08-01-16

Opruimen...

kerstopruiming.jpg

Gisteren was het barslecht weer. Regen en nog eens regen. En in de namiddag kwam er nog stormwind bij. Eén van de terrasdeuren was niet goed gesloten en het scheelde niet veel of de wind beukte die open. Bangelijk weer en vroeg donker op de koop toe.
Ideaal weer om te beginnen met het opruimen van de kerstboom en de kerstversieringen. Eerst ging ik nog wat kerstverlichting laten, maar eenmaal bezig heb ik alles opgeruimd. Het vraagt toch wat tijd om alles af te breken en netjes op te bergen. Eén lichtslinger(gelukkig geen lange)heeft het opbergen niet overleefd. Maar dat is een zorg voor volgend jaar of misschien eens kijken in de solden...
Alle dozen staan nu boven in de gang tot er iemand langs komt om te helpen die op zolder te steken.

Vandaag totaal ander weer. Heel de dag was de zon aanwezig maar ...het was veel kouder. Deze morgen +1 ° en deze avond + 4° . Het winterprikje nadert. Ideaal weer om buiten te komen en ik moest toch hoogdringend wat boodschappen doen. Dus ...
Het neusje van mijn bril vernieuwen, nieuw batterijtje in mijn polshorloge, een kalender kopen en de bon verzilveren in de E5 die ik van een kleinkind voor kerst had gekregen.
Missie volbracht , maar toch pas na een paar uurtjes.O en dan vergat ik nog te zeggen dat ik ook naar de winkel ben geweest waar ze maagvriendelijke koffie verkopen. Gemaakt in een kleine koffiebranderij aan de kust. Het ruikt er in die winkel ook zo heerlijk naar versgemalen koffie.


De bril zit nu weer lekker op mijn neus en de juwelier is altijd zo vriendelijk om een nieuw batterijtje te steken in het polsuurwerk dat ik als afscheid kreeg van mijn werkgever. Het glas is al helemaal gekraakt en ik wilde al een nieuwe kopen , maar de juwelier zegt dan telkens " hou die nog maar, die is oersterk".
Vroeger kreeg je van de bakker, beenhouwer, brouwer een jaarkalender tegenwoordig worden er niet meer zoveel geschenkjes gegeven met nieuwjaar. Ik ben er eentje gaan kopen en gezien je uit zoveel thema's  kon kiezen nam ik er eentje met elke maand een poes op. De cadeaubon van de E5 heb ik verzilverd voor een bloesje uit de nieuwe Lentecollectie.
Het was een mooie dag...

sfeerlicht.JPG

Geen kerstlichtjes meer maar toch een mandje met wat sfeerlichtjes  en ondertussen kijken naar Endeavour!

21:25 Gepost in Kerst | Commentaren (22) | Tags: kerst, kerstversieringen |

Commentaren

Had het vorige weekend gebruikt om alles al op te ruimen hoor.. de boom viel behoorlijk uit en bovendien kon in het weekend vriendlief een oogje op Jaxon houden. Maar die keek totaal niet naar mijn werkzaamheden.. die boom en ballen interesseerden hem niks.

Heb nog geen kalender, maar wel al een agenda gekocht.. die hang ik altijd op in de wc.. daar kijk ik er tenminste geregeld op hehe en kan ik niks vergeten.

Endeavour? Young Morse? ik ken maar één iemand die Endeavour heet, maar die serie heet hier dus 'Young Morse' volgens mij.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hier noemen ze de serie Endeavour en dat is de Young Morse. Deze aflevering heeft een vreemd einde alsof er geen vervolg meer zal komen. Dat zou spijtig zijn.
De kalender hangt bij mij in de keuken en daar teken ik alles aan wat ik niet mag vergeten!! Zelfs de kinderen doen er aantekeningen op!

Gepost door: magda | 08-01-16

Reageren op dit commentaar

Endeavour, speelt dat nog?
Ben gek op de meeste Britse detectiveseries, ben momenteel naar Luther aan het kijken via Netflix.

