03-02-16

de achterburen

Ik heb sedert een paar maanden nieuwe achterburen. 
De eerste bewoners zijn wegens hun leeftijd verhuisd naar een appartement. De tweede bewoners zijn na een vijftal jaar uit elkaar gegaan en nu is er sedert het najaar van 2015 een nieuw gezin komen wonen.
De tweede bewoners hebben het huis absoluut niet verzorgd, noch binnen noch buiten. Ik heb containers sloopafval zien buiten dragen en buiten hebben werklui het hele huis en de tuin al onder handen genomen.

Weer of geen weer met  drie tot vier man zijn ze al maanden aan het werk.  Binnen moet het opgeknapt zijn want het gezin woont er  sedert twee maanden. Buiten wordt de eindfase bereikt. Deze week waren ze niettegenstaande de felle wind op het dak bezig. Het dak werd afgespoten en aan de topgevels werden zwarte latten aangebracht.
Ik denk dat het volgende zal zijn: de muren wit schilderen. Het enige dat langs de achterzijde nog moet in orde gebracht worden is gras zaaien. Maar daarvoor zullen ze nog wat geduld moeten hebben gezien de helft van de tuin in het water staat en  wegtrekken gaat maar langzaam. Het ergste is dat er nog regen voorspeld wordt.

Ik zit niet de ganse dag op de uitkijk  maar mijn keukenraam geeft uit op de achterzijde van deze woning en zo heb ik het huis zien evolueren tot wat het nu is.

Ik heb echt bewondering voor deze ploeg mensen die sedert september bezig zijn om  een verwaarloosde woning in een mooi en aangenaam huis te herscheppen. Ik heb al dikwijls mijn hart vastgehouden wanneer ik zag dat ze in regen en wind, goed ingeduffeld , probeerden verder te werken op stellingen en ladders.
Ik heb gisteren een paar foto's genomen van achter mijn keukenraam. Op de onderste foto zie je hoe mooi het resultaat is na het afspuiten van het met mos begroeide dak.

achterbuur.jpg

19:20 Gepost in buren | Commentaren (17) | Tags: buren, werken, huis |

Commentaren

Het komt allemaal mooi inorde, zal voor jou ook veel leuker zijn. Wat een verschil, de voor en na van het dank.
Fijne avond verder, groetjes

Gepost door: Chrisje | 03-02-16

Reageren op dit commentaar

@Chrisje, ja het is leuker kijken op een verzorgde woning dan op een woning waar de plastieken dakgoten los hingen te slingeren sedert een storm, het dak half belegd was met singel en nooit afgewerkt werd, de rommel in de tuin troef is en een hond die voortdurend blaft ! En als de man thuis was hoorde je voortdurend zijn bulderstem tegen vrouw en hond ! Nu een rustige zaligheid!

Gepost door: magda | 04-02-16

Mijn naaste buren wonen hier 3 jaar, maar het huis is in 43 jaar dat ik hier woon aan zijn 4de eigenaar. De eerste woonde er gelijk met ons, het was een nieuwe verkaveling. Na 20 heeft jaar hadden ze het voor bekeken (ze voelden zich niet meer op hun plaats ,het moest in een shikker wijk)
het tweede koppel is na 17 jaar naar een appartement verhuisden de volgende zijn na enkele jaren gescheiden. Dus voor de vierde keer andere buren.
In de jaren 70 waren wij allen jonge gezinnen, nu zijn we bij de oudste .

Gepost door: liliane | 03-02-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane ,zelf woon ik hier 45 jaar en de achterburen bouwden zo'n 10 jaar later deze woning. Een vijftal jaar geleden zijn ze verhuisd en kwam er een jong gezin wonen. De man zou het hele huis eens renoveren, maar alles bleef half afgewerkt en het huis stond echt te verkommeren. De vrouw is er vanonder getrokken met een andere man en de boel is verkocht geworden. Deze mensen nu maken er als 't ware een nieuw huis van.

Gepost door: magda | 04-02-16

inderdaad dag en nacht verschil nadat ze dat dak aangepakt hebben.
vergt inderdaad wel wat dat buitenwerk.

Gepost door: pieterbie | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, deze bewoners willen er echt hun " thuis" van maken. Zij hebben er al veel geld ingestoken om het in orde te krijgen. Maar ik bewonder zeker de mensen die in weer en wind al maanden regelmatig bezig zijn om dit te verwezenlijken.

