28-01-16

Pannenkoeken

pannenkoeken.jpg

Even uit circulatie geweest. Ik was snipverkouden geworden na het dagje wandelen in de regen in Brugge vorige vrijdag.
Ik lette er aanvankelijk niet op dat ik de andere dag zo kouwelijk was. Maar de zondag had ik prijs. Ik stond op met een ferme hoest maar voelde me niet echt ziek. Ik dacht een dagje rust zal me deugd doen. Deugd deed het wel maar daarmee was ik nog niet van mijn hoest verlost en had er daardoor  ook een slapeloze nacht op zitten.
Ach met hoestsiroop en de  tabletjes voor mijn sinussen zou het wel beteren. Zolang ik rustig beef zitten ging het nogal.
De dinsdag besloot ik toch maar naar de dokter te gaan want het leek niet over te gaan integendeel , en ik begon me "mottig" te voelen. De dokter gaf me een driedaagse antibioticakuur en...huisarrest! Zware verkoudheid.

Maar die drie pillen hielpen  wel om me een goeie nachtrust te geven. Voor de rest kan ik niet zeggen dat ik me genezen voel, de hoestbuien zijn wel niet meer zo zwaar...
Toen ik bij de apotheker om die pillen ging zei ze al lachend " aha je dacht er dit jaar aan te ontsnappen hé!"
Ze wist dat ik de laatste jaren tijdens de eindejaarsperiode telkens in de lappenmand beland was. "Maar de feestperiode is nu toch al een tijdje achter de rug", grapte ik terug.
Ja nu wat voorzichtig zijn en de mistige en regenachtige weerstoestanden wat mijden.
Het ergste vond ik dat ik woensdag een nieuwjaarsconcert in het Casino van Oostende aan mijn neus zag voorbijgaan. Wij( de senioren) gingen er een dagje van maken. Het mocht niet zijn .

Ik was nu niet zo ziek dat ik niks kon doen. Ik heb kerst en nieuwjaarskaarten ingeplakt en de stapel met de oude kaarten en brieven eveneens in een album gestoken.
Als afwisseling heb ik gisteren een hoop pannenkoeken gebakken voor de zoon die 's middags langskwam en nog een  heleboel voor de dochter die na haar werk kwam  om te zien of ze boodschappen moest doen voor me.

En vandaag de laatste donderdag van de maand, kwamen de twee vriendinnen op de koffie bij mij. Op stap gaan zoals we gepland hadden zat er echt niet in en zeker niet toen ik hoorde dat eentje de week ervoor ook zo ziek was geweest met zware hoestbuien.

Op 1 januari was ze jarig en dit hebben we vandaag gevierd. Ik had een fotoalbum besteld met foto's over onze maandelijkse bijeenkomsten van de afgelopen 2 1/2 jaar. Maar gezien de andere vriendin in maart jarig is had ik voor haar ook dit album besteld.

En vòòr ze deze middag langskwamen heb ik nog eens een stapel pannenkoeken gebakken en hebben we geklonken met een glaasje champagne op de verjaardag ( te laat ) van de ene vriendin en de verjaardag van de andere vriendin( te vroeg).

 

maandelijkse uitstapjes1.jpg

 

Commentaren

Knap van je om toch nog je kinderen en vriendinnen op pannekoeken te tracteren. Wij gaan dit zeker met lichtmis doen (di 2/2).

Gepost door: Gidsjoris | 28-01-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, iedereen eet dit graag en het is er echt het weer voor! Wachten tot lichtmis ,duurde me nog te lang, hahaha!

Gepost door: magda | 29-01-16

blij dat je er terug een beetje bovenop bent.
mijn vrouw is ook ziek.
koffieklets met de vriendinnen moet leuk geweest zijn.

Gepost door: pieterbie | 29-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, er zijn veel mensen verkouden ,zei de apotheker. Wat wil je met dat wisselende weer en de mindere weerstand die iedereen toch heeft tijdens de wintermaanden. Beterschap voor je vrouw!

Gepost door: magda | 29-01-16

Hopelijk ben je gauw weer helemaal verlost van die verkoudheid, Magda. Zo'n banale verkoudheid kan een mens toch behoorlijk van de kaart brengen. Ik las in de krant dat er ook alweer een griepepidemie op komst is. We houden ons vast aan de takken van de bomen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 29-01-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , ja een stomme verkoudheid maar ik moet er niet blijven mee rondlopen. Zonder dokterstussenkomst wordt het bij mij altijd erger. Ik heb dit al ondervonden. Ik ben al een heel stuk beter en moet niet meer zo vreselijk hoesten ,maar genezen is nog een ander paar mouwen.

Gepost door: magda | 29-01-16

snipverkouden .. het kan de beste overkomen Magda

beterschap gewenst...

pannenkoeken zijn een traditie bij Lichtmis..

misschien moet ik die eens in ere herstellen

prettige avond

Gepost door: willy | 29-01-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, nog wat voorzichtig binnenblijven,het ergste is voorbij ,maar genezen zou ik niet durven beweren!
O alle gelegenheden zijn goed om pannenkoeken te bakken. Haal vlug een pak pannenkoekenbloem in de Aveve. Gegarandeerd altijd lekkere pannenkoeken!

Gepost door: magda | 29-01-16

Beterscha Magda, ik moet 1 februari op control met mijn helleboog. Ben benieuwd wat er uit de kast komt, want het is zeker nog niet ok.

Gepost door: liliane | 29-01-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane , nog wat voorzichtig zijn want de verkoudheid is nog niet helemaal over en met dit natte weer is het maar beter binnen te blijven.

Gepost door: magda | 30-01-16

ellendig kan je zijn van zoiets simpel

mooi aandenken voor de vriendinnen

Gepost door: fotorantje | 31-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ja dat is zo . Je kunt beter een paar dagen echt ziek zijn en dan over en out ,dan met zo'n simpele verkoudheid suf rond te lopen.

Gepost door: magda | 31-01-16

Zo'n leuke attentie voor de vriendinnen Magda, daar zullen ze nog lang plezier aan hebben.

Gepost door: Mieke | 01-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, dat geloof ik ook ,en ze waren zo enthousiast dat ze vroegen om ook een boek te bestellen van de vorige jaren! Ik zoek alvast de foto's op en dan bestellen we er nog eentje .

Gepost door: magda | 01-02-16

De commentaren zijn gesloten.