29-01-16

Herinneringen

menukaart.jpg

Ik ben aan huis gekluisterd door die ferme verkoudheid en het is in feite ook geen weer  om buiten te lopen al spreken de weermannen en -vrouwen hallelujah over het te zachte weer voor de tijd van het jaar. Het is buiten grijs, er is veel wind en het miezert! Maar wat de temperatuur betreft hebben ze gelijk. De thermometer aan de achterdeur wijst 10 ° aan. Pus 10 wel te verstaan. Het voelt helemaal niet zo aan. Ik zal wel kouwelijk zijn zeker!

Voor mij de ideale gelegenheid om eens orde te scheppen in tal van papieren, foto's en ander gerief die allemaal in meerdere dozen zijn gegooid om ooit eens als ik veel tijd en goesting had te sorteren.
Wel vandaag was zo'n dag.
De helft van de tijd was ik verzonken in het bekijken van oude foto's, die indertijd niet in een album zijn geraakt. Ofwel zijn het dubbele foto's, ofwel vond opa ze niet mooi genoeg om in te plakken (hij hield zich vroeger tijdens de wintermaanden dikwijls bezig met prachtige fotoboeken aan te leggen( toen was er nog geen sprake om die via internet te bestellen). Ook foto's van waterschade door gesprongen leidingen, veranderingen in het huis zoals tapijt buiten en parket erin, vernieuwen van de trap, schilderwerken binnen en buiten... Ik denk dat ik die eens in een fotomapje zal steken. Veel van die foto's zijn gemaakt voor de verzekering. Ik vond zelfs nog mijn schoolabonnement Knokke-Kortrijk terug voor de trein , dd 1963 ! Hoe is dat in die doos verzeild geraakt! En een oproepingsbrief van opa om te gaan kiezen dd 1987 en 1988 ! Ik zal maar eens verder kijken wat er nog allemaal naar boven komt.

Er zaten ook grappige dingen tussen zoals de menukaart hierboven. Toen er herhaaldelijk op het nieuws en in de kranten verteld en geschreven werd dat we een crisistijdperk tegemoet gingen,  bedacht de oudste zoon voor het jaarlijks Kerstfeest deze grappige menukaart.

Op de afbeelding toont het klein maar het was een lang papieren lint met bovenaan een roze strik ( die verdwenen is ondertussen). Dat werd op elk bord gelegd. Die roze strik was om het crisismenu op te vrolijken ,hihi!

Ik maakte toen inderdaad soep zonder ballen en het voorgerecht was een samenraapsel van fijn gesneden groenten met ik weet niet meer wat erbij( toch wel lekker), een kalkoen zonder opsmuk als hoofdgerecht, en als dessert moet het ijs met vruchtensla en slagroom geweest zijn. Die dag hebben we heel wat afgelachen want het was crisis en dit kon niet en dat kon niet. Crisis was het woord van die dag. Eerlijk het deed me wat als ik dit lange papieren lint in één van die opbergdozen terugvond.

update. Toen ik verder keek in die dozen heb ik een roze zijden lint gevonden waarop het menu voor de huwelijksmaaltijd van dochterlief was gedrukt .  Dit roze lint was rond een servet gestrikt en gaf een kleurige toets aan de gedekte tafels. Jammer dat een digitaal fototoestel toen een uitzondering was.  Ik heb  hier alleen het stukje met de bedrukte tekst gescand.

herinneringen,foto's

19:51 Gepost in herinneringen | Commentaren (16) | Tags: herinneringen, foto's |

Commentaren

Gisteren avond ook wat in dozen geneusd , niet ver gekomen want ik ben de Nieuwjaarsbrieven van de kinderen en mijn meterkind blijven lezen.

Gepost door: liliane | 29-01-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane, daar betrap ik me ook op, dan zit je al die teksten op kaarten te lezen ,of de brieven die je vindt. Ach dat is ook eens leuk.

Gepost door: magda | 29-01-16

leuk om zo herinneringen boven te halen.

Gepost door: pieterbie | 30-01-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie , ik kom echt voor verrassingen te staan, stel je voor een oud schoolabonnement terug vinden. Waarom heb ik die nu bewaard !?

Gepost door: magda | 30-01-16

Ik heb hier ook een aantal dozen met geheimzinnige inhoud staan, waarin ik nodig eens moet gaan 'snuisteren'. Misschien vind ik wel een hoop geld, of anders een verborgen schat. Spannend!

