18-02-16

een ietsie pietsie sneeuw

sneeuw.jpg

Aan de kust voelen we ons niet meer uitgesloten van de rest van ons land. We hebben deze morgen ook een ietsie pietsie sneeuw gezien. De vorige ochtenden lag het wit van de rijm maar deze keer was het echte sneeuw . Heel zachtjes met kleine vlokjes kwam de sneeuw naar beneden. Het bedekte niet eens de hele straat maar het was toch goed te zien. Het terras achteraan lag wit en ook de tuintafel had een wit kleedje. Een achter gelaten voetbal lag op een wit grastapijt. De voorjaarsbloeiers stoorden zich niet aan dat beetje  sneeuw. Ze blijven de lente aankondigen.

De lichte sneeuwbui ging al vlug over in regen en de rest van de dag is het blijven spetteren, miezeren en zachtjes regenen. Ik verkies dan nog liever wat sneeuw !

 

19:30 Gepost in het weer, winter | Commentaren (18) | Tags: winter, sneeuw |

Commentaren

Vergeef me mijn nieuwsgierigheid, maar wat is dat toch voor een vreemd object op de foto's aan weerszijden van de voetbal? Is dat een versteende hondendrol?

Gepost door: Benjamín | 18-02-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, dat is wel in steen , maar is helemaal geen hondendrol. Het is een staander voor een parasol in de vorm van een egel die op zijn rug ligt met zijn stenen pootjes omhoog( blij dat hij een parasol in zijn buik gestampt krijgt ). Nieuwsgierigaard, ik zal eens foto van nabij maken! :-)

Gepost door: magda | 18-02-16

Hier was die hele fijne poedersneeuw pas in de middag aan het vallen.. maar het bleef niet liggen, daarvoor was het inmiddels te warm geworden. 't Werd ook al gauw regen.. jammer. vond het de afgelopen dagen heerlijk met die vorst.. en Jaxon bleef droog met het uitlaten.. ook een meevaller.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hier was het geen poedersneeuw ,maar van die natte sneeuw die al vlug een vieze troep vormt als het op de grond ligt. En met de regen erop was alles vlug weg. De rest van de dag was het geen weer om buiten te komen.

Gepost door: magda | 18-02-16

Dan was het hier beter weer bijna de hele dag zon geen regen en geen sneeuw

Gepost door: Merel | 18-02-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, wat een verschil ! Het bleef de hele dag grijs en nat en amper een paar graden boven nul.

Gepost door: magda | 18-02-16

mooie collage!
er vielen eergisteren wat vlokjes op mijn koppetje toen ik naar de trein wandelde.

Gepost door: pieterbie | 19-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, vandaag stralende zon . Maar deze morgen lag het gras er toch wit bij en op straat was het erg glad!

Gepost door: magda | 19-02-16

ik denk dat ik in het verkeerde deel van het land woon, hier staat noch altijd niets in de bloei, zelf geen narcis. Hopelijk met al dat water zijn die niet bollen niet rot geworden. Gisteren was het hier droog, en tegen de avond lichte sneeuw, maar wel ferm koud, of ben ik nu zo'n koukleum? Ja bij U hangt er al wat lente in de lucht, je ziet alles gaat gewoon zijn gang, soms iets later, soms iets vroeger maar alles komt op zijn tijd.
groetjesssssssssss

Gepost door: greta | 19-02-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, welneen je bent geen koukleum ,het was ook erg koud en na de lichte sneeuw regende het de hele dag ,nu eens veel en dan weer gemiezer. Vandaag is er een zonnetje, geen wind en best aangenaam weer, deze morgen evenwel lagen de straten er erg glad bij.Het had ook gevroren en wel zo erg dat verschillende paaslelies die al bloeiden ijs aan de stengels hadden en doorbogen. Ik heb ze maar geplukt en in een vaas gestoken.

Gepost door: magda | 19-02-16

hier enkel wat mini-vlokjes Magda..

en zo wit heb ik deze winter hier nog niet gezien

prettige dag

Gepost door: willy | 19-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, hier sneeuwde het toch een paar uur. Maar ik denk dat het terzelfdertijd ook regende, want erg wit lagen de straten niet . Alleen gevaarlijk glad. Het was ook de eerste keer dat we hier sneeuw zagen.

Gepost door: magda | 19-02-16

Gisteren sneeuwde ook heel licht bij ons. Je tuin bloeide volop. Wat mooi gezicht allemaal. Maar weer gaat veranderen. In de weekend word behoorlijk slecht weer. Gaat weer volop regenen. Mooie foto's heb je gemaakt.
Fijn weekend

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 19-02-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry& Jacqueline, vandaag is het zonnig en met +5° en weinig wind is het een groot verschil met gisteren. Deze morgen lagen de straten er wel erg glad bij ,dus had het goed gevroren de afgelopen nacht. Ja voor het weekend wordt niet veel goeds voorspeld.

Gepost door: magda | 19-02-16

Hier hebben we sneeuw gehad tot na de middag Magda. Lewis vond het heerlijk om in te wandelen, hij was zo nieuwsgierig en ging er zich volledig in wentelen.

Gepost door: Mieke | 19-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, wat een verschil op amper 20 km afstand. Het bleef amper liggen en de regen maakte er seffens blubber van. Gevaarlijk glad ook. Vlekje komt in de winter amper buiten, even de neus aan de achterdeur buitensteken en wat snuffelen en dan vlug weer binnen. Die moet niks weten van zo'n weer.

Gepost door: magda | 19-02-16

dan had je al meer dan hier :-)

Gepost door: fotorantje | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, het was maar van korte duur. In elk geval hebben we nu toch al wat sneeuw gezien deze winter, ;-)

Gepost door: magda | 20-02-16

De commentaren zijn gesloten.