13-01-16

marc was gisteren jarig

kopje koffie.JPGEinde december kreeg ik een telefoontje van Marc, mijn schrijfzoon of ik op 12 januari naar zijn verjaardag wilde komen. Ik weet dat ik hem daar een enorm plezier mee doe. Dus zei ik dat ik zeker kwam op de koffie met taart !

Gisteren stapte ik om 11.36 uur op de trein richting Lokeren. Met de nieuwe treinuren moest ik een half uur wachten in Brugge. Dus kon ik  een koffietje drinken en een broodje eten in een drink- en eetbar.
Marc moest tot 12 uur werken en hij zou me om kwart over één in het staton van Lokeren ophalen.

Met een brede glimlach wachtte hij me op in gezelschap van Jessica , zijn vriendin. In zijn studio kwamen een paar vrienden  en een paar begeleidsters hem feliciteren. Als gastheer kweet hij zich goed van zijn taak. Koffie of iets pittigers en taart. En natuurlijk werden er cadeautjes geopend.

Na een tijdje ging iedereen terug weg en Marc, Jessica en ik gingen een eindje wandelen. Hij wilde per sé tonen waar hij volgend jaar een studio zou betrekken. Ik hoop voor hem dat dit project volgend jaar zal af zijn want hij heeft er echt zijn zinnen op gezet. Dan mag zijn vriendin een paar dagen per week bij hem logeren. Zij woont nl ook in een systeem van begeleid wonen maar op een andere locatie.

marc.jpg

Hieronder een stukje van het oude gebouw dat totaal vernieuwd wordt voor het project van begeleid wonen.

marc en jessica.jpg

Daarna deden we nog een wandeling door de stad langs mooie oude herenhuizen, een kale boom was behangen met kerstbollen die hun beste tijd gekend hadden, een kerk die niet meer te bezoeken was, een plein met mooie leibomen. Maar het was bitterkoud. Ik had gelukkig die dag mijn winterdons aangetrokken en die kon ik nu echt goed verdragen.

lokeren.jpg

We wandelden samen naar het station waar we te vroeg waren voor mijn trein terug naar huis. Maar we warmden ons nog wat op in de Panos bij een warm drankje( op de bovenste foto de tweede rij)
Marc en Jessica zwaaiden me uit en je zag dat ze genoten hadden van de belangstelling van vrienden en van het feit dat ik een paar uurtjes was afgekomen om samen met de anderen zijn verjaardag te vieren.

drink.JPGIn Brugge moest ik terug een halfuurtje wachten op aansluiting en dat kon ik best doen in de warme ruimte van dezelfde drink-en eetbar. De gesloten wachtruimte op het perron, daar is het ijskoud. Verleden jaar met de Kerst heb ik op die manier een zware verkoudheid opgelopen waardoor ik weken ziek ben geweest.  Was het bitterkoud met een scherpe wind in Lokeren,  in Brugge begon het water te gieten en was er ook een stevige hagelbui. We hebben geluk gehad anders was er van een wandeling niets terecht gekomen. Gelukkig regende het niet meer toen ik uit het station naar de parking ging waar mijn auto stond.

Het is nog altijd nieuwjaarsmaand en vandaag was ik uitgenodigd op de koffie bij mijn nederlandse vriendin in Aardenburg. Zij had nog een paar vriendinnen uitgenodigd en het werd een geanimeerde namiddag!

Morgen blijf ik echt thuis, maar er wacht me wel een verrassing. Even geduld want hoe het morgen zal verlopen kan ik maar 's avonds vertellen.

 

Commentaren

zo heb je weer iemand blij gemaakt
een half uur wachten is minder leuk

Gepost door: fotorantje | 13-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, het is een kleine moeite voor mij en voor hem is het als ee geschenk. Dat halfuur heb ik in de warmte met wat drank en eten doorgebracht,valt best mee.

Gepost door: magda | 14-01-16

het kan daar idd behoorlijk koud zijn in die wachtruimtes.
Leuk dat je hier tijd voor uit trok.

Gepost door: pieterbie | 14-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie , waarom die wachtruimtes op het perron niet verwarmd zijn snap ik niet. Ze doen zoveel verbouwingen en veranderingen in het station van Brugge zoals oa liften ,kan er dan geen beetje chauffage gelegd worden in die wachtruimtes. Het is daar soms kouder dan buiten.

