02-02-16

Hallo...

...ik ben er nog , maar mijn hersenen wilden een tijdje niet mee. Ze bleven nog wat in ziekenmodus hangen. Dat weer hielp er ook wel een beetje aan. Ik hield me bezig met in die dozen te snuisteren en kleine huishoudelijke klusjes te doen en zeemzoete films te bekijken.

Zo'n modus duurt niet al te lang bij mij en maandag ben ik gaan koersballen. Mijn medespeler en ik heb wel goed gespeeld maar de tegenstanders speelden het spel telkens uit elkaar zodat we geen punten verzamelden. In elk geval hebben we ons goed geamuseerd en dat deed echt deugd.
Deze morgen naar de kapper, want een knip- en krulbeurt was ook nodig en als je haar goed zit voel je je ook beter.
Ik had er weer zin in en ben in Sluis wat boodschappen gaan doen. Na de middag brak de zon door, de wind maakte het erg fris, maar het deed toch deugd om een mooie blauwe hemel te zien met een stralende zon.

Ik dacht een wandelingetje te maken op de wallen van Sluis maar de wind was zo strak dat ik dit toch geen goed idee vond. Helemaal weg was die verkoudheid niet en dat was om problemen vragen. Ik reed braafjes huiswaarts, maar ik kon het toch niet laten om in Sint Anna ter Muiden de auto op een parking te zetten en even wat foto's te maken.

st anna1.jpg

De parking ligt naast het vroegere douanekantoor en er is naast de hoofdweg een weg die naar de Damse vaart loopt.

st anna.jpg

In de verte zie je de rij bomen langs de Damse vaart.
Waar de auto rijdt op de tweede foto is de Roden Ossenstraat ,
een vroeger gekende smokkelroute,
die van St Anna ter Muiden loopt tot de Natiënlaan.
(wellicht afgesloten wegens de werken aan de A11)

st anna2.jpg

Geen geiten en ezeltjes te zien in deze beslijkte weide naast de parking.
In de verte de verbrandingsoven van Knokke-Heist

st anna3.jpg

De monumentale kerktoren van St Anna ter  Muiden.
Soms kun je deze toren beklimmen.
Het kleine stadje is in zijn geheel een beschermd stadsgezicht ( klik )

Een mooi slot van een dag die startte met regen en eindigde met zonneschijn!

Commentaren

ik ga voor het kerkje Magda

die verbrandingsoven kan daar niet tegen op..

lang geleden dat ik eens in Knokke was,meestal neem ik de richting Sluis..

de A11 weet je wel..

met de trein zou natuurlijk ook kunnen, maar in Brugge heb ik dan een probleem...

prettige avond

Gepost door: willy | 02-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik wilde wel een wandelingetje in dit schattig dorpje doen , maar de koude wind weerhield me. Voorzichtig blijven nog hé! Ja die A11 zal ons hier binnenkort ook parten spelen omdat ze op twee plaatsen aan rotondes beginnen :eentje aan de Far West ( dicht bij mij) en eentje in Knokke aan de Brandweer kazerne. Dit worden ingrijpende werken die voor veel verkeershinder gaan zorgen.
De trein rijdt vlotjes tot Brugge maar om in Knokke te geraken moet je 26 min wachten op aansluiting. Er zijn 's morgens en in de namiddag een paar extra treinen tijdens de schooluren!! In Brugge kun je ook een rechtstreekse bus nemen naar Sluis, die rijdt over Westkapelle , naar Sluis en Breskens!
ps : die verbrandingsoven is voor de inwoners gratis tot 12 beurten (bv 12 beurten groenafval, 12 beurten steenafval enz...en er wordt nogal afval allerhande naar toe gevoerd.) Maar hoelang nog gratis is een vraagteken!

Gepost door: magda | 02-02-16

gratis.. dan hebben jullie geluk Magda...

als ik naar Nederland rij, neem ik de afslag Aardenburg op de expresweg N49 en dan naar Sluis en/of Cadzand

groeten

Gepost door: willy | 03-02-16

Hoelang dat gratis nog zal duren is een vraagteken. Niet aan denken en maar afval wegbrengen denk ik dan!!
Die weg neem ik in omgekeerde richting ook tegenwoordig als ik naar Maldegem naar mijn nicht rij. Zij woont een 500m over dit kruispunt. Een rustige weg , maar je moet je goed aan de verkeersnelheden houden.Ze zijn daar streng! De Natiënlaan ligt tegenwoordig zo dikwijls in een knoop!

Gepost door: magda | 03-02-16

Ben vroeger als kind vaak naar Sluis geweest, maar die toren heb ik nooit beklommen.

Gepost door: pieterbie | 03-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het is ook uiterst zelden dat je die toren kan /mag beklimmen. Eens een zomerse dag uittrekken om St Anna en Sluis te bezoeken ! Je zult het je niet beklagen :-)

Gepost door: magda | 03-02-16

Vraag mij af Magda of dat spookhuis daar nog staat? Een paar jaar geleden was het net of het ging instorten, zelf ben ik er niet binnen geweest, maar met een groep met gids moet je wel langs een omweg de toegang vinden. Was echt eng. Zelfs als je buiten bleef.
Opgelet Magda want de griep is volop de dokterszalen aan het doen vollopen.
Gisteren was het hier helemaal niet dat mooie weer zoals bij U daar, maar droog,met een heel koude en harde wind.
Vandaag voor de verandering is daar weer de regen! En zelfs nu rond veertien uur is het ook echt donker geworden, dat belooft dus weer.
groetjesssssssssss

Gepost door: greta | 03-02-16

Reageren op dit commentaar

@Greta dat spookhuis ligt er nog altijd en het verkommert helemaal. In feite mag je niet op dat domein komen ,maar "aanhangers " van spoken en dergelijke doen het wel. Is in feite gevaarlijk zoals het huis er nu bijstaat.
Ja ik hoop nu toch wat weerstand te hebben na die antibiotica kuur. Ik zal maar voorzichtig blijven met buiten lopen. Al was het gisteren bij momenten zonnig en ook vandaag tussen de hagelbuien door, het is ferm koud. Deze middag ferme hagelbuien met donder en bliksem . Wat een weer !!

Gepost door: magda | 03-02-16

Zag die toren ook al een paar keer, toen ik er per fiets doorkwam. De omgeving van Sluis is een fietsparadijs, maar nog even geduld, het is het seizoen nog niet (lol).
Verzorg je goed, dan ben je snel weer fit.
Groetjes

Gepost door: Chrisje | 03-02-16

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ja het is absoluut nog geen fiets weer! De volgende keer moet je het piepkleine dorpje eens bezoeken en van daaruit kun je via landelijke wegen naar Retranchement en Cadzand fietsen.
Met zo'n weer geneest een verkoudheid niet zo vlug, maar ik loop met zo'n weer ook niet zoveel buiten.

Gepost door: magda | 04-02-16

Zo ben je weer in betere doen Magda, blij om dit hier te lezen. Een mens kan er nogal van opkikkeren als je er goed uitziet.

Gepost door: Mieke | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke , het is dikwijls zo dat je haar het laat afweten als je ziek bent en zo'n kappersbeurt doet dan deugd en je voelt je ook beter in je vel als je er weer goed uitziet.

Gepost door: magda | 05-02-16

De commentaren zijn gesloten.