Gepost door: pieterbie | 09-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het gaat hier wel om the Young Morse . Het einde van dit verhaal is zo bizar. Ik weet niet of er nu nog een vervolg op komt. Zoals Willy hier onder schrijft " ik bleef op mijn honger zitten"

Gepost door: magda | 09-01-16

Endeavour ..op het einde bleef ik wel op mijn honger zitten Magda..

en gisteren ( vrijdag) was het gelukkig wel een mooie winterdag

groeten

Gepost door: willy | 09-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ja gisteren was het een super dagje. Vandaag was het weer grijs en fris . Dan kijk je 's avonds eens graag naar een feuilleton en dan plakken ze er een einde aan dat op niks trekt. In feite midden in het verhaal en de slechteriken winnen !! Het werd aangekondigd als "voorlopig de laatste uitzending van Endeavour".Kunnen we niet protesteren , :-)

Gepost door: magda | 09-01-16

en dat die slechteriken wonnen...

was er voor mij te veel aan

Gepost door: willy | 10-01-16

...en dat er geen vervolg op komt bewijst het programma van volgende vrijdag. Een nieuwe reeks start er! bah ,foei ik ben er nog niet van bekomen dat die slechteriken wonnen :-(

Gepost door: magda | 10-01-16

Met kalenders en agenda's werd je vroegere jaren letterlijk om de oren geslagen, teveel van het goede was het toen. Heb me zelf er een aangeschaft van Marjolein Bastin.
Vreemd dat alle mooie dingen zo vlug voorbij gaan Magda. Maar januari vind ik de triestigste maand van het jaar, geen lichtjes meer, regen en nog altijd zo vroeg donker. Ja theelichtjes die doen het altijd, vind dat zo gezellig het hele jaar rond.
groetjessssssssss

n.b. Goed dat je een mooi eindejaar weer hebt mogen meemaken!!!!

Gepost door: greta | 09-01-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, dat is waar vroeger kreeg je kalenders, stylo's, zakagenda's ,speelkaarten enz
bij de vleet. Maar deze tijden zijn voorbij. Ik heb nog kalenders gekregen die zo mooi waren dat ik enkele bladen liet inkaderen. O Marjolein Bastin. Dat zou ik jammer vinden om daar op te schrijven.Ik had er elk jaar eentje bij de Libelle. Nu ik dit tijdschrift heb opgezegd vergeet ik om er in december eentje te kopen waar de kalender insteekt. Dat zijn ook altijd mooie.
Januari vind ik best een gezellige maand.Ik doe elk jaar "mijn toer" om familie te bezoeken en dan zijn er nog verschillende etentjes ook en de telefoontjes naar Canada en verre vrienden niet te vergeten. Neen Januari is best gezellig.
Inderdaad dit jaar waren het mooie feestdagen voor mij en nu eens zonder ziek te zijn. Ik heb extra opgelet en grote winkels gemeden waar het snikheet is en als je buiten komt koel je dan te vlug af.Het is dan dat je verkoudheden opdoet. Ja de dagen mogen vlug lengen voor mij want het zijn wel lange avonden.

Gepost door: magda | 09-01-16

Op een gelukkig mooie winterdag heb jij weer het nuttige aan het aangename gepaard of omgekeerd Magda. Die kalenders zijn ook niet meer zo gegeerd want iedereen heeft nu een agenda en een kalender in zijn smartphone zitten maar ik hou toch van een echte kalender in mijnkeuken, krijg ik elk jaar van de kleinkinderen met voor elke maand een nieuwe schnauzerfoto. En mijn schoondochter brengt elk jaar een scheurkalender mee van de bank voor in het toilet. Die koffiebranderij is dat "Brazilia" Magda, ik ga daar altijd koffie drinken als ik in Knokke ben.

