29-12-15

nog eens wandelen...

Gisteren ben ik samen met de jongens nog een keertje gaan wandelen om de kerstverlichting te bewonderen. Het was al merkbaar frisser en als de trend zo doorgaat krijgen we binnenkort een winterprik, zoals de weerberichten aankondigen !
In elk geval waren er veel wandelaars maar toen we terugkeerden langs de zeedijk was het al stekedonker en liepen we er bijna alleen. Het orgelpunt van de wandeling was een ijsje voor de ene en een Brussels warme wafel voor de ander in het- volgens mij- beste ijssalon van onze stad. Het leuke is dat ze een terras hebben geplaatst met banken waar je rustig je ijsje kunt opeten. Nu bleven we echter binnen zitten waar  hoge tafeltjes met barkrukken staan.
Ondertussen werd de smartphone weer uitgeprobeerd en met de wijze raad van Cédric bracht Oma het er al stukken beter vanaf! Hoewel ...de foto's die je hieronder ziet zijn merendeels door hem  getrokken.

wandeling.jpg

wandeling1.jpg

wandeling2.jpg

wandeling3.jpg

wandeling4.jpg

wandeling5.jpg

 

Commentaren

Ja de kerstversiering is echt mooi. De feestdagen waren voor u om" U" tegen te zeggen, wel ik hoop dat je dat nog lang zo mag kunnen doen.
Weet je Magda ik moet hier naar kerstversiering komen zien op jouw blog. Hier bij ons is helemaal niets te zien, alles leek als een gewone week, geen lichtjes, geen mooi versierde winkels. ( wel veel leegstand van winkels) Zelf als je door het dorp reed 's avonds zag je enkel de kerstverlichting van de straat maar verder aan de huizen amper een kerstkransje en dat was het, neen hier was helemaal geen kerstsfeer te bespeuren. Jammer ieder jaar is het minder en minder aan het worden, maar dit jaar was hier de kerstsfeer nu wel heel ver te zoeken.
groetjesssssssss

Gepost door: greta | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, het mag gezegd worden dat de gemeente echt haar best heeft gedaan om in alle deelgemeenten een kerstsfeer te creeëren.
Soms niet zo uitbunig als andere jaren ( maar daar zal de kostprijs voor electriciteit ook wel een rol in spelen. In de winkelstraten en op de pleinen is het echt wel stemmig. Zelfs de handelaars buiten de stad hebben via de gemeente grote verlichte kerstbomen geplaatst( daar moeten ze voor betalen). En de winkeletalages zijn overal stemmig soms overdadig versierd. Het zachte weer speelt ook een grote rol dat het nu tijdens de Kerstvakantie zo druk is. De ijspiste ,daar was het nog nooit zo druk als nu en het oliebollen kraam zal zeker zijn standgeld verdiend hebben, de drankhuisjes doen ook gouden zaken vooral s'avonds.Het is er de hele dag erg druk.
Voor mij is de "feestperiode " nog niet voorbij. Ik verdwijn opnieuw voor twee dagen naar de vriendin waar ik Kerst doorbracht. Daarna zal de draad van het dagelijks leven weer opgenomen worden. Nu heb ik echt geen tijd om blogjes te lezen...
Ja dit jaar heb ik een fantastische Kersttijd. De kleinzoon zei laatst "oma zo'n stapel kaartjes die je krijgt, dat is gewoon niet meer normaal" En dan moet je weten dat ik niet altijd de eerste schrijver was. Bij het opbergen ga ik ze eens tellen( die stop ik allemaal in een album en velen weten dat. Zou het daardoor komen dat ik er zoveel ontvang? ) De postbode steekt de kaartjes in een pakketje door er elke dag een elastiekje rond te doen vooraleer ze in de bus te gooien hahahah!
Nog een fijn Oud en Nieuw Greta voor jou en je gezin!