Gepost door: Benjamín | 30-01-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, een hoop geld denk ik niet terug te vinden of het zouden oude Belgische franken moeten zijn!! Die hebben misschien nog een beetje waarde voor verzamelaars! Ik zoek in elk geval nog verder in de drie dozen die ik gevonden heb diep opgeborgen in een kast!!

Gepost door: magda | 30-01-16

Hallo Magda, ik hoop dat je je ondertussen al wat beter voelt. Hier regent het al de ganse voormiddag pijpestelen, wat een nat weer, ik heb het koud niettegenstaande de houtkachel brandt en de centrale verwarming op 23gr staat. Zou er ook 'iets' op komst zijn, ik hoop van niet.
Na een paar dagen afwezig hier op blogs, heb ik je postjes bijgelezen en genoten van de oude wenskaarten, ik hou ze ook allemaal bij.
Ik wens je een fijn weekend toe, verzorg je goed en tot een volgende keer. Bye bye

Gepost door: Chrisje | 30-01-16

Reageren op dit commentaar

@Chrisje hier ook de hele dag regen en zelfs stortvlagen. Te veel want de tuin begint erg sompig te zijn en bij de achter- en nevenburen staat er water in hun tuin en bij mij in het achterste deel van het tuinhuis!
Ik was er dit keer vlug bij en de dokter gaf me een drie dagen antibioticakuur. De verkoudheid is niet helemaal weg maar het hoesten en blaffen en niet lekker voelen is nu toch achterwege gebleven. Zo begon het ook bij mij, de hele dag erg kouwelijk zijn en de andere dag was het van dat. Ik hoop dat dit niet bij jou het geval zal zijn.

Gepost door: magda | 30-01-16

Hum, lekker zal het wel geweest zijn.
En spoedig weer fris man, eug...vrouw hé Magda ;-)

Gepost door: roy | 30-01-16

Reageren op dit commentaar

@Roy, het was misschien al crisis maar toch niet in ons bord,hahaha!

Gepost door: magda | 30-01-16

leuke herinneringen
hopelijk snel beter

Gepost door: fotorantje | 31-01-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, ik voel me niet meer zo mottig, maar genezen is nog een groot woord!

Gepost door: magda | 31-01-16

En ik met mijn opruimwoede heb helaas weinig of niets meer over, en nu ik dit lees Magda voel ik wel een gemis. Want zo zie je maar dat alles heel erg veranderd is. Toch weer zo'n verkoudheid?? Maar het was echt behoorlijk koud Magda, nu we zijn nog altijd januari, en nu nog februari, wat gaat dat worden???
Vlug beterschap gewenst

Gepost door: greta | 31-01-16

Reageren op dit commentaar

@Greta ,ik amuseer me echt met in die dozen te snuisteren. Misschien was ik er nog niet aan begonnen moest de zoon die pak kaarten en oude foto's die bij mijn moeder lagen niet meegebracht hebben. Met die verkoudheid en het slechte weer is het een leuke bezigheid binnenshuis.
Greta, ik voelde dat die verkoudheid niet zou genezen zonder doktershulp. Verleden jaar ben ik veel te laat naar de dokter gegaan en de jaren ervoor ook. Nu heb ik niet gewacht met die " banale" verkoudheid. Een drie dagen antibiotica kuur zorgde dat die hoest en het zieke gevoel weg was, nu is het nog enkel een gewone verkoudheid. Met dit weer vermijd ik om buiten te lopen. Die bewuste vrijdag in de regen heeft me de das omgedaan. Niet verstandig maar ja ,dan heb je afgesproken en in feite hebben we niet zo erg lang in de regen gelopen. Maar in de regen lopen is nu ook niet ideaal in de maand januari. De lucht is vochtig én koud bovendien

Gepost door: magda | 31-01-16

Gelijk heb je Magda dat je verstandig bent en binnen blijft want een herhaling van vorig jaar is echt niet aan te raden. Wat een vondsten jij allemaal doet in die dozen, tof dat je dit ook met ons deelt.

Gepost door: Mieke | 01-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik was er vroeg bij dit jaar en de dokter heeft me goed geholpen. Nu nog maar een beetje opletten want een mens is na al die donkere dagen toch minder bestand tegen dit weer. Ik vind nog leuke dingen in die dozen ,maar heb even niet zoveel tijd.

Gepost door: magda | 01-02-16

De commentaren zijn gesloten.