21-01-16

Onze dieren tijdens de wintermaanden.

 

vogels.jpg

De vogels worden tijdens de wintermaanden niet vergeten.  Ik heb aan de takken  van een kerselaar wat voeder opgehangen en op de grond graan gestrooid voor de merels, duifjes en vogels die het moeilijk hebben om aan die graanbollen te hangen. Maar ze komen ook aan de achterdeur kijken of Flappie etensresten heeft achtergelaten in haar bordje. Ik strooi af en toe ook wat kattenkorrels voor de merels buiten. Anders blijven ze maar heen en weer huppen aan de achterdeur.

Hun waterschaal waar ze uit drinken en ook in ploeteren (vooral 's morgens als ik de bak met warm water heb ontdooid) wordt regelmatig ververst. Neen de vogels worden niet vergeten.

vlekje en flappie.jpg

Ook Flappie, de buitenpoes van wie we niet weten waar hij eigenlijk thuishoort, wordt verwend met eten en drinken. Binnenkomen durft ze niet, maar ik heb het toch al voormekaar gekregen dat ik haar regelmatig met een speciale borstel kan borstelen zodat er niet meer zo vlug  klitten ontstaan. Ze heeft het graag en spint van contentement! Ik ben benieuwd of ze dit jaar weer haar vacht  massaal zal verliezen in het voorjaar. De huid ging vorig jaar in flappen aan weerszijden van haar rug. Vandaar haar naam Flappie.

Vlekje, onze eigenste poes wordt meer verwend en vertroeteld dan normaal. Ze is er ook zo dankbaar voor dat zie je zo aan haar. Die komt de wintermaanden niet buiten , hooguit eens aan de voordeur als ik de post uit de brievenbus haal. Met haar 16 jaar is het wel normaal dat ze 's winters liever binnen blijft.

Als al die beestjes rond je het goed hebben daar geniet je als mens toch van... Konden ook alle mensen het maar goed hebben ...

Ondertussen schijnt de maan aan een heldere hemel...nachtvorst wordt verwacht.

winter,vogels,poezen,voeding

18:41 Gepost in dieren | Commentaren (10) | Tags: winter, vogels, poezen, voeding |

Commentaren

leuk dat er zo goed voor ze gezorgd wordt

Gepost door: pieterbie | 22-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het is leuk als je de vogeltjes ziet eten en ploeteren in een badje. En de buitenpoes is bijna tam, laat zich strelen maar durft alleen in de keuken komen als ik de achterdeur openlaat.Een beetje moeilijk met de winterkoude.

Gepost door: magda | 22-01-16

iets wat niet zo veel werk vraagt en waar je veel terug krijgt Magda..

en de mensen..is wel een ander probleem

prettige dag

Gepost door: willy | 22-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, inderdaad het is een kleine moeite en het doet plezier als je de bedrijvigheid van de vogeltjes dan ziet. Tja moesten de de mensen niet zo gecompliceerd zijn he....

Gepost door: magda | 22-01-16

Magda, jij bent ook een echte dierenvriend, ik denk dat Flappie in haar prille leven negatieve ervaringen met ons mensen zal gehad hebben, vandaar haar terughoudendheid. Gelukkig begint ze jou nu al te vertrouwen

Gepost door: Mieke | 22-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik denk ook dat ze nare ervaringen heeft gehad of gewoonweg buiten is gegooid. Vlekje aanvaardt haar niet en gromt als ze in de keuken komt. Anders was ze wellicht al lang een huiskat geworden.

Gepost door: magda | 22-01-16

Konden ook alle mensen het maar goed hebben ...
Die empathie siert je.
Wie van dieren houdt, houdt ook van de mensen.

Gepost door: Gidsjoris | 22-01-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, dat laatste zeggen ze toch altijd!

Gepost door: magda | 22-01-16

ja k dacht het ook toen ik het las, nu nog de mensen en dan heeft iedereen het goed

Gepost door: fotorantje | 26-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, je snapt toch niet waarom er over alles en nog wat zo moet "gezeverd" worden! Dat komt niemand ten goede.

Gepost door: magda | 26-01-16

De commentaren zijn gesloten.