12-02-16

Ze zijn weer weg

De crocusvakantie met de kleinkinderen is omgevlogen. Nu zijn ze terug naar huis. Zondag gingen we naar de carnavalstoet in Heist. Ik postte al een paar logjes vol met foto's van de stoet.

Maandag gingen we wandelen op de zeedijk.
dag 1.jpg

Dinsdag trokken Sébastien en oma naar de zolder.( Cédric was een proefles gaan bijwonen aan de univ in Gent, en was  bijgevolg niet bij oma). We gingen er wat opruimen. Sébastien heeft gestofzuigd en ik heb gedweild, nadat alles wat van de zolder kon verwijderd worden naar de garage was gebracht.

De grote aantrekkingskracht op de zolder waren de restanten van een treinbaan van een drietal meter lang die de oudste zoon indertijd had gemaakt in de verste hoek van de zolder. De Märklintreintjes zijn meegenomen maar de plaasteren bergen, bomen, tunnels, sporen ,huisjes, molens staan er nog. Daar zou hij graag eens  willen spelen. De foto's hiervan zijn jammer genoeg erg ondermaats want het plafondlicht was stuk .

trein.jpg

zolder.jpg

Hij had dinsdag al zandkoekjes gebakken maar woensdag heeft hij cakejes gebakken. Ik heb enkel geholpen met de bakplaat in de oven te schuiven en er uit te halen. Kevin, de oudste kleinzoon, kwam die dag afscheid nemen, want hij gaat drie maanden naar Ierland voor school: Een marketing studie maken in een fabriek aldaar. Veel succes !

cakejes2.jpg

Donderdag scheen de zon en we gingen wandelen op de wallen van Sluis. Heerlijk weer en er was eens een keertje geen straffe wind. Sébastien heeft er een hele reeks knappe foto's gemaakt. Die toon ik morgen. De twee bovenste foto's in de collage hieronder zijn door hem getrokken.
s' Avonds is hij met zijn papa naar huis gegaan om vandaag naar zijn andere oma te gaan.

sluis.jpg

En oma zelf ging deze avond naar de film ( bij de senioren)

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee klimexpedities die in mei 1996 de Mount Everest beklommen en waarbij tijdens een storm van 10 op 11 mei acht klimmers omkwamen. Twee teams gaan ondanks waarschuwingen voor een grote storm op weg naar de top van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.

naamloos.png

En morgen is het rustdag!!

 

Commentaren

Je hebt een leuke week achter de rug zo samen met je kleinkinderen
Een hele belevenis voor Kevin zo 3 maanden naar het buitenland
Je zult hem ook wel missen

Gepost door: Merel | 13-02-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, het is elke keer genieten als de kleinkinderen komen vooral omdat ze ook genieten van de kleine dingen en van het samenzijn. En Kevin hebben we via whatsapp al gezien en gehoord. Laaiend van enthousiasme . De reis verliep prima al was de busreis van Dublin naar Letterkenny wel lang (vier uur ! ). Zijn twee huisgenoten bevallen hem en ook de omgeving vindt hij fijn. Nu maandag start zijn "werkperiode" .

Gepost door: magda | 13-02-16

Everest is geen goeie film, zag hem vorig jaar in de Kinepolis hier.

Gepost door: pieterbie | 13-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, toch wel een beklemmende film als je weet dat het een waar gebeurd verhaal is. Maar het is niet het genre wat ik graag zie.

Gepost door: magda | 13-02-16

Leuke afwisselende week had je met je kleinzoons.
Die film.. ik heb het boek erover gelezen, van Jon Krakauer.. een vreselijk verhaal en nauwelijks te bevatten als je gewoon op zeeniveau bent hehe.. want door de ijle lucht op die grote hoogte gaan de mensen de dingen écht anders zien.. en daar krijg je ongelukken van.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het is niet het genre films waar ik van hou. Je vraagt je toch af wat die mensen bezielt om zo'n een berg te beklimmen en er hun leven aan wagen.

Gepost door: magda | 13-02-16

Weer en goed gevulde week zoals steeds hé.
Jij weet telkens wat te doen, en bezig blijven is 't lang leven zei ons moeder altijd ;-)

Gepost door: roy | 13-02-16

Reageren op dit commentaar

@Roy, ik weet inderdaad altijd wat doen en vervelen staat niet in mijn woordenboek. Ik pluk de dag zolang mijn gezondheid het toelaat.

Gepost door: magda | 13-02-16

vandaag een rustdag... ?

eerst zien en dan geloven, zei de blinde...


succes gewenst voor Kevin !

Gepost door: willy | 13-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, voor mijn doen was het een rustdag . Na het eten geven van de binnenpoes, de buitenpoes ,de poes van de buren ( die op reis zijn), twee wasmachines was te laten draaien en op een rek te drogen hangen, en het bakken van cakejes voor de dochter die op bezoek kwam ( en de schaal voor drievierde meenam naar huis :-) ), heb ik voor de rest van de dag niets meer gedaan behalve een uiltje knappen en koffieklets met de dochter gehouden. Deze avond mijn opgenomen feuilleton van gisteren (Vera) bekijken. Dat is toch niet veel voor één dag hé ,hahaha!

Gepost door: magda | 13-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.