppen lopen. Er is ook ene kleine kermis voor de jongsten onder dit zeil. De hele stad baadt hier niet in de kerstlichtjes hoor.Maar waar er kerstverlichting is, is het wel origineel!

Gepost door: magda | 29-12-15

Voor wat kerstsfeer moet er eigenlijk gewacht worden tot het donker is. Overdag is er weinig van te merken vind ik, door het weer dat niet kerstachtig aandoet ;-)
Mooi versiert daar in Knokke, ook de etalages.

Gepost door: bea | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Bea, daarom zijn we ook gaan wandelen toen de schemer inviel! En daarbij de verlichting gaat maar aan als het schemer wordt. Overdag valt dit anders toch niet op. Misschien ook om de electriciteitskosten binnen de perken te houden.

Gepost door: magda | 29-12-15

Dat heb je heel goed gedaan Magda, die versieringen bekijken vind ik ook altijd leuk. Ik krijg daar zo'n zalig gevoel van. Liefst zo weinig mogelijk volk in de straten dan waan ik me in en sprookje.

Gepost door: Mieke | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, eenmaal het donker wordt is het nergens meer erg druk , de mensen lopen 's avonds niet graag meer buiten geloof ik, of zijn ze misschien bang?

Gepost door: magda | 29-12-15

De commentaren zijn gesloten.