Gepost door: magda | 14-01-16

Leuk dat je na al die jaren nog contact hebt met Marc en ondertussen z'n vriendin. Hopelijk gaan de bouwwerken snel voorruit dat hij snel in z'n flatje kan. tja met de trein is het toch dikwijls een gedoe, sommige stationsgebouwen zijn na de middag niet meer open en dan moet je buiten wachten en je kaartje aan de automaat nemen.
Hier is het ook frisser nu, de ijskoude noord/oostenwind maakt het niet zo aangenaam toeven buiten. Ik ben beetje nieuwsgierig welke verrassing je morgen te wachten staat.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 14-01-16

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, Marc heeft allang zijn vriendin en ik ken haar ook allang want ik was nog op een feest jaren terug van hun 10jarig samenzijn. Toen hij nog in de instelling voor meerderjarige gehandicapten was,wilden ze dat ik met hem alleen contact had zodat ik een beetje zijn familie verving.Jessica had nog haar ouders. Nu ze beiden elk in een zorgcentrum wonen wordt er niet meer zo nauw gekeken. Enkel als hij mij thuis komt opzoeken komt Jessica niet mee omdat het veel te moeilijk is met de rolwagen en tenandere heeft ze ook nog haar werk.

Gepost door: magda | 14-01-16

Wat goed voor Marc, en ook een grote geruststelling voor U Magda, dat hij iemand gevonden. Ik dacht het toen ik je vorig logje las, dat je naar Marc was gegaan.
En nu weer een verrassing...... is alvast een mooier begin van dit jaar dan verleden jaar!
Verrassingen komen soms op het meest onverwachte moment.
Hou je warm, hier is het ijskoud, en weer die regen, regen, en nog eens regen.

Gepost door: greta | 14-01-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, maar Marc heeft die vriendin allang hoor. Ik schreef het al bij Chrisje. Aanvankelijk had ik meest contact met Marc en schreef ik hem regelmatig.Maar hij kan niet lezen en telkens moeten ze de brief voorlezen. Nu hij begeleid woont ga ik liever eens zelf of komt hij eens tot bij mij.
Ja het jaar is goed ingezet dat mag je wel zeggen! Vorige jaren was ik elke keer geveld door zware verkoudheden die maar niet wilden genezen.
Hier is het ook ijskoud en dan die stormwind. Ik ben altijd bang als het zo erg waait dat er pannen van het dak zullen waaien!

Gepost door: magda | 14-01-16

Je ziet ze echt glunderen Magda zowel Marc als Jessica, fijn dat je dat blijft doen Magda, al is het een hele reis voor slechts een paar uurtjes. Hoop ook voor hem dat hij in zo'n mooie flat kan trekken. Ik weet ondertussen wat de verrassing is want ik lees in omgekeerde volgorde.

Gepost door: Mieke | 15-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, vooral voor Marc is het feit dat ik tot bij hem kom telkens een hele gebeurtenis waar hij kan mee opscheppen tov andere bewoners. Nu was ik niet in het gezamenlijke huis waar hij regelmatig gaat middagmalen. Ik was er eens op de koffie en de bewoners ( een zestal bewoners die echt niet alleen kunnen wonen) eisten alle aandacht op. Voor hen een hele gebeurtenis om iemand die ze in feite niet kennen in hun "huis" te zien. Lang moet ik er niet blijven want het is zoals met kinderen na een paar uur verslapt de aandacht en willen ze weer een andere stimulans. Maar opscheppen met mijn bezoek zal hij zeker doen en zeker nu ik via zijn begeleidster foto's heb opgestuurd. Ach voor mij is het een kleine moeite en als senior reis ik toch goedkoop en ik weet dat hij daar echt van geniet.

Gepost door: magda | 16-01-16

Nog van harte gefeliciteerd Marc! xxx

( et moest helemaal vanuit Rotterdam komen hè, dus het duurde eventjes! :-) )

Gepost door: mizzD | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, en met zo'n slecht weer is de post ook wat trager hé,hihi! dank je wel voor de wensen.

Gepost door: magda | 16-01-16

De commentaren zijn gesloten.