04-02-16

de krant en de regen

krantencollage.jpg
Neen ik  heb geen verschillende kranten die aan een leesstok hangen!
Dit is mijn krant die ik vandaag kletsnat in de brievenbus vond.
Of beter gezegd die er half uithing.
Het zal zeker niet de gewone postbode geweest zijn want
die steekt de krant altijd volledig in de brievenbus.
De weekenduitgave die uit verschillende delen bestaat en
met moeite door de gleuf kan, legt hij via het achterdeurtje in de brievenbus.

Ik kon deze morgen dus niet rustig mijn krantje lezen bij een kopje koffie.
Neen, ik heb eerst al de bladzijden losgepeuterd en op het tapijt gelegd.
Daarna in de keuken op de chauffage te drogen gehangen.

Postbode wil je morgen aub de krant helemaal in de brievenbus steken
zeker als het zo erg regent als deze morgen !

 

18:39 Gepost in grappig | Commentaren (22) | Tags: postbode, regen, krant |

Commentaren

Het gebeurt hier ook regelmatig en ik erger er me mateloos aan, maar mijn postbode is horende doof en buitengewoon eigengereid.

Gepost door: Benjamín | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, dat is hier toch eerder uitzonderlijk. Gelukkig maar, het is in elk geval niet leuk om zo'n verfrommelde krant te lezen.

Gepost door: magda | 05-02-16

En zo hangt hij zichzelf ook te drogen als hij thuis komt,(lol)

Gepost door: liliane | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane, hahaha dat zal wel , maar de krant wordt wel héél vroeg met de auto gebracht en dan loopt de postman de verschillende huizen langs die met de post hun krant krijgen. Het zal op dat ogenblik hard geregend hebben. Is echter geen excuus om die half uit de bus te laten hangen.

Gepost door: magda | 05-02-16

Ik zou toch even Bpost contacteren en dit melden.

Gepost door: Zij | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Zij , dat doe ik bij een volgende keer beslist. Ik heb dat ook al gedaan wanneer de zaterdag editie( een dikke krant ) niet in de bus lag. Je krijgt dan een dag verlenging van je abonnement als compensatie. Ondertussen heb je toch maar geen krant gehad die dag :-( . IK kan die wel lezen op de pc maar dat is niet hetzelfde vind ik.

Gepost door: magda | 05-02-16

Reclameblaadjes zitten gebundeld in plastiekfolie, zelf vind ik dat ergerlijk omdat ik die meestal meteen bij het oud papier deponeer en dan moet ik er eerst die plastiek afdoen. Maar mss zouden ze beter de kranten zo verpakken, daar betaal je tenslotte voor. Geef toe, geen mens wil toch postbode zijn als het zo'n hondeweer is ;-)

Gepost door: bea | 04-02-16

Reageren op dit commentaar

@Bea ,dat is inderdaad een goeie opmerking! En veel van die verpakte reclames vliegen zo de papierbak in; Ja je moet dan nog eerst die verpakking eraf doen. De krant wordt 's morgens erg vroeg met een Bpost auto gebracht. Dus geen excuus voor dit slordig gedrag. Maar je hebt gelijk, postbode is geen benijdenswaardige job in dat rotweer van de laatste tijd.

Gepost door: magda | 05-02-16

heel vervelend een natte krant.
geen goede beurt van die interim postman.

Gepost door: pieterbie | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, het is me gelukkig nog niet veel voorgevallen! Daarom denk ik dat het een vervanger was.

Gepost door: magda | 05-02-16

Zelf gedroogd is het niet meer dezelfde krant
Hopelijk leest de postbode je blog

Gepost door: Merel | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ja dat is waar ,zelfs gedroogd is het niet leuk om die nog te lezen. Ik heb meer de titels gelezen dan de tekst. Ik kon de krant wel lezen via de pc. Maar dat vind ik helemaal niet zo leuk alsmaar moeten scrollen.

