19-02-16

PC problemen

pc4.gif

Ik had al een paar dagen problemen met de pc: Op een morgen open ik de pc en ik heb geen startblad.
Ik kon wel mijn mails lezen, maar geraakte verder niet op internet. Dus ook niet op FB noch op mijn blog. Ik had al weet van problemen met Windows 10 maar tot nu toe had ik zelf nooit problemen ondervonden.

Het toeval wil dat de zoon bij het downloaden van Windows 10 vorige zomer gezorgd had dat er ook nog een snelkoppeling was naar de oudere uitgave van internet explorer. Je wist maar nooit dat Windows 10 voor problemen zou zorgen. Ik kon bijgevolg via die snelkoppeling nog op internet en bijgevolg ook alles doen op mijn pc. 

Maar ik kon echter  geen foto's meer uploaden van mijn smartphone, kon niet meer printen noch scannen. Het zal  er altijd om doen dat ik foto's genomen had op mijn smartphone en dat ik documenten moest afdrukken. Ik was volop bezig met oude foto's te scannen dus dat lukte ook al niet.

Ik zocht op internet om een oplossing en ontdekte dat ik bijlange niet de enige Windows 10 gebruiker was die plots geen startpagina meer had. Voorstellen om dit te verhelpen bij de vleet en bij velen lukte dit ook. Alleen lukte het niet bij mij. Sommige voorstellen waren zo ingewikkeld dat die enkel door een IT-er konden gedaan worden. Ik waagde me niet om bepaalde voorstellen te proberen. Ook de zoon probeerde het (en hij kan er stukken meer van dan ik) maar zonder resultaat.

Ik stelde voor om een herstelpunt aan te maken, zelf geraakte ik niet bij het configuratiescherm maar de zoon lukte het via een omweg wel. Teruggekeerd naar het vorige herstelpunt ... en alles is weer in orde!!

Nu heb ik terug een startblad en kan ik ongestoord tokkelen op mijn pc. 't Is maar dat jullie het weten en niet moet zoeken naar ingewikkelde probleemoplossingen!! Er is wat tijd mee gemoeid geweest maar het is nu toch opgelost.

depositphotos_41519973-Problem-solved-stamp.jpg

 

23:27 Gepost in Algemeen | Commentaren (22) | Tags: pc probleem |

Commentaren

aha jij zit ook met 10
het probleem die ik nog heb is dat hij blijft slapen als ik hem s morgens opstart
even de fiche uittrekken en het is opgelost
voor de rest werkt alles prima :-)
k heb ook al gezocht op internet naar het probleem maar nog geen oplossing gevonden, toch niks die haalbaar is voor mij :-)

Gepost door: fotorantje | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, volgens sommige sites over dit probleem: het zou gaan om kwaadwillige hacking. Wat willen ze daar nu mee bereiken. In elk geval is het erg vervelend dat bepaalde functies niet meer werken.
Ik heb Norton eens extra doen werken toen de pc weer in orde was. Ja je leest van die oplossingen op internet waar je niks van snapt en dan blijf je er maar beter van af vooraleer je probleem nog erger wordt. Anders mag ik niet klagen van windows 10.

Gepost door: magda | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

Ik heb het nog steeds niet durven installeren.. hou het maar bij wat ik heb en ken. Op de nieuwe laptop zat het natuurlijk meteen.. dat ding werkt dan ook nog steeds niet goed.. om de één of andere reden ziet ie mijn account als een tijdelijk account en dan kun je ook niet overal op.. pfff wat een gedoe! Waarom moet altijd alles steeds weer veranderen hè?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik heb sedert vorige zomer windows10 en heb nog nooit problemen van die omvang gehad. Ik geef wel toe dat ik liever werkte met de vorige windows maar ik denk dat het ook een kwestie is van wennen.Ik vind wel dat ze windows 10 niet mochten op de mensen los laten als er dergelijke problemen kunnen ontstaan. Op zoek naar een oplossing kwam ik op een site terecht waar er maar liefst 800 ( !!!!)personen hetzelfde probleem als ik nu hebben gehad. Dat zou echt niet mogen gebeuren

Gepost door: magda | 20-02-16

Oh.. maar ik dacht toch dat jij er eerder ook al problemen mee gehad had.. was dat niet toen je net Windows 10 had dat je postjes steeds in het niks verdwenen als je ze postte?
't Was één van de redenen dat ik er huiverig voor ben om het te installeren hoor.. ik ben toch al zo'n digibeet.

