12-01-16

fotoalbum en reparatie

Het is de maand van de goede voornemens (ik beperk me tot één maand, want een jaar lang  lijkt me moeilijk vol te houden). Gisteren ben ik met die goede voornemens begonnen niettegenstaande de regen. Neen neen, niet op dieet, dat hou ik niet eens een maand vol embarassed

2016-01-12 19.47.17.jpg

Ik probeer bepaalde zaken niet meer uit te stellen zoals het mooie polsuurwerkje dat ik jaren geleden van opa kreeg (en méér een sierlijke armband met steentjes is dan een horloge) bij de juwelier te laten herstellen. Tot mijn verbazing had hij een piepklein batterijtje in voorraad en was het binnenwerk na al die jaren niet aangetast. Dat was een meevaller. Minder goed verliep het met een ketting met een cirkeltje vol strass steentjes. Het kettinkje is gebroken en omdat het geen goud is, is het bijna niet te herstellen. Dat is dan een tegenvaller. Ik denk dat ik het zelf op een andere manier ga kunnen maken. 't Is in elk geval het proberen waard.

 Ondertussen waren de hemelsluizen opengegaan en het regende pijpenstelen,albums.jpg maar ik wilde toch doen wat ik gepland had nl een fotoalbum kopen om straks al de kerst- en nieuwjaarkaarten in op te bergen. Ik heb drie winkels gedaan waar ik voorheen al eens een album kocht. Geen enkele van deze winkels had fotoalbums in hun assortiment. Het kan toch niet dat de mensen geen foto's meer inplakken. Ik ben niet van plan om in een dure zaak een album te kopen om postkaarten in te plakken. Ik zal toch eens verder rondkijken. Wanneer ik er geen vind zal ik wel moeten overschakelen op doorschijnende  mappen met vakjes waar je postkaarten in steekt.

Fotoalbums die je laat maken zijn leuk  al heb je er toch een beetje tijd voor nodig om in de stapel foto's ( en ik maak veel foto's) juist die te kiezen die niet alleen mooi zijn maar ook een weergave zijn van een leuke namiddag. Zo heb ik voor mijn twee collegaatjes met wie ik elke maand een namiddag op stap ga voor hun verjaardag een fotoalbum laten maken van de voorbije twee jaar. Ik denk wel dat ze dit mooi zullen vinden.

uitstapjes.jpg

Ik had  dit logje gisteren gemaakt maar vergeten te posten. Vandaag was ik terug op stap maar dat is voor morgen. Ik ben echt te moe om het te vertellen. Alleen dit nog: ik heb een probleemloze treinreis gehad!!

 

21:21 Gepost in mijmeringen | Commentaren (18) | Tags: horloge, fotoalbum |

Commentaren

Minder uitstellen is een goed voornemen.
Ferm cadeau voor uw vriendinnen, ben er zeker van dat ze er blij mee gaan zijn. Heel leuk om een album te krijgen met herinneringen aan leuke uitstappen.

Gepost door: bea | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik denk wel dat ze allebei het leuk zullen vinden en zeker de vriendin die geen pc heeft en ik bijgevolg geen foto's kan doorsturen. Ik stuur ze naar haar zoon, die toont de foto's wel maar ze kan ze niet bekijken of herbekijken wanneer zij dat wil.

Gepost door: magda | 13-01-16

Geregeld Kringloop winkels bezoeken, daar vind je nog ouderwetse foto albums!

Gepost door: speranza | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Speranza, dat ik daar nog niet aan gedacht heb. In Heist is er een kringwinkel, ik ga er zeker eens een kijkje nemen!Dank voor de tip! Alles goed met je?

Gepost door: magda | 13-01-16

Misschien moet tweede hands winkel bekijken. Echte ouderwets fotoalbum boeken kun moeilijk vinden. Het moet wel treffen. Het is wel leuk idee om te doen. Leuke foto. Wat zonde van je ketting dat niet meer kan maken. Het is wel apart om te zien.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, zoals speranza schreef , ik ga eens kijken in eenkringwinkel of anders eens op de rommelmarkten die er straks weer aankomen. Ik heb wel een ideetje om die ketting te maken. Ik zal het toch eens proberen!

Gepost door: magda | 13-01-16

zo'n fotoalbum van die uitstapjes , lijkt me een goed idee Magda

prettige dag

Gepost door: willy | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat vond ik ook hihi! En zeker omdat er een vriendin is die geen pc heeft en afhankelijk is van haar zoon waar ik de foto'snaar hem toestuur.

Gepost door: magda | 13-01-16

Zou ook niet weten Magda waar je die albums zou kunnen verkrijgen maar wat ik wel weet is dat jouw vriendinnen het zalig zullen vinden als je hen je fotoboek cadeau doet.

Gepost door: Mieke | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, de kringwinkel is een optie en nog wat verder zoeken ,wie weet kom ik er toch nog tegen.

Gepost door: magda | 13-01-16

Dat gaat zeker in de smaak vallen bij je vriendinnen zo'n fotoalbum

Gepost door: Merel | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik zou ook erg blij zijn met zo'n geschenk. Het is een mooie herinnering als je erin bladert . Dan beleef je die uitstappen opnieuw.

Gepost door: magda | 13-01-16

ja daar kruipt heel wat tijd in in foto's sorteren en een album maken maar t blijft leuk iets tastbaar te hebben en je niet steeds op de computer moet kijken als je foto's wilt terugzien

Gepost door: fotorantje | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, het gaat redelijk vlot om een album samen te stellen , ik steek eerst al de foto's die ik in het album wil samen in een map en dan begin ik er aan. Ik was er toch een paar uurtjes zoet mee voor ik het samengesteld had zoals ik het wilde.

Gepost door: magda | 16-01-16

goed bezig in januari, zou ik zeggen.
intussen regent het hier pijpestelen.
Leuk, mag de fiets naar het station vergeten.
Niets aan te doen hé.

Gepost door: pieterbie | 14-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie,ik vind het veel te koud om met de fiets op weg te gaan zelfs als het droog is. Je moet erg goed kleden om geen kou te krijgen. En dan aan de kust heb je altijd nog die verraderlijk wind. Zal in Oostende ook wel zo zijn.

Gepost door: magda | 16-01-16

Fotoalbums zijn hier nog wel bij de HEMA te koop volgens mij.. misschien eens online kijken?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik was hier in de Hema en daar kocht ik al meerdere keren een fotoalbums. Nu lag er niks anders dan lege kaften . Ik kan hiervoor wel doorschijnende postkaartbladen kopen maar daarvoor moet ik naar Brugge in een grote Stock winkel . Als je daar iets niet vindt dan vind je het nergens ,zeggen ze ! Dus kan ik daar eventueel albums vinden. In een boekenwinkel hier zijn dergelijke bladen véél te duur. Aha ik ga eens in de Hema in Sluis kijken ,wie weet en anders online.

Gepost door: magda | 16-01-16

De commentaren zijn gesloten.