Gepost door: magda | 04-02-16

Je moet geen nieuwbouw kopen Magda om een mooi huis te hebben. Ongelooflijk hoe een huis prachtig gestyled kan worden. Hebben wij ook gedaan, eerst een tijdje in gewoond, zo leer je alle nadelen kennen, en dan aan de slag. Natuurlijk en zeker nu met die hoge lonen, hangt er wel een aardig prijskaartje aan, maar zo weet je toch beter of je het kan helemaal doen, of het in stukken vernieuwen.
Je ziet het dat ook een verkommerde huis weer een prachtige nieuwe uitstraling kan krijgen.
Hou je warm en droog Magda, hier weer hetzelfde liedje, donker, koud en..........REGEN!
n.b. Jammer dat ze dat oude nonnenklooster (spookhuis) zo hebben laten verkommeren, of zou wat ze vertellen erover dan toch waar zijn???

Gepost door: greta | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, die restyling van dat huis dat nu al maanden duurt ,daar zal zeker een stevig prijskaartje aanhangen . En het is nog niet gedaan ,want diezelfde mannen hebben de rommel in de tuin al weg gedaan ,ze zullen de tuin ook nog aanleggen! van allround werkers gesproken!

ps dat nonnenklooster ( in feite een school voor Belgische meisjes) blijft een pijnpunt in Sluis. Iemand wilde er een hotel in onderbrengen maar dat werd niet toegelaten. Ik heb eens een site ontdekt waar er over geheime rituelen gesproken werd oa. in oude huizen en panden in Zeeuws Vlaanderen en ook over dit klooster. Foto's erbij. Ik zou er geen voet durven inzetten zo kapot is het er. Tja dat is juist het geheimzinnige van die huizen hé en het zou er gegarandeerd spoken ook. Geesten die hun rust niet vinden. Ik zal eens kijken of ik dit terug vind!

Gepost door: magda | 04-02-16

bewonderenswaardig wat deze mensen verwezenlijken Magda....

je zult maar aan een dak moeten werken bij dergelijke weersomstandigheden..

ondanks regen en wind, een prettige dag gewenst

Gepost door: willy | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, soms dacht ik dat die gek waren om in echt hondenweer toch voort te werken. Het zijn overwegend jonge mensen en die durven al iets meer . Toch, sta maar eens op een stelling met een wind die stormachtig kon genoemd worden. Je zag die stelling bewegen. Ofwel smeet de eigenaar er een smak geld tegenaan zodat ze voort zouden werken. Maar toen die man met een drukspuit op dat dak zat in dat hondenweer verklaarde ik ze toch voor meer dan gek! Ik kon het niet laten om af en toe te kijken door het keukenraam! je wist maar nooit dat ze hulp nodig hadden :-( Gelukkig niet ! Vandaag is het wel grijs met af en toe lichte regen, maar grotendeels rustig weer!

Gepost door: magda | 04-02-16

Nieuwe buren brengen nieuw leven in de brouwerij, Magda. Een beetje opknapwerk kan worden doen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn, veel zal ik die nieuwe buren niet zien. Zij hebben een restaurant die pas opent 's avonds en tot ver in de nacht! Dus dat wordt zeker slapen overdag!!

Gepost door: magda | 04-02-16

Ja, goede buren is belangrijk! Sommigen zou je echt naar de maan wensen, anderen zijn steeds vriendelijk en attent.
Ik denk dat je geluk hebt!

Gepost door: Gidsjoris | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, ik woon in een buurvriendelijke buurt dat is zeker! Toen de kinderen klein waren hadden we straatfeesten, werd er in de zomer al eens iets gedronken zomaar op straat en allerlei feestjes ( verjaardagen, communies)gebeurden samen met de buren. Ook is iedereen tot heden niet te beroerd om een ander te helpen waar het nodig is. Deze achterbuur daar zal ik wel niet zoveel contact mee hebben gezien ze een nachtrestaurant uitbaten!

Gepost door: magda | 04-02-16

Het zal er leuk wonen worden voor deze nieuwe bewoners. het is toch jammer hoe sommige mensen alles zomaar laten verkommeren.

Gepost door: Mieke | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik bewonder de huidige bewoners hoe ze alles op een paar maanden tijd opgeknapt hebben . Ze moeten toch een goede kijk gehad hebben om zo'n verwaarloosd huis terug in orde te brengen (mits veel geld ervoor over te hebben gehad)

Gepost door: magda | 05-02-16

ze zullen voor jaren op hun gemak zijn nu

Gepost door: fotorantje | 07-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.