30-12-15

Ik kon het niet laten...

..om nog eens foto's te maken van ooievaars. Deze keer waren ze met een viertal in een weide nog dichter bij mijn huis dan de vorige keer.(klik) Zij blijven wel in de buurt maar iedere keer zitten ze in een andere weide. Zij willen wellicht anoniem blijven want telkens gaan ze naar een andere plaats waar er geen plakkaat aan de rand van de weide staat met de vermelding "hier foerageren ooievaars ".

De eerste keer dacht ik, wat willen ze daar mee zeggen. Het bleek een plek te zijn waar de ooievaars regelmatig terugkeren om voedsel te zoeken. Maar er zijn veel plekken in de omgeving waar ze kunnen neerstrijken en slim als die beestjes zijn is het telkens een plek waar het erg rustig is. En als je ziet hoe mooi groen het gras is en hoe zacht de temperaturen zijn einde december dan begrijp ik best dat de ooievaars geen zin hebben om naar een andere streek te vliegen.

Ik hoop dat ze hun vaste stek terugvinden als het Natuurreservaat in het Zwin terug opengaat (vermoedelijk juni van dit jaar). Want het is een feit dat we vòòr de werken in het Natuurreservaat zelden ooievaars zagen neerstrijken in onze omgeving. Reigers wel en die zaten het liefst op een dak van een huis waar een vijver bij was! Altijd eten bij de hand!

ooievaars.jpg

ooievaars1.jpg

ooievaars2.jpg

 

18:28 Gepost in dieren | Commentaren (10) | Tags: ooievaars, dieren, zwin |

Commentaren

Prachtig vogels zijn het toch, maar hier mogen ze voorbij vliegen ,haha.
Beste wensen .

Gepost door: liliane | 30-12-15

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,hahaha ze moeten hier ook niet meer aankloppen!! Maar die beestjes fascineren me . Als ik er zie in de weiden hier niet zover van mijn huis dan stop ik of ik nu met de auto of met de fiets ben. Ze stappen zo fier rechtop en storen zich aan niemand. Prachtige beesten om te zien.

Gepost door: magda | 03-01-16

Ooievaars zijn altijd een dankbaar onderwerp om vast te leggen.

Amai, Magda, precies een pieterbie-blogmarathon, bedankt voor je vele fijne reacties.

Geen beeld, wel een echte cello case op Times Square met een mooie celliste er bij. Wat kan een straatfotograaf nog meer verlangen?

Een van je reacties doet mij denken aan de jaarlijkse bijeenkomst bij mijn grootouders vroeger op Nieuwjaardag. Het avondmaal. De gezinnen van hun 3 zoons, hun kinderen of toch sommige er van. Gouden momenten waren het. Zo’n tradities zijn aan onze zijde intussen uitgestorven. Met mijn broers nooit meer zo samen gekomen bij mijn moeder, en bij mijn schoonouders lukte dat ook nooit. Andere tijden, andere waarden, i guess.

Gepost door: pieterbie | 31-12-15

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ja je zult het nog wel meemaken dat ik een marathon doe. Ik heb niet altijd de tijd en als ik er tijd voor heb wil ik ook al de oudere logjes lezen!!

Ik heb zo'n mooie herinneringen aan de eenvoudige nieuwjaarsfeesten bij de grootouders toen ik nog kind was en later bij mijn ouders samen met de kinderen en mijn broer en zijn vrouw en kinderen. Toen mijn vader is gestorven kwamen we dan allemaal bij mij samen en nu zijn het mijn kinderen en kleinkinderen die bij mij samenkomen met Kerst, Pasen en een bbq in de zomer( en tussenin ook nog wel eens een verwaaide keer). Verjaardagen zijn dan een reden om bij de kinderen zelf samen te komen. En wil je wel geloven dat ze er allemaal aanhouden om samen te komen. Zo is er een hechte familieband ontstaan! En halen ze ook al herinneringen op aan kerstfeesten die twee dagen duurden door de weersomstandigheden en dat er letterlijk gekampeerd werd om dan de volgende dag maar verder te vieren met de restanten van eten en drinken. Leuk om dat allemaal weer boven te halen. En ook om die foto's nog eens te bekijken... Ik hoop dat zij later de traditie verder zetten.

Gepost door: magda | 03-01-16

Ook voor U Magda een fijn oud jaar! Maar dat heb ik U al persoonlijk gestuurd.
Voor ons gaat het in mineur eindigen, maar kom hopelijk binnen twee maand zijn we het niet vergeten maar is hopelijk alles weer o.k.
Tot volgend jaar, dan hoor je me weer.

Gepost door: greta | 31-12-15

Reageren op dit commentaar

@Greta, klinkt een beetje onheilspellend ,maar ik hoop dat het jaar toch goed mag worden voor jou en je familie!
Dank voor de mooie kaart, wat een complete verrassing was! En zeker en vast tot hoors ;-)

Gepost door: magda | 03-01-16

je hebt daar goede buren Magda...

prettige jaarwisseling en een gezond en voorspoedig 2016 gewenst

Gepost door: willy | 31-12-15

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik zie ze nog zo vlug niet neerstrijken in mijn tuin. Ze zoeken meer open ruimte en die is er in de omgeving nog te vinden.
Voor jou ook een mooi 2016 en dat je nog veel mooie fotoreportages mag meebrengen van je uitstappen.

Gepost door: magda | 03-01-16

Wat een mooie vogels die wil ik ook wel in mijn tuin, hierbij ook mijn beste wensen voor 2016!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Emily | 31-12-15

Reageren op dit commentaar

@Emily, het is ook maar sedert de werken in het Zwinreservaat dat we nu zo dikwijls ooievaars zien. Anders blijven die meer in het reservaat zelf en gaan dan in de winter elders overwinteren. Met dit zachte weer blijven de meesten in de streek. Het zijn echt mooie vogels als je ze ziet stappen in een weide.
Dank voor de nieuwjaarswensen en voor jou wens ik ook een heel mooi jaar toe!

Gepost door: magda | 03-01-16

De commentaren zijn gesloten.