16-01-16

Hagel en net geen sneeuw...

 

 hagel.jpg

Terwijl je op het nieuws niets anders hoorde dan problemen op de weg door mist, sneeuw, hagel en nog eens wateroverlast er bovenop, en ook dat bepaalde treinen niet verder konden rijden omdat er bomen omgewaaid waren en de reizigers met bussen moesten vervoerd worden, voelde ik me  bijna schuldig  dat er aan de kust enkel maar af en toe een hevige hagelbui was terwijl de zon bleef schijnen. Het waren precies grote brokken suiker die ze  op een suikerbrood leggen. De hagel bleef maar even liggen en smolt seffens.
Deze namiddag kon ik zelfs mijn was (lakens en handdoeken) buiten op de waslijn drogen zoveel wind was er . En toen de volgende hagelbui eraan kwam spurtte ik naar buiten om het strijkklare wasgoed binnen te halen.

avondrood1.jpg

Woensdag keerde ik na een bezoek aan een Nederlandse vriendin huiswaarts. Af en toe had de zon geschenen tussen een paar regenbuien  door, toen viel de schemer in . Er was zo'n mooie zonsondergang maar ik kon nergens eventjes parkeren  en toen ik wel een parkeerstrook tegenkwam was het mooiste van de zonsondergang al voorbij. Toch was die nog mooi omdat je eindeloos ver kon kijken .
Het is een gebied van weilanden en akkers die teruggegeven zijn aan de natuur met spontaan ontstane vijvers, stroompjes ,rietkragen en aangelegde heuvels. Koeien grazen er en watervogels hebben er een ideale broedplaats. Op de foto's kun je door de invallende duisternis het niet meer zien.

avondrood.jpg

 

23:04 Gepost in vrienden | Commentaren (19) | Tags: vriendin, aardenburg, avond |

Commentaren

Bij ons liggen sneeuw. Maar ik denk straks sneeuw niet blijven liggen.
Gisteren hadden natte sneeuw en hagel en regen gehad. Tweede en derde foto's is echt schitterend geworden. Mooie luchten. Weilanden hebben hierachter. Vroeger stonden mooie paarden. Dat is niet meer. Ik mist ontzettend. Ik ging altijd vaak paarden aaien.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

Zie update bij onze reacties van sneeuwfoto.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 17-01-16

@Ferry&Jacqueline ,tot nu toe geen sneeuw te zien en vandaag scheen de hele dag de zon. Nu tegen de avond is het min 1° en met een heldere lucht en een mooi halve maan zal het beslist wel nog harder vriezen deze nacht!

Gepost door: magda | 17-01-16

Vooral niet schuldig voelen.
Jezelf gelukkig prijzen.

Gepost door: pieterbie | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, inderdaad ik moet me niet schuldig voelen ,want ik kan aan dat weer toch niks veranderen. Wij krijgen hier dan wel meer en scherpere wind in de plaats.

Gepost door: magda | 17-01-16

Hier wel grote sneeuwvlokken, maar gelukkig beleven die niet liggen. Wat kreeg jij je was droog? Zou ik hier niet moeten proberen. Hier is het altijd regen geweest, nu schijnt de zon, maar wel koud, heel koud vandaag.
Het zijn geen winters meer zoals vroeger, denk ik dan. De eerste helft van januari is om en het aantal keren dat het kwik noemenswaardig onder nul zakte, zijn bijna op 1 hand te tellen.

Gepost door: greta | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, ja echt waar, het bleef een paar uur droog en het waaide erg hard . Bij de volgende hagelbui waren de lakens al droog en de bandhanddoeken heb ik bij de chauffage opgehangen! En lekker ruiken dat de was deed, precies zoals in de lente als je de was voor de eerste keer kan drogen op de waslijn! Vriezen doet het deze avond lichtjes met -1 ° . Het is werkelijk de eerste keer dat er een klein velletje ijs op het water van het zwembad ligt!

