14-01-16

Een nieuwe hulp

Ik wilde het gisteren nog niet vertellen. Ik wilde het eerst met eigen ogen zien of er vandaag daadwerkelijk een nieuwe poetshulp kwam.
cleaning-clip-art-1382398.jpgIk heb het hier al dikwijls gehad over poetshulpen. Die lijken hier te komen en te gaan. Nochtans ben ik geen moeilijk mens als je weet dat ik 32 jaar lang dezelfde poetshulp heb gehad , ons "Vrouwtje" , die wegens haar leeftijd op pensioen is gegaan. 
Ik maak er me niet meer druk in.  Het is meegenomen als er een poetshulp komt, maar er echt op rekenen of voorbereidingen maken om samen iets grondig te kuisen doe ik allang niet meer.

Nu ben ik al weer een tijdje zonder, Het laatste meisje verliet de poetsfirma  om in de keuken van een ziekenhuis in Brugge te werken .

De poetsfirma voorzag een nieuwe hulp voor half januari. Begin deze week word ik opgebeld dat de poetshulp had afgezegd wegens persoonlijke redenen maar ....er zou iemand anders komen nl Gerrit-Jan. Ik dacht dat ik het niet goed verstaan had. Maar zij herhaalde dat Gerrit-Jan zou komen poetsen. Ik kon er echt niet aan doen maar ik ben in een lach geschoten. Ik vertelde haar waarom ik moest lachen.
Herinneren jullie nog dat ik eens een poetshulp kreeg met de naam Camil en die er echt uitzag als een bodybuilder? Toen een kennis langs kwam en de man zag , zei ze "heb jij een chippendale ingehuurd". Van dan af naamloos.pngwerd hij mijn chippendale genoemd. Werken kon hij als al mijn vorige poetshulpen samen. Alleen is hij niet lang gebleven, hij kwam uit een Oostblok land en zijn papieren geraakten niet in orde...

Toen ik deze morgen de deur opende, zag ik een keurige veertiger staan. Gerrit-Jan, nederlandse nationaliteit , acht jaar in een grote bed and breakfast in Hongarije gewerkt als poetshulp . Wegens achteruitgang van het toerisme en bijgevolg minder werk is hij teruggekeerd .

Hij heeft bepaalde handelingen bij het poetsen  die je alleen maar ziet bij mensen die ervaring hebben met poetsen. Nu maar hopen dat hij wat langer blijft dan de vorige twee jonge meisjes! Hij heeft in elk geval een heleboel werk verzet. Het huis is na de voorbije feestdagen eens grondig opgeruimd en gepoetst.

 

21:48 Gepost in werken | Commentaren (10) | Tags: poetshulp |

Commentaren

Gerrit-Jan maakte dus een veelbelovende start..

en je kon moeilijk verwachten dat ze je terug een chippendale stuurden

ondanks regenen wind,een aangename dag Magda

Gepost door: willy | 15-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, tweemaal een chippendale zou van het goeie te veel zijn !hahaha . Hopelijk verzet deze zoveel werk als die chippendale maar blijft hij langer! Ongelooflijk slecht weer vandaag. Alles rammelt rond het huis. Veel regen en een stevige hagelbui maar geen sneeuw gezien aan de kust!

Gepost door: magda | 15-01-16

Ik hoop goede nieuwe poetshulp is. Je had 32 jaar dezelfde poetshulp gehad. Zolang al. Poetshulp uit Hongarije is weer terug gekomen om bij jou te poetsen. Die heeft goede ervaring mee om te doen. Feestdagen is gelukkig weer voorbij. Bij jou is ieder geval schoon gepoetst.
Hier regent weer. Geen sneeuw gezien.
Fijn weekend daar.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 15-01-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik hoop dat het een goeie kracht is en dat hij in ieder geval langer blijft dan de voorgangers. In elk geval is de benedenverdieping nu weer helemaal netjes. Hier is het koud ,stormwind, regen en hagel. Geen sneeuw maar geen weer om buiten te lopen!

Gepost door: magda | 15-01-16

Hallo Magda, misschien heb je nu wel het lot uit de loterij gewonnen met Gerrit-Jan. Hij heeft al een dubbele voornaam, klinkt al chique en hij kan als ik het hier zo lees ook goed poetsen. Hoop dat hij heel lang kan en mag blijven dan kan jouw jaar niet meer stuk
Die chippendales die verouderen ook en dan ???

Gepost door: Mieke | 15-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik meende hier toch gereageerd te hebben . Blijkbaar is de reactie weggevlogen!
Tja een Hongaarse Hollander, vlotte man maar zeker geen chippendale!!hahaha! In elk geval kan hij goed poetsen en is niet te beroerd om te vragen of hij iets kan doen dat boven mijn krachten ligt!
Tja een oudere chippendale verliest zeker en vast zijn wasbordje en de stierenek en biceps hangen dan naar beneden ,hahaha!

Gepost door: magda | 16-01-16

ik duim voor je, maar de dag van vandaag wordt dergelijk werk dikwijls als een springplank gezien en niet als een lange termijn carrière.
Het probleem van komen en gaan laat zich overal voelen.

Gepost door: pieterbie | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, daar zeg je het een springplank! En bij Gerrit-Jan zal het ook zo wel zijn. Hij is pas terug uit Hongarije, hij rijdt zelfs nog met een Hongaars plak op zijn auto rond. In elk geval ga ik een lijstje maken van werkjes die ik zelf moeilijk vind, oa de keukenmuren (in hout) en het plafond. En bij beter weer al de sierluiken rondom het huis en hij vindt het een goed idee om wat later ook mijn terrassen met de drukspuit af te spuiten...Dat hij maar een tijdje blijft :-)

Gepost door: magda | 16-01-16

aha, hopelijk een goede kracht die lang blijft

Gepost door: fotorantje | 18-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik hou mijn hart al vast voor komende donderdag!! Komt hij of komt hij niet, :-)

Gepost door: magda | 23-01-16

De commentaren zijn gesloten.