15-01-16

Het weer ?

Neen we gaan het niet over het weer hebben, hoewel iedereen vandaag de mond ervan vol heeft. In een deel van België ligt er sneeuw en in een ander deel regent het, zijn er hagelbuien en stormt het dat alles wat niet stevig vaststaat omver valt. Ik woon in het tweede deel en het is hier beslist geen weer om buiten te lopen.

tele17.gifNeen ik wil het eens hebben over oa . de telefoon. Ik heb me al geruime tijd geleden ingeschreven bij www.bel.me.niet.meer.be . Daar werd me beloofd dat ik gedurende twee jaar niet meer telefonisch zal lastig gevallen worden door firma's en verenigingen met de enige bedoeling reclame te maken of je te overhalen om hun producten te kopen of om iemand langs te laten komen.

Ik geloofde er aanvankelijk niet zo in, maar vond het toch het proberen waard. En effectief werd ik niet meer gebeld door telefoonmaatschappijen, firma's om je iets te doen kopen , zelfs niet om enquêtes te beantwoorden. Voordien had ik me al ingeschreven op de Robinsonlijst om geen geadresseerde reclames meer in de bus te krijgen. Dat lukte min of meer. Ik spreek maar niet over de stapel niet geadresseerde reclamefolders die elke week bus aan bus worden besteld. Daar kan ik nog mee leven en het is wel eens interessant om bepaalde folders in te kijken.

Krijg je via mail vervelende reclame binnen dan kun je die blokkeren, maar de afzenders zijn zo gewiekst dat ze telkens andere adressen gebruiken. Je kunt best niet reageren en gewoon verwijderen. De leraar die pc les gaf, zei ons " 98[1].gifprobeer zo weinig mogelijk te reageren want dikwijls zijn het mails die lukraak worden gestuurd en zodra een pc- ingang gevonden wordt krijg je die binnen. Eigenlijk weten ze niet dat jij die mail ontvangt. Reageer je wel door bijvoorbeeld je uit te schrijven dan weten ze dat je die mail hebt ontvangen en wees dan maar overtuigd dat je allerlei andere reclame binnenkrijgt! "
Op dat vlak valt het momenteel erg mee. Ik heb meerdere emailadressen: eentje waar alles binnenkomt en de andere gebruik ik uitsluitend voor familie contacten. Daar komen geen powerpoints of reclame mails op.

Nu doet zich een ander fenomeen voor: om de haverklap gebeld worden. Eerst hoor je niets en dan een stem "I am Mac...blablabla en dan iets over bv. Microsoft. Ik antwoord niet eens en gooi de telefoon toe. Ik heb een telefoon s2.gifweergave en aanvankelijk dacht ik dat het 02 of 03 zone was in België en daar heb ik wel vrienden en familie wonen. Maar die oproepen komen niet uit België , zoveel is zeker. Ze spreken altijd Engels. Zouden er nu echt mensen zijn die zo stom zijn om in te gaan op hetgeen die schurken vertellen?
Ik heb die telefoonnummers met datum en uur ondertussen doorgegeven aan de Politie. Wanneer méér mensen die telefonisch worden lastig gevallen met telefoons uit Afrika of wie weet van waar ook, dit doen zal er toch wel aandacht aan gegeven worden( hoop ik).

 

Commentaren

mijn vrouw zegt dat het erg is.
ze wordt hier om de haverklap gebeld door engelssprekende pipo's die zeggen dat het is om het probleem met de PC te herstellen dat door haar man gemeld is en wil ze de PC aanleggen en ze toegang geven :-)

Gepost door: pieterbie | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het is gewoonweg ergerlijk de laatste weken. Eerst waren het wellicht privé nummers en zag ik op de telefoon weergave niets. Toen dacht ik dat het binnenlandse nummers waren. Maar als je opneemt duurt het even voor je iemand hoort en heb je eerst een soort klik gehoord. Eén keer heb ik even geluisterd en het ging over Microsoft. De andere keren gooide ik de telefoon onmiddellijk toe. Ik zocht op internet de landennummers op en inderdaad uit verschillende landen in Afrika.