Gepost door: mizzD | 20-02-16

Het verdwijnen van postjes lag volgens mij niet aan Windows 10 maar wel bij skynet zelf. Ik heb die toen aangeschreven en ze zouden het nakijken. Wat later heb ik het niet meer voorgehad. Misschien had skynet ook problemen met die windows 10!

Gepost door: magda | 20-02-16

Aah.. dát zou kunnen.. Skynet heeft moeite met álles dat nieuw is hè.. zelfs als ze zélf nieuwe dingen invoeren.. en dat doen ze nogal graag hehe.

Gepost door: mizzD | 21-02-16

Oei.. pc's zijn leuk, behalve als ze hun kuren hebben ;-)

Gepost door: cuisine celine | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

@Celine, ja als er problemen ontstaan dan is de techniek de baas en vindt dan maar de oplossing!

Gepost door: magda | 20-02-16

Soms raken de problemen opgelost door naar zo'n herstelpunt te gaan, maar soms ook niet. De wegen van het internet zijn ondoorgrondelijk, Magda.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn , inderdaad een herstelpunt is niet altijd de oplossing maar hier dus wel. Dat is dan een beetje geluk hebben!

Gepost door: magda | 20-02-16

altijd vervelend Magda..

maar jullie wisten het toch op te lossen

chapeau !

Gepost door: willy | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ik kan redelijk mijn plan trekken met de pc, maar zonder hulp van de zoon zou het me niet gelukt zijn.gelukkig is het opgelost zonder kosten te moeten maken .

Gepost door: magda | 20-02-16

Jij kunt die problemen blijkbaar nog oplossen , ik zou niet weten hoe eraan te beginnen

Gepost door: merel | 20-02-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik heb enige tijd pc les gevolgd toen ik op pensioen ging en er is toch wel het een en ander blijven hangen.Maar de zoon kent er nog meer van.

Gepost door: magda | 20-02-16

Wat vervelend voor je. Wij hebben ook allang window 10. Geen problemen mee. Ik hoop dat je uitkomt met problemen.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 21-02-16

Reageren op dit commentaar

Gelukkig is je opgelost. Ik hoor wel eens meer problemen dat mensen ook wel eens hebben dat er problemen waren.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 21-02-16

@Ferry&Jacqueline, zo'n dingen zijn helemaal niet leuk ,want als je het zelf niet komt oplossen moet er iemand langskomen en dat kost een smak geld. Gelukkig kennen de kleinkinderen er iets van en is er ook eentje die een heuse IT-er is. Het voornaamste is wel dat je pc kan gerepareerd worden want als je een nieuwe moet kopen ...

Gepost door: magda | 21-02-16

Heb nu al voor de derde of vierde keer dat de windows knop het gewoonweg niet meer doet. Heb dat al twee keer moeten herstellen bij mijn vrouw en nu heeft de oudste zoon het hier vlaggen op de W10 PC.
Herstellen is ook een redelijk gedoe, je moet in feite een stuk code downloaden van de Micro$oft site en dat laten herbouwen op de PC.
Er komt veel shell scripting aan te pas.

Gepost door: pieterbie | 21-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie,ja inderdaad de voorstellen die hier de revue passeerden waren echt niet aan mij besteed en bij sommige zag de zoon het ook niet zitten. Als je geen It-er bent kun je er maar beter afblijven. De programma's die we wel aankonden lukten maar gedeeltelijk. Ergens was er een missing link maar we zagen het niet nl om terug te keren van administrator naar het gewone. Ja het herstelpunt was nog onze enige optie en dat lukte van de eerste keer. Het duurde wel even met de controle van beveiliging en zo. Maar uiteindelijk was alles weer bij het oude. Dat het nu maar goed blijft!

Gepost door: magda | 21-02-16

Oei ik heb ook windows 10 geïnstalleerd een paar maanden terug, hoop dat ik niet in de problemen geraak, Kan ook redelijk goed mijn plan trekken maar het mag niet te technisch worden. Gelukkig is het bij jou opgelost Magda.

Gepost door: Mieke | 21-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik denk dat windows 10 een beetje te vroeg is losgelaten op de gebruikers en dat ze zelf niet wisten welke obstakels er zouden komen. Moest je het ooit voor hebben zoals ik ,probeer dan een herstelpunt om te beginnen. Hopelijk gebeurt er niks met jou Windows10

Gepost door: magda | 21-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.