Gepost door: Mieke | 09-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke ik heb ook wel een agenda op mijn nieuwe smartphone maar ik vind een kalender in mijn keuken ferm gemakkelijk. Er is vlug een berichtje bijgekrabbeld en zoals ik al schreef de kinderen schrijven er ook hun memo'tjes op zodat oma het zeker niet zou vergeten :-)

De Brazila is een gekende koffiebranderij in de Lippenslaan waar je ook koffie kunt drinken en ook in de Kustlaan is er een Brazila koffiebar.
Ik heb het over een natuurwinkel in het begin van de Lippenslaan naast hotel Boudewijn.( waar de lippenslaan in twee splitst). Daar verkopen ze oa de koffie van Koffie Kàn, de koffiebranderij is gelegen in Wenduine. In sommige bakkerijen kun je de koffie ook kopen(losse ,bonen,pads...).

Gepost door: magda | 09-01-16

Nog late nieuwjaarswensen, vooral een goede gezondheid, en veel dromen die waar worden, tof zo een dagje winkelen, ik kan daar ook zo van genieten, moet niet veel zijn, er gewoon eventjes tussen uit.

Gepost door: Emily | 10-01-16

Reageren op dit commentaar

@Emily, dank je voor de nieuwjaarswensen. Het is altijd gezellig om samen met de dochter op stap te gaan al is het enkel om boodschappen te doen. Zij heeft haar winkels en ik de mijne en zo zien we waar de andere inkopen doet en dikwijls is het de aanleiding om er ook aankopen te doen.

Gepost door: magda | 10-01-16

Ja het is weer tijd om de kerstspullen op te bergen
Je hebt genoten van je dagje goed gevuld ook en fijne afsluiter
Zou de winter komen wat denk je

Lieve groetjes

Gepost door: Merel | 10-01-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, het voelt toch elke dag wat kouder aan en straks ga ik toch mijn winterjas mogen uithalen als de temperatuur blijft dalen! Eerst vond ik het jammer om al het kerstgerief plus de kerstboom weer op te bergen ,maar eenmaal bezig ben ik toch blij dat het huis weer aan de kant is.

Gepost door: magda | 10-01-16

Hier is ook al alles opgeruimd enkele dagen na nieuwjaar.
En nu is er ook zo'n machientje , zo'n Dolce Gusto... lekkere koffie, the en chococino drankjes, dat zal hier oplopen aan dat tempo ;-)
Een fijn en gezond 2016 gewenst beste Magda, en veel plezier in wat je doet .

Gepost door: roy | 10-01-16

Reageren op dit commentaar

@Roy, dank voor de nieuwjaarswensen en voor jou ook het allerbeste in 2016. Hopelijk kun je veel op stap gaan en ons weer verwennen met mooie foto reportages!
Veel chance met je Dolce Gusto! Dat wordt daar elke dag pure verwennerij!!

Gepost door: magda | 10-01-16

Magda, wij hebben hier geen gebrek aan een kalender, we krijgen van de gemeenten half december eentje in de bus .

Gepost door: liliane | 10-01-16

Reageren op dit commentaar

@@Liliane, vroeger deelde ik kalenders uit , zoveel kregen we er tegen de kerstperiode.De tijd van krijgen lijkt voorbij. Ook niet van de gemeente .

Gepost door: magda | 13-01-16

Je was druk bezig met opruimen geweest. Het is altijd hoop werk om te opruimen. Het moest ook weer gebeuren. Bij jou was behoorlijk veel werk geweest. Ik hen wel kalende in mij achter keuken kastje staan. Dan weet ik wat moet bij houden. Bij ons staat ook vol met windlichtjes. Op de eet tafel staat kaarsje aan.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueleine, datopruimen ging nog vlot maar achteraf mag je je hele huis stofzuigen en dweilen ,want overal ligt er wel iets van kerstrommel.

Gepost door: magda | 13-01-16

De commentaren zijn gesloten.