Gepost door: magda | 16-01-16

dat overkomt we ook regelmatig Magda...

onmiddellijk inhaken zou ik zeggen...

deze week las ik in de krant, dat men soms uit Zimbabwe opgebeld wordt..

daarbij trachten ze het gesprek te rekken, maar de peperdure gesprekskosten worden je wel aangerekend..

op mijn e-mailadres van mijn blog, krijg ik tamelijk veel spam binnen...

maar daar is ook weinig aan doen...

prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, één keer heb ik geluisterd maar nu gooi ik de telefoon onmiddellijk toe. Ik let nu ook beter op de telefoonweergave. Ze zijn wel zo slim dat het nummer gelijkt op een Belgisch binnenlands nr. Maar als je het landenregister bekijkt komt het van veel verder!!
Spam via mijn skynet adres valt mee. Het ergste is de reclame uit Amerika en die heb ik mee gekregen met PowerPoints die de familie opstuurde .Betere afspraken gemaakt en nu is het praktisch nihil. Ik blokkeer veel van die rommel en dat helpt ook want dan moeten ze telkens een ander IP adres gebruiken om je te bereiken..

Gepost door: magda | 16-01-16

Volgens mij doet de politie daar niet zo veel aan.. maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk. Ik hang gewoon maar meteen op. Er is hier zo'n campagne.. wat je moet doen als je telefonisch of op de pc lastig gevallen wordt.. 'Hang op - klik weg - bel uw bank'. Dat laatste gaat dan natuurlijk om die fakemails van banken waarin ze al je gegevens vragen. Ik vroeg me ook altijd af wie nog zo stom was om daar in te trappen, maar een neef van mij zei dat ze het niet zouden doen als het niet lucratief was.. en dat zal wel zo zijn.
Groetjesss!

ps. het schijnt zo te zijn dat je als je op zo'n 'belmeniet-register' staat, ze vaker aan je deur komen met rotzooi.. én dat de goede doelen waar je aan geeft je ook nog mogen bellen als je op zo'n register staat ingeschreven.

Gepost door: mizzD | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, toch kan het helpen als je de politie inschakelt. Er is een politie cel die zich bezighoudt met internet problemen en als het te bar wordt en iedereen laat dit weten , kijken ze er wel achter. We zien wel!
Van die fakemails van banken heb ik indertijd ook iedere keer laten weten en het is toch gestopt.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik sedert mijn inschrijving bij bel.me.niet.meer ,geen vervelende telefoontjes meer kreeg. Aan de deur komen ze hier niet , dat is niet interessant als ze zoveel stappen moeten doen om huizen te bereiken waar de mensen overwegend overdag niet thuis zijn. Het zijn hier geen rijtjeshuizen. Daarenboven bellen we allemaal vlug naar de politie en die komt onmiddellijk :geen leurvergunning dan krijgen ze nog een boete op de koop toe en worden ze begeleid om de gemeente te verlaten!! We zijn hier allemaal alert, want er wordt in onze omgeving zoveel ingebroken. De vluchtwegen zijn hier gemakkelijk: onmiddellijk de grens over of de expressweg op.

Gepost door: magda | 16-01-16

Het was behoorlijk rot weer. Winterse buien nog wel. Bij jou liggen sneeuw. Hier gelukkig niet. Als je lastig gevallen word door de telefoon. Gewoon privé telefoon nummer nemen. Wij hebben geen gelukkig last van. Ik denk dat politie niks aan doet. Gewoon ander telefoon privé nummer hebben. Hopelijk gaat alsnog lukken bij Politie.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik verkies niet om een privé nummer te hebben. Ik vind dit niet zo gemakkelijk. Iedereen mag me bellen ,maar liefst geen bedriegers. En dat zijn bedriegers die de mensen geld willen afhandig maken.
Wij hebben hier geen sneeuw gezien hoor, enkel regen en af en toe een hagelbui. Maar het is wel erg koud en de wind is schraal.

Gepost door: magda | 16-01-16

Heb toevallig mailtje gekregen deze week van een ex-collega waarin ze ook allerlei tips geeft wat je exact moet doen in zulke gevallen. Er komen de laatste tijd heel veel klachten binnen bij de federale politie over die telefoons uit hoofdzakelijk Afrikaanse landen. Een verwittigd man is er 2 waard en een vrouw 10 wordt er vaak gezegd.