Gepost door: magda | 17-01-16

Hier hebben wij ook die grote hagelbollen gehad Magda weliswaar niet van het formaat als afgelopen zomer maar toch net buiten proportie.
Mooie foto van de net-gemiste zonsondergang. Zelfs al was het bijna voorbij, de foto op zich vind ik wel prachtig.

Gepost door: Mieke | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ja de hagelbollen waren buiten proportie maar smolten ook onmiddellijk. En de buien waren kort maar hevig.
De foto's geven echt niet weer hoe mooi die zonsondergang was. Je kunt ook nergens parkeren tussen Aardenburg en Sluis of je moet langs een ventweg rijden en die had ik niet genomen. De volgende keer doe ik dat wel, want ik wil wel eens foto's van dit natuurgebied. Thuis kan ik geen zo'n mooie zonsondergangen op de foto zetten :teveel huizen en bomen verhinderen het uitzicht.

Gepost door: magda | 17-01-16

Wij zijn ook gespaard gebleven van het winterweer. Nu geven ze een stevige vriesnacht maar het zou gelukkig wel droog blijven

Gepost door: Merel | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, de hele dag was het hier rustig weer maar koud en zonnig . En wat heb je dan als er een heldere hemel is? Juist vorst, in de late namiddag was het al -1 en ik verwacht nog lagere temperaturen voor deze nacht. Waterkraantje buiten is afgesloten !!

Gepost door: magda | 17-01-16

Mooie foto's, precies schilderijtjes.
Hier geen sneeuw en hagel, enkel regen en het stak ferm tegen ;-)

Gepost door: bea | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Bea, ik heb vanop mijn parkeerplaatsje een beetje gekeken naar de zonsondergang. Zover ik kon kijken geen storende elementen buiten bomen en enkele boerderijen in de verte. De foto's geven het mooie ervan echt niet weer.
Vandaag droog ,en zonnig weer ,en nu een heldere hemel met een halve maan en...nachtvorst!

Gepost door: magda | 17-01-16

Voor zo een mooie zonsondergang zou ik ook de tijd nemen om te genieten en een foto te maken, wij genieten mee hier op de blog, daar doe je het toch voor. Hier ook geen winterse toestanden, 7km verder was dit wel het geval, met gladde wegen en besneeuwde velden ...
Fijne avond verder, groetjes

Gepost door: Chrisje | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Chrisje , ik kan echt zo weemoedig worden van zoiets moois. Gratis en voor niks en niet door mensenhanden gemaakt... en dan wil ik het aan de hele wereld tonen...zoals nu aan jullie die hier langskomen. In werkelijkheid was het nog zoveel mooier. groetjes!

Gepost door: magda | 17-01-16

Zo mooi die foto's, de natuur is toch het mooiste dat er is, bij ons was het deze morgen een ijs op de straat, niet zo gezellig, goed dat het weekend was, grtjes

Gepost door: Emily | 17-01-16

Reageren op dit commentaar

@Emily, hier bleef het vandaag droog en het zonnetje scheen zelfs. Maar bij heldere hemel is het deze avond beginnen vriezen. Hopelijk blijft het droog en krijgen we morgen geen ijstoestanden op de weg.
Waar ik de foto's nam , hebben ze weilanden en akkers terug gegeven aan de natuur. De zonsondergang was er zo mooi ,maar ik kon nergens parkeren en moest rijden tot een kleine uitwijkplaats en toen was het mooiste van de zonsondergang al voorbij. In Nederland heb je meer zo'n wegen met hier en daar een kleine uitwijkplaats. Er ligt wel een ventweg naast maar die moet je bij het begin van de grote weg inrijden en dat had ik niet gedaan. Tenslotte wist ik niet dat er zo'n mooie zonsondergang ging zijn!

Gepost door: magda | 17-01-16

hier ook geen sneeuw, enkel een ferme hagelbui
als we sneeuw willen zullen we moeten verhuizen :-)

Gepost door: fotorantje | 18-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, tot nu toe zagen we hier geen sneeuw. Niet dat ik daar nu nog erg naar verlang. Ik zie liever de lente arriveren...

Gepost door: magda | 23-01-16

De commentaren zijn gesloten.