22-02-16

Parasolvoet

egel.JPGOnlangs kreeg ik in een reactie de vraag wat dat vreemd object was op mijn terras achteraan.

Ik heb vandaag in de regen eens een foto van dichtbij gemaakt. Ik constateerde dat er zelfs water op het verhoogd terras stond en dat bij de achterburen het water tot halverwege hun tuin stond. In het tuinhuis was er nu geen water te zien maar de stenen vloer lag nat en gelukkig staan de kinderfietsen op een pallet. Als het zo blijft regenen zal het water in het tuinhuis ook stijgen. Bah, rot weer en tegen water is er echt niks te beginnen.
Vlak voor het tuinhuis staan er potten met planten die tegen een winters duwtje kunnen en toch enigszins beschermd staan. Maar ook een mand die ik vergeten was en waarin nog wat oude tulpen en narcis bolletjes staken. Vergeten te planten en ze bloeien nu vanuit die mand!!

tuinhuis.jpg

Maar het gaat hier nu over dat gedrocht op het terras !

Een op zijn rug liggende egel dient als parasolstaander en ik kan jullie verzekeren dat het beestje niet zal omvallen bij stormweer. Ik dacht aanvankelijk dat de parasolstok door de buik van het beestje moest, maar de maker van dit betonblok was zo vriendelijk om het boven zijn kopje te doen. Hij ligt er nu wat groenig bij , als het echt voorjaar wordt krijgt hij een mooi sopje zodat hij er weer netjes bijligt.

egel1.jpg

Van parasolvoeten gesproken. Ik heb er nog een paar, vooraleer we aan die egel toekwamen. De wind kan hier nogal een boosdoener zijn en soms vlogen de parasols om met voet  en al, zelfs met een paar kinderkopjes erop. En vroeger hadden we van die staanders die je moest vullen met water of zand. Die vlogen gewoon mee met de parasol. Allemaal goed op een zonovergoten dag zonder veel wind.

Het zal nog wel een tijdje duren eer die parasolvoeten worden gebruikt! Ik zal dan ook eerst het terras mogen afspuiten zo groen ligt die erbij door al die nattigheid.

parasolvoeten.jpg

17:32 Gepost in tuin | Commentaren (12) | Tags: terras, tuin, parasol, parasolvoeten |

Commentaren

Het zal ongetwijfeld aan mij liggen, maar ik zou daar nooit een egel in herkennen. Ik ben dan ook niet goed in het herkennen van dieren. Ik ben in staat om schapen met geiten te verwarren. Ik overdrijf enigszins.

Gepost door: Benjamín | 22-02-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, jij overdrijven? Hoe kom je erbij ;-)

Gepost door: magda | 22-02-16

Ik had 'm wel herkend hoor. :-) Ik gaf mijn ouders eens zo'n parasolvoet in de vorm van een hond.. die was van kunststof en moest je wel vullen inderdaad.. maar dan was ie echt wel zwaar genoeg hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 22-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik kan die betonblok echt niet opheffen en met moeite een beetje verschuiven. Daarom blijft die winter en zomer ook buiten staan.

Gepost door: magda | 22-02-16

Zo,zo dus iets heel dan dat men eerst dzcht

Gepost door: Merel | 23-02-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, het was op de vorige foto ook niet goed te zien ,maar ik trok ook geen foto van de egel maar wel van de weinige sneeuw die er gevallen was die morgen.

Gepost door: magda | 23-02-16

GRRR... allen de eerste collage komt er door.
begin het serieus op mijn heupen te krijgen met Skynet.
moeilijk genietbaar zo.
enfin, zo heb ik toch de vloer van je tuinhuis gezien.

Gepost door: pieterbie | 23-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, jammer dat je problemen hebt bij het niet opengaan van afbeeldingen? Skynet al eens aangeschreven?

Gepost door: magda | 23-02-16

een egel dient als parasolstaander...

dat moet wel een uniek stuk zijn Magda :-)

wie weet wat het waard is..

prettige dag

Gepost door: willy | 23-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, toen we die kochten was het al een pièce unique en we hadden waar voor ons geld: nog geen enkele keer is het beestje weggelopen, hahaha! Waarde ? niet erg veel denk ik, het is tenslotte gewoon een stuk beton.

Gepost door: magda | 23-02-16

Mijn terras is gelukkig omgeven door muren en een omheining maar toch gebeurt het ook dat de parasol de hoogte ingaat.

Gepost door: Mieke | 23-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, die betonblok zal nooit omvallen als er rukwinden zijn,maar ik moet toch zorgen dat de parasol er stevig vast in staat anders vliegt die de hoogte in.

Gepost door: magda | 23-02-16

De commentaren zijn gesloten.