Gepost door: magda | 05-02-16

De krant wordt hier niet door de post bezorgd, maar door krantenjongens.. met van die grote fietstassen waarin de kranten vast al nat worden eerdat ze in de bus gegooid worden. Laatst was ie zó nat, dat de voorpagina helemaal kapot gegaan was door de brievenbus.. dat vond ik wel jammer, want dat was dus echt niet meer te lezden. Maar ja.. die mensen kunnen er ook niks aan doen dat het zulk slecht weer is he.. ze zullen zelf ook wel compleet doorweekt thuiskomen. Ben al blij dat er nog mensen zijn die het willen doen, dat werk.. niet altijd even leuk lijkt me. Nog een gelukje dat het nog niet gesneeuwd heeft..!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, de kranten worden in de buitenwijken per auto bezorgd in de vroege ochtend. Dus geen excuus voor de kletsnatte krant die half uit de bus bengelt . De volgende ronde is inderdaad de postbode op een fiets met grote zijbakken en nog een bak vooraan. Die mensen hebben bepaalde punten waar hun post wordt neergezet en die halen ze dan telkens op om te bezorgen voor wie de post bedoeld is. Daar heb ik nog nooit kletsnatte post van gekregen en die man/vrouw doen dan hun ronde met die lompe fietsen in alle weer en wind. Ik benijd hen niet.
Hier kun je ook je krant laten bezorgen door privé personen. Maar gezien de post zo is georgansieerd dat je de laatste jaren héél vroeg je krant heb, zie je die privé personen toch veel minder.

Gepost door: magda | 05-02-16

hopelijk is je dag niet in het water gevallen Magda :-)

mijn krant wordt ook door de post bezorgd en deze zit steeds keurig in de bus...

hopelijk blijft het bij die ene keer..

prettige dag

Gepost door: willy | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, zo iets is voor mij absoluut geen reden om mijn dag te vergallen. IK kan die nog altijd lezen op de pc. Maar ik doe het niet zo graag omdat je zoveel moet scrollen. Ik lees graag een uurtje mijn krant aan tafel met een geurig kopje koffie erbij.

Gepost door: magda | 05-02-16

O het lijkt een plaag te zijn Magda, dat is hier ook zo, als de vaste postbode met verlof is.
Dat moet ik ook kunnen, na het ontbijt de krant doornemen. En hier moeten ze niet met hun fietsje ze rondbrengen, wel met een postwagentje rijden ze vlak tot voor mijn brievenbus, en dit al om half zeven in de morgen, en dan nog hangt ze er half uit. De rest brieven enz.. dat komt later op de dag, en met jobstudenten kan het makkelijk namiddag worden.

Gepost door: greta | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, ik wacht niet tot na het ontbijt ,ik lees die samen met mijn ontbijt ( ach ik ben toch alleen en dus stoort het niemand :-) )
Ik schreef het al: de krant wordt met de postauto gebracht héél vroeg in de ochtend. Dus dat is pure nonchalance van die man. En het zal vast en zeker niet de gewone postbedeler geweest zijn. Want dat is me nog niet overkomen. Hij moet wel uit zijn auto komen want er zijn verschillende buren in de straat die de krant via de post krijgen en hij kan toch niet zomaar op het voetpad op en af rijden . Ik zie het al gebeuren,hahahaha!.

Gepost door: magda | 05-02-16

Jammer natuurlijk, want de krant lezen bij een kopje koffie 's morgens vind ik ook een fantastisch ritueel. De krant gelezen kan de dag beginnen.

Gepost door: Mieke | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

Och ja Magda, bijna vergeten, "Fou du goût" is inderdaad in Lovendegem. Een zeer goed adresje.

Gepost door: Mieke | 05-02-16

Reageren op dit commentaar

@ Mieke , het is bijna een ritueel 's morgens : kopje koffie en de krant om de dag te beginnen. Voor ik op pensioen ging had ik daar wel geen tijd voor. Toen ging ik elke morgen eerst te krant kopen en op mijn werk bladerde ik erdoor vooraleer ik aan de dagtaak begon .

ps. ik maar zoeken in Brugge ,maar vond op internet een foto die leek op jou foto en dat was in Lovendegem. Dank om het te bevestigen!!

Gepost door: magda | 05-02-16

oeioei dat ziet er waterig nieuws uit

Gepost door: fotorantje | 07-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.