Gepost door: magda | 29-12-15

mooie foto's Magda...

ik vond wel dat de kerstverlichting dit jaar eerder sober was..

in de winkelstraten van bv Gent waren ze wel heel spaarzaam geweest..

ehh, wanneer plaats je eens een selfie ?

prettige dag

Gepost door: willy | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, de kerstverlichting in onze stad kan niet tikken aan de steden hoor! Maar waar er verlichting is, is het wel speciaal. Ik ga hier ook geen duistere straten tonen hé :-)
De man van mijn vriendin heeft me met Kerst getoond hoe ik een selfie kan maken. Floep de camera draait om en dan maar trekken. Ik stond er afgrijselijk op, dus dat wordt nog eventjes oefenen vooraleer ik hier een selfie zal plaatsen.

Gepost door: magda | 29-12-15

uitbundige decoratie
jij bent moderner dan ik, een smartphone heb ik nog niet maar dat is omdat mijn gsm het totaal niet wil opgeven en k ben zo opgevoed alst niet kapot is koop je niks nieuws haha

Gepost door: fotorantje | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Antje, als je sms-jes stuurt dat je op reis goed bent aangekomen en dat mislukt...als je wilt bellen uit het buitenland en je krijgt geen verbinding of halverwege word je verbroken... dan is het de hoogste tijd om een nieuwe aan te schaffen. Ik heb me op reis moeten beredderen met de gsm van mijn vriendinnen. Na de Barcelona reis was ik vastbesloten om een nieuwe te kopen. Stel je voor dat je alleen met je auto ergens onderweg panne hebt en je gsm doet het niet.... Achteraf bleek dat het simkaartje een barst vertoonde en niet meer te vertrouwen was.
De kinderen hebben samengelegd en ik kreeg een Samsung die nog maar twee maanden op de markt is. Heel vlug en gemakkelijk te bedienen. De kleinkinderen hebben me al veel dingen getoond. Die spelen daarmee, maar oma zal niet onderdoen,hahaha!

Gepost door: magda | 29-12-15

De foto's met die dingen doen niks meer onder voor die met een echte camera hè. Maar ik heb net als fotorantje nog een ouderwetse gsm.. die wáárdeloze foto's maakt hahahaa.
In het donker fotograferen is met geen enkele camera makkelijk, dus dit hier is echt wel bijzonder goed gelukt!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, foto 's van een smartphone zullen nooit die van een goede camera evenaren hoor! Maar het is meegenomen als je geen fotoapparaat bij je hebt. Nu is het nog wat klungelen en foto's van kerstverlichting maken is met een gewone camera al niet gemakkelijk laat staan met een smartphone. Ik was aan een nieuwe gsm toe en dan krijg je zo'n laatste nieuw model voor mijn Kerst van de drie kinderen. Daar kan ik toch geen neen op zeggen !

Gepost door: magda | 29-12-15

Mooie foto's hoor Magda. Je kleinzoons waren weer jouw trouwe schildwachten. Het zijn super-kerels. Koesteren moet je die, maar dat doe je al.

Gepost door: Mieke | 29-12-15

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het zijn superkerels die kleinzoons. Niet echt zin om te gaan wandelen, maar dat doen ze toch om oma een plezier te doen...ahum...Achteraf zijn ze dan blij dat ze eens buiten zijn geweest en dat ze de Kerstverlichting hebben gezien. Stoer doen hé :-). Maar oma moet dan in ruil wel met hen spelletjes spelen. Leuk toch !!

Gepost door: magda | 29-12-15

Wat heb je mooie foto's gemaakt. IK vind kerstversiering erg mooi om te zien. Het is heel goed gelukt. Leuk dat je kleinzoons ook waren. Het was voor jullie geslaagde dag geweest. Ik heb je foto's genoten om te zien.
Fijne jaarwisseling.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 30-12-15

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik ben altijd blij dat de kleinzoons nog naar hun oma op vakantie willen komen. Ze zijn 17 en 13 jaar en er zouden al veel tieners zijn die dit niet meer zouden doen. We beleven samen altijd een leuke tijd.

Gepost door: magda | 30-12-15

ha, is de winterprik eindelijk aangekondigd? Ik loop nog steeds in mijn zomerjas rond.
Ga tijdens het w-e toch eens mijn winterjas moeten zoeken.
Mooie lichtfoto's!

Gepost door: pieterbie | 30-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het is toch al merkbaar frisser,vooral die wind. Maar mijn winterjas heb ik nog niet aangetrokken.

Gepost door: magda | 30-12-15

De commentaren zijn gesloten.