06-01-16

Oud en nieuw

oud en nieuw.jpg

Ik heb nog niets over  Oud en Nieuw verteld en ik kan dit toch niet laten voorbij gaan alsof het doodgewone dagen waren.
Op Oudejaar nam ik in de namiddag de trein richting Lokeren. Neen toen was er nog geen staking bij de spoorwegen. Ik geraakte er probleemloos. Al moet ik toch opmerken dat je tegenwoordig niet vlug je trein zult missen als er overstaptijden zijn van een halfuur!! Met een kopje koffie  in een koffiebar en mijn krantje lezen vloog dat halfuurtje voorbij. De totaalrit duurt nu niet één uur maar anderhalfuur!! Is dit de vooruitgang van de spoorwegen?


Oudjaarsavond vierden we in kleine kring met vriendin , haar man en zoon. De dochter was geinviteerd bij haar vriend thuis.
We hadden een heel exquise souper, besteld bij een sterrenrestaurant die zijn zaak gestopt is en zich nog louter bezighoudt met zoals ik al schreef exquise maaltijden die afgehaald worden.
We hadden een mooie avond en zoals het ouwe lui betaamt ( in de ogen van vriendin's kinderen) zaten we op een deftig vroeg uur in bed.
De andere morgen ontbeten we gezellig en lang . En om de benen wat te strekken en de longen met nieuwjaarslucht te vullen , zijn vriendin en ik gaan wandelen in de bossen in de nabijheid van haar woning. Heerlijk weer, maar in de bossen zelf was het nat en slijkerig zodat we na een uurtje het voor bekeken hielden. 

bossen.jpg

 We luisterden en keken  naar het Nieuwjaarsconcert onder het drinken van een glaasje champagne.Toen de pleegdochter met haar vriend wonende nabij Hasselt , arriveerde gingen we aan tafel voor een speciale gourmet nl een gourmet met wild. Eend, parelhoen, everzwijn, hertenkalf en voor hen die dit niet zo graag aten was er kip, kalfsvlees, varkensvlees en allerlei worstjes en gehakt balletjes.  Het dessert sloeg niemand af. Ijstaart en bavaroistaart.

nieuwjaarsconcert.jpg

De tijd vloog voorbij en toen brachten ze me naar de trein en reisde ik terug naar huis, met opnieuw een overstaptijd van een half uur in Brugge. Gelukkig was er nog een koffieshop open waar ik een warm drankje kon krijgen om daarna richting Knokke te rijden. Mijn auto stond me op te wachten op de parking naast het station.
Weet je wie er blij was dat ik terug thuis was ? Vlekje (de poes).

 

Commentaren

De Nieuwjaarstaart is ook niet te versmaden lekker.

Gepost door: liliane | 06-01-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,mijn vriendin en ik zijn twee echte snoepers. Ze kocht twee grote ijstaarten en een bavarois taart. Gegarandeerd had ze nog ijstaart tot een week ver,hahaha!

Gepost door: magda | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

nmbs en vooruitgang zijn twee termen die je best niet in 1 zin gebruikt.
gelukkig gaan de vakbonden dit op een constructieve manier vooruithelpen: 'Als het nodig is blijven wij staken' zegt de vakbondsman trots.
Merci: ik ga wel blijven afzien en extra moe worden er door.
Klinkt alsof je het naar je zin had op oudenaars en nieuw!

Gepost door: pieterbie | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ware het niet dat het voor mij een goedkoop alternatief is om te reizen en ik die afstand in mijn eentje akelig vind (omdat de expresweg en de weg naar haar woning een eenzame weg is 's avonds), zou ik anders wel met de auto naar ginder gaan. Ik geef ook toe dat ik altijd al graag met de trein op stap ben gegaan.

Gepost door: magda | 07-01-16

"de trein is altijd een beetje reizen" was jaren geleden de de slogan van de spoorwegen...

en dat menen ze nog altijd..

als ik die welgevulde tafel bekijk, vraag ik me af waarom de vasten niet onmiddellijk achter nieuwjaarsdagen begint .. :-)

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, inderdaad met de trein op weg gaan is altijd een avontuur. Ik heb hier al meerdere keren verteld wat ik tegenkwam met de trein. Het laatste was toen iemand zich onder de Thalys had gesmeten toen we naar Keulen en Dusseldorf reisden. Het idee alleen al deed ons huiveren en het urenlang oponthoud zinkt daarbij in het niets.
Zeg wel een goed gevulde tafel! Ze konden de andere dag nog eens rijkelijk eten. Vriendin en ik zijn op dat vlak aan elkaar gewaagd ,hahaha!
Komt die villa op de collage je niet bekend voor? Stoeterij van Deklerck !

