25-01-16

Werken in de hele wijk.

werken.jpg

werken1.jpg

Er zijn al een paar weken werken bezig in de wijk. Wat er precies gebeurt lijkt niemand goed te weten , maar het is onder andere iets met kabels. In de voorbije jaren ( en ik woon hier ruim 40 jaar)zijn de trottoirs al meerdere keren vlak na elkaar opengelegd. Blijkbaar is er nu toch enige coördinatie. Ik heb het geweten dat de trottoirs  in een korte tijdspanne tot drie keer toe werden opengegooid voor verschillende werken. Een buurvrouwtje van de straat achter mij zat er bij te wenen , want telkens moest ze haar auto een heel eind verder parkeren en werden er zelfs geen platen gelegd om haar woning te bereiken. Ze moest maar over de gegraven geul springen!! Deze keer wel, maar auto's moeten weer een straat verder geparkeerd worden. Overal staan er borden met " werken" , "verboden richting" of "verboden af te slaan". Borden die in feite geen enkele zin hebben want ze werken er niet , zoals je ziet waar de werfauto's staan. Niemand stoort er zich aan want anders kun je niet tot aan je woning. Moesten ze nu eens éénrichting verkeer tonen dan zou je dat aanvaarden. Och eenmaal 17 uur ligt alles stil en rijdt iedereen zoals gewoonte door al die straten waar ze verbodsborden hebben neer geplant.

Ik heb niets tegen die werken , want het zal ons op een of andere manier ten goede komen, maar ik heb wel iets tegen die mannen die er een duivels genoegen in lijken te scheppen om bij dag en dauw ijzeren platen te laten vallen of andere vreselijke geluiden zodat je bijna uit je bed valt van het verschieten. De eerste keer dacht ik dat er ergens een bom was ontploft. Je hebt beslist geen wekker nodig  tegenwoordig en meestal is het nog donker als ze al beginnen! Het is zoiets van "ik wakker, iedereen wakker" Bah, en ik ben al geen matinaal mens. Ik heb dan sloten koffie nodig om mijn ontplofte zenuwen weer rustig te laten worden ;-) Eén ding weet ik zeker, aan die werken komt er een einde en dan is het hier weer totale rust.

17:52 Gepost in knokke, werken | Commentaren (12) | Tags: straat, werken, knokke |

Commentaren

misschien lagen die liever ook nog in hun bed

en laten ze dit op die manier weten..

prettige avond Magda

Gepost door: willy | 25-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, dat kan best zijn want behalve lawaai maken kunnen ze het eerste uur al niet zien wat ze moeten doen! Moest het vlak vòòr mijn deur gebeuren ,ik zou ze er toch over aanspreken. Dan moeten ze niet afkomen met "madammeke, dat duurt maar een maandje ,dan zijn we hier klaar( dat staat op die verkeersplakkaten "tot 17 februari"

Gepost door: magda | 25-01-16

Hahaha, sorry Magda maar ik zag je omhoog gaan in je bed :D Slecht begin van de dag(en) als je zo bruusk uit je slaap gehaald wordt ;-) Hopelijk is die ellende snel voorbij en kan je terug op een rustige manier wakker worden.

Gepost door: bea | 25-01-16

Reageren op dit commentaar

@Bea, de eerste keer was ik echt geschrokken , nu kruip ik wat dieper onder mijn dekbed en grommel iets van " onnozelaars"

Gepost door: magda | 25-01-16

Koffie om zenuwen tot bedaren te brengen..? naar mijn beste weten helpt koffie daar absoluut niet voor.. koffie is juist opwekkend.
Maar van die werkmensen die doen alsof ze op een onbewoonde werf aan het werk zijn, já, daar kan ik het ook van krijgen hoor, met keiharde muziek vaak nog aan en alsmaar naar elkaar schreeuwen..! Er zou ergens een klachtenloket geopend moeten zijn voor dat soort zaken... en dat die lui daar dan op aangesproken worden hè.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 25-01-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy de koffie die ik drink daar krijg je echt geen zenuwen van, zo "licht" is die! hahaha.
Het lawaai hoor je des te beter omdat er tijdens de wintermaanden ook veel minder groen is en alles galmt meer. Het werk moet gedaan worden ,maar dat kan ook met wat decibels minder. Ik kan ook contact opnemen met de werfleider want een telefoon staat op alle plakkaten. Maar dan denk ik bij mezelf straks zijn ze toch weer weg. Het is maar van korte duur.(nog drie weken).

Gepost door: magda | 25-01-16

Ach ja je hebt ze liever ergens anders dan bij je deur want het zorgt telkens weer voor ongemak

Gepost door: Merel | 25-01-16

Reageren op dit commentaar

@Merel , het is zeker niet leuk als ze onder je slaapkamer venster stalen platen laten vallen . In de ochtendstilte is dat precies een ontploffing. Ik denk dat de dichtbije buren van die werken al geklaagd hebben want nu begint dat lawaai toch merkelijk later. Ik hoop da ze niet in onze straat moeten zijn!

Gepost door: magda | 25-01-16

nooit leuk zo'n werkzaamheden

OT: ben zeker dat de New Yorkers beseffen dat ze sierkool aangeplant hebben in Greenwich Village. Daar zijn het meestal de bewoners zelf die voor zo'n extra's zorgen.

Gepost door: pieterbie | 26-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, dat is mooi van die bewoners. Hier zijn de plantgaten rond de bomen zo klein dat je er niet eens gewone bloemetjes kunt in planten.

Gepost door: magda | 26-01-16

zo wakker worden is om gans de dag er verschietachtig bij te lopen
dan zou ik ook naar koffie kruipen denk ik :-)

Gepost door: fotorantje | 26-01-16

Reageren op dit commentaar

Antje, ik schrok zodanig die eerste keer dat mijn hart een tel oversloeg. Nu ben ik dat lawaai al wat gewoon, maar het is ook niet meer zo lawaaierig als de eerste dagen.

Gepost door: magda | 26-01-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.