Gepost door: Mieke | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, als niemand iets doet en enkel op FB klaagt en zaagt over die telefoons, dan gebeurt er inderdaad niets. Daarom geef ik de nummers door met datum en uur aan de politie. Die zullen het verzamelen en overmaken aan de cel gespecialiseerd in dergelijke zaken bij de federale politie. Die telefoons bij mij kwamen ook uit Afrikaanse landen , heb het opgezocht op internet.

Gepost door: magda | 16-01-16

Soms krijg ik ook telefoon uit Congo, op mijn gsm dan nog. Geen flauw idee hoe die aan mijn nr komen. Nog nooit heb ik opgenomen. Doe ik nooit als het een onbekend nr is, ze moeten maar iets inspreken op de voicemail maar dat gebeurt nooit. Ik weet dat het een congolese oproep is omdat het eenvoudig op te zoeken was. Wel heel vervelend als er zo vier keer na elkaar gebeld wordt....slecht voor mijn zenuwen :-)

Gepost door: bea | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Bea, gelukkig nog niet via de gsm.Maar behalve familie kennen niet veel mensen mijn gsmnummer. Dat zal ook wel schelen denk ik. Maar waar ik me soms aan erger is dat ze mijn meisjesnaam gebruiken en dat kan echt niet uit het telefoonboek waar daar staat de naam van mijn man nog bij. Zo zie je maar dat je gegevens gewoon rondgestrooid worden ! Dat duurt nu al een paar weken!

Gepost door: magda | 16-01-16

Een waren rap, ik leg ook de telefoon toe, maar mijn moeder begrijpt het niet en zegt dan "bel naar mijn dochter want ik versta het niet" ,en geeft dan onze nummer door.

Gepost door: liliane | 16-01-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,dat doet me denken aan mijn moeder.Als ze iets niet begreep aan de telefoon zei ze ook bel maar naar mijn dochter,die weet het wel. Meestal waren het van die reclamemensen die je iets wilde aansmeren! hahaha.

Gepost door: magda | 16-01-16

Hebben ze me op “bel-me-niet-meer lijn gezegd dat wij het nummer en het uur moesten opschrijven. Maar wat raad je? Nu bellen ze hier van verschillende telefoon- en energieleveranciers gewoon zonder dat je het nummer ziet. Dus wat nu gedaan??? Met de" bel-me-niet-meer" weer contact opgenomen, maar die mevrouw zegde, geen nummer dan kunnen wij er niets aan doen. Dus wat nu???
Andere bedrijven doen het niet meer, maar die twee hierboven, die bellen maar zonder ophouden, hoe gaan ze dat oplossen? Maar vooral callcenters zijn het die je zo opbellen, maar wij nemen altijd op, gezien ik een privénummer heb denken wij altijd dat het mensen zijn die wij kennen, maar helaas...maar heel vervelend.

Gepost door: greta | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik heb zodra ik was ingeschreven geen last meer gehad van telefoons , maar die callcenters dat is een plaag. Vooral als je merkt dat ze van buiten Europa bellen. Ik ben er zeker van dat ze er wel naar zullen kijken als er veel klachten komen. Tot nu toe krijg ik gene telefoontjes waar je niets ziet op de telefoonweergave. En die neem ik niet een sop. IK ken maar één telefoon waar er withhold bijstaat en ik weet wie dat is . Maar ja ik moet dan ook thuis zijn om op te nemen natuurlijk.

Gepost door: magda | 23-01-16

vreemde nrs neem ik nooit meer op en bel zeker al niet terug
want t is inderdaad altijd iets aansmeren, als ik iets nodig heb zal ik wel naar de winkel gaan of bestellen op tinternet :-)

Gepost door: fotorantje | 18-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, terugbellen doe ik zeker niet als ik een nummer niet ken op de telefoon weergave. Die van mijn familie ken ik en die bel ik dan wel terug. Maar ze zijn zo geraffineerd dat ze korte nummers hebben en dan denk je o2 of 03 dat is die of die, en lap ze hebben je weer vast.

Gepost door: magda | 23-01-16

De commentaren zijn gesloten.