Gepost door: magda | 07-01-16

De feestdagen zijn altijd heel gezellig, maar toch mogen we ons gelukkig prijzen dat het maar één keer per jaar Nieuwjaar is.
Had je voor Vlekje een stukje eend of een gehaktballetje meegebracht ? Het was voor haar toch ook Nieuwjaar hé ? :-)
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, feestgedruis mag niet te lang duren want dat zal al vlug " tegensteken". Wees gerust ik ben terug naar huis gereisd met een groot stuk parelhoen in mijn bagage voor Vlekje en ze had geen slabbetje nodig om die delicatesse op te peuzelen!!

Gepost door: magda | 08-01-16

Ja Magda, iedere verandering is natuurlijk geen verbetering maar het is al een geluk als de treinen niet staken. Je hebt daar weer een gezellig oudjaar meegemaakt en ook nog eens super lekker.

Gepost door: Mieke | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik heb een fantastische kerst en nieuwjaarperiode gehad! Ook dank zij de spoorwegen ,omdat ze toen niet staakten:-)

Gepost door: magda | 08-01-16

Met de trein zou je er al zijn ... las ik vroeger op reklamepanelen. Haha ...
Telkens ik met de trein reis, zijn er problemen van allerlei aard. Alles is ook erg verouderd, zag ik onlangs toen ik van Leuven naar De Panne, en we hadden 1,5u vertraging, ik kreeg bijgevolg mijn ticket terug betaald in cheques.
Wat ziet de taart er onweerstaanbaar uit, zou er zo in bijten (haha)
Weer een gezellig postje.
Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ik neem regelmatig de trein en meestal gebeurt er wel iets onverwachts. Ik ben dan allang blij dat er geen staking is als ik weg moet.
Er waren drie taarten!! Twee ijstaarten en een bavaroistaart!!

Gepost door: magda | 08-01-16

Ik kreeg een nieuwsbrief van de NS.. dat reizen met de Intercity Brussel iets duurder wordt, omdat ze nu weer elk uur van de dag rijden.. oh ja?? er was er anders vorige keer toen ik naar België wilde reizen alweer eentje afgeschaft en dat gebeurt vaker! En er stond in die brief dat ze de prijzen terug willen brengen naar het niveau van vóór 2012 ( toen dat hele FYRA-debacle begon).. dan zouden ze die kaartjes eerder weer goedkóper moeten maken, want die zijn die laatste jaren alleen maar verhoogd.. niks verlaagd!
Die treinen.. het is altijd wat, maar ik vind het eigenlijk nog steeds wel de beste manier om te reizen hoor. :-)

Ziet er heel goed uit daar op tafel!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, als senior heb ik het geluk dat ik aan goedkoop tarief kan reizen maar in feite is met de trein reizen duur. Maar zoals je schreef is het toch nog altijd de beste manier van reizen.

Gepost door: magda | 08-01-16

de trein is niet altijd wat het zijn moet , telkens een beetje avontuur.

Lekkere taart dat wel

Gepost door: merel | 07-01-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, inderdaad je stapt in een trein en dan begint het avontuur ... en de taart was overheerlijk.

Gepost door: magda | 08-01-16

Treinen hebben altijd wel wat. Dat maken wij ons mee. Tegenwoordig worden treinen duurder. Wij gebruiken wel eens actie of ov kaart. In België is weer anders. Jullie hadden leuk gehad met oud en nieuwjaar. Taart ziet leuk uit. Verder hebben jullie genoten met Nieuwjaarsconcept. Leuke foto's heb je gemaakt.
Fijn weekend.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 08-01-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik kan genieten van een seniortarief op de trein en dan is met de trein reizen niet zo duur.
Je ik heb genoten van de hele kerst en nieuwjaarsperiode!

Gepost door: magda | 08-01-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.