08-02-16

Carnavalstoet 1

 

Vandaag was het weer hèt onderwerp van de dag. De aangekondigde regenvlagen en felle rukwinden begonnen hier pas tegen de avond. In de namiddag wilden de kleinkinderen en ik eens een luchtje scheppen en we reden naar zee. Ik had op de windwijzer op het dak van buurman gezien dat de wind niet uit zee kwam en dan is het te doen om te wandelen op de zeedijk. Vandaag geen optie om naar het Zwin te gaan omdat je te veel in open vlakte moet rijden om er te geraken en ook geen optie om door het bos te rijden. Dus gewoon door het centrum van de gemeente waar de wind toch gedeeltelijk werd opgevangen door de huizen.
Echt koud kon je het niet noemen op de zeedijk, maar de wind was stevig en tegenwind kreeg je zoveel zand in je gezicht dat we enkel tot aan de ...  Glacier "Poste" zijn gegaan, hihihi, waar we een klein ijsje en een warme wafel kochten. We waren heus niet de enigen hoor! Ik geloof dat niemand daar zomaar voorbij loopt!

Vooraleer foto's te plaatsen van de carnavalstoet toch enkele foto's van een verlaten strand waar bulldozers reeds zand hebben opgevoerd en waar het droge zand gewoon over het strand vloog. De zeedijk telde niet teveel wandelaars en niettegenstaande het crocusverlof zijn heel veel appartementen gesloten.

carnaval,crocusvakantie,kleinkinderen

zee1.jpg

zee2.jpg

Maar nu terug naar de carnavalstoet. Ondertussen weet ik dat er 46 praalwagens aan deelnamen. Bij veel praalwagens liepen honderden carnavalisten mee. Een prachtig zicht. Het was bij sommige praalwagens niet mogelijk om die  op één foto te krijgen, laat staan met al die verklede mensen ernaast en erop. Ik vind dat ik hen geen eer aan doe met maar één foto te plaatsen. Dus wees gewaarschuwd , je krijgt verschillende foto's van één groep te bekijken tongue-out laughing.

 

Mo gie Kiekens op de 4e plaats

vogels.JPG

vogels1.JPG

vogels2.JPG

vogels3.JPG

~~~~

Een schot in de roos (met tien praalwagens ex-aequo op de 21 ste plaats).

schotten.JPG

schotte1.JPG

schotten1.JPG

schotten2.JPG
~~~~

St Kruis(NL), FC Peperbusse sjoemelt erop los(met tien praalwagens ex-aequo  21ste plaats)

roze pruiken.JPG

roze pruiken1.JPG

roze pruiken2.JPG

roze pruiken3.JPG

~~~~

Eede (Nl) 1001 en 1 nachten veroverde de 2e plaats  !

blauw.JPG

blauw1.JPG

blauw2.JPG

blauw3.JPG

blauw4.JPG

blauw5.JPG

blauw6.JPG

wordt vervolgd...

 

Commentaren

die kiekens vind ik leuk.
de schotten ietwat minder geslaagd, die rode jassen gaan echt niet bij de eveneens rode kilts.

Gepost door: pieterbie | 09-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, hun budget was wellicht op om mooie jassen aan te trekken ;-)

Gepost door: magda | 09-02-16

Er was gisteren heel veel wind en aan de kust is dat dan sowie so nog erger. Maar dat kon jullie niet deren want jullie hadden een lekkertje in het vooruitzicht.
De wagens zijn zeker prachtig, ben al benieuwd naar het vervolg, ik vind die kiekens super. Zo'n vrolijke groep.

Gepost door: jacky | 09-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik zag dat de collage over dat ijsje niet is meegepost! Nu kun je zien hoe we smoefelden ,hihi!

Gepost door: magda | 09-02-16

Een vrolijke en kleurrijke optocht, zoals een carnavalstoet hoort te zijn. Erg mooie foto's Magda !
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 09-02-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , inderdaad een vrolijke en kleurrijke optocht zonder wanklanken aan wiens adres ook ! Zo moet het zijn.

Gepost door: magda | 09-02-16

Weet je Magda dat je een echte pr-vrouw bent, zoals U je stad Knokke iedere keer weer onder de aandacht weet te brengen. Zo heb ik het "echte"Knokke en zelfs Brugge beter leren kennen, met al wat er leeft.
Maar die kippen dat is wel heel mooi geworden, wat een werk en geduld moeten die mensen gehad hebben, gelukkig is het toch nog kunnen doorgaan, ondanks alle slechte weersvoorspellingen.
Jammer weer zo'n regenweer en dit juist met de vakantie

Gepost door: greta | 09-02-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, de regen deert ons niet hoor, we weten hier altijd wel wat doen, dat kom je een van de volgende dagen wel te zien!
Ik ben een rasechte Knokkenaar en ik wil aan iedereen tonen dat er hier nog andere mensen wonen dan "de dikke nekken" als ze het woord Knokke horen. Meestal zijn dit mensen overgewaaid van andere steden die hier de grote jan uithangen.
Weet je dat de mensen die in de stoet meelopen moeten betalen voor hun kostuum. Velen hebben er dat geld voor over en de Heistenaars vinden carnaval het hoogtepunt van het Heistse volksleven. Met 30 000 geschatte toeschouwers dit jaar kan dit evenement wel tellen hé!

Gepost door: magda | 09-02-16

die "kiekend" en de groep uit Ede springen er in deze reeks voor mij uit Magda....

een prachtige stoet, die hier in de buurt wat, ondergewaardeerd wordt..

kalmaan de kust,maar bij dit weertype is dit begrijpelijk

prettige dag

Gepost door: willy | 09-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, goed opgemerkt: de stoet in Heist is al jaren een volwaardige stoet die te weinig in de bloemetjes wordt gezet. Daarom doe ik het,hahaha!
Het is inderdaad erg kalm ,maar wat kun je met zo'n heftig weer doen aan de kust. Spreek me niet van wandelen en goeie lucht inademen als het zand door je kleren heen waait. En om van restaurant naar tearoom te lopen is al te gek.

Gepost door: magda | 09-02-16

Mooie impressie! Hier zijn de tochten vaak op maandag en aangezien er toen heel harde windstoten verwacht werden zijn de meeste afgeblazen.. zonde van al het werk van die mensen, maar ja.. veiligheid voor alles hè. Zondag was ht hier supermooi weer zelfs.. heb heerlijk kunnen wandelen.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 09-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het weer was zondag aan de kust redelijk en de heftige windstoten begonnen pas tegen de avond dan was de stoet allang afgelopen. Een succes was het zeker. Er zouden zo'n 30 000 mensen komen kijken zijn.

Gepost door: magda | 09-02-16

Je hebt goed je best gedaan en je hebt zo veel deelnemers dan moet je gewoon zorgen dat ze er allemaal opstaan of toch zo veel mogelijk

Gepost door: Merel | 09-02-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, zo dacht ik er ook over. Je kunt één foto trekken maar als er zoveel animatie is in één groep horen er toch wel wat meer foto's bij dacht ik. Ik heb niemand herkend maar achteraf zag ik op FB veel foto's van mensen die ik wél kende. Wat een goeie grimeur kan doen hé!

Gepost door: magda | 09-02-16

Verkeerde naam maar jij wist toch wie het was Magda.

Gepost door: Mieke | 10-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.