23-02-16

gedaan...

...met naaien. Het naaiatelier sluit een poosje. Ik heb  de twee niet afgewerkte kussens die we verleden week maakten, vandaag volledig afgewerkt: alle "frulletjes" vast gestikt, slopen  gemaakt en opgevuld. Ik had beloofd aan de vriendinnen dat ik die twee kussens zou afwerken. Het vroeg méér werk dan ik dacht. Spreek me  momenteel niet meer over kussens naaien. Nu nog een plaatsje vinden waar ik de kussens kan opbergen tot er weer een vraag komt voor een voelkussen. 

kussens.JPG

Terwijl ik aan het naaien was zag ik op het dak van het tuinhuis een tortelduif over en weer lopen en af en toe kroop zij/hij onder de nu nog kale takken van een clematis.
's Morgens zie ik twee tortelduifjes in de boom zitten vlakbij mijn slaapkamer raam. Dan denk ik " zouden het die tortelduifjes zijn van verleden jaar".  In een reactie vorig jaar schreef iemand dat tortelduifjes altijd op dezelfde plaats blijven om te broeden. Toen hebben ze een paar keer  in een krakkemikkig nest onder de dakgoot zitten broeden  maar er kwam telkens niks van terecht. Op het dak van het tuinhuis zou het wel eens kunnen lukken. Veel bouwen aan een nest moeten ze niet  als ze in de takken van de clematis een plaatsje kunnen vinden. Ik ga het in de gaten  houden.

duif.jpg

update: Mizzd heeft gelijk dit is geen tortelduif maar een gewone duif .De foto hieronder is wèl een tortelduifje. Tortelduifjes zijn veel kleiner dan het exemplaar op het tuinhuis.

 

duifjes.jpg

Verleden jaar onder de dakgoot

22:27 Gepost in werken | Commentaren (16) | Tags: naaien, duifjes, voelkussens |

Commentaren

Maar dat is toch duidelijk een andere soort duif op dat dak.. geen tortelduif zoals op die onderste fotootjes hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 24-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, hé nu je het schrijft zie ik het ook. Inderdaad dat zijn wellicht bosduiven op het tuinhuis. Er zitten hier momenteel zoveel duiven dat ik er niet opgelet had.

Gepost door: magda | 24-02-16

Heb het opgezocht en het is een houtduif, die op je dak! :-)

Gepost door: mizzD | 24-02-16

Ik had het ook al opgezocht maar was niet zeker dat het een houtduif was. Ik zag zoveel verschillende duiven op die pagina..

Gepost door: magda | 25-02-16

Ja, ik stond er ook versteld van hoeveel verschillende soorten duiven je wel niet hebt. Maar déze kon je er wel uithalen hoor, met dat lichte vlekje bij de hals en die kleuren.. een houtduif dus.. nooit geweten dat het dat wás.. ze zitten hier in m'n achtertuin ook.

Gepost door: mizzD | 25-02-16

Je hebt de ene blogje weg gehaald? Mooie kussen heb je daar. Vroeger maakte ik ook wel eens kussen. Ik vind bloemen zo mooi om te zien. Leuk dat twee tortelduifjes zie bij tuin huisje. Het gaat vast wel broeden. Leuk om te zien je foto's.
Groetjes!

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 24-02-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacueline, het komt terug hoor ,maar ik had de tekst nog niet klaar en ipv als concept op te slaan ,postte ik het al. ;-)

Gepost door: magda | 24-02-16

Ik ken niet eens het verschil tussen een tortel en een bosduif Magda. Vroeger sprak men altijd over de postduiven, vraag mij af welk ras dit dan was?!
Héél mooi stapeltje kussens Magda, en sommigen zijn zo mooi dat ik ze voor mezelf zou willen houden.
Prachtig weer vandaag, zon, wel wat koud, maar hopen op geen regen meer, want de grond is zo zwaar van al die waterellende.
groetjessssss

Gepost door: greta | 24-02-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, tortelduifjes zijn veel kleiner dan een gewone duif . Ze zijn ook meer effen van kleur. Die postduiven zijn wellicht de duiven waar duivenmelkers mee spelen. Die vinden meestal van héél ver hun "kot" terug.
Inderdaad die kussens zijn zo mooi dat we allemaal zeiden er eentje te zullen houden ,hahaha! We worden handiger hé!
Vandaag echt mooi weer en veel minder wind. Maar het is wel bedrieglijk hoor ;de temperaturen zijn niet erg hoog en deze avond was het maar 2 ° maar!

Gepost door: magda | 24-02-16

Oh, ik wist niet dat ze steeds naar dezelfde plaats terugkeerden!

Gepost door: cuisine celine | 24-02-16

Reageren op dit commentaar

@Celine, ik zie die tortelduifjes al een paar jaar hier nesten maken. Ze brengen er echt niets van terecht ,die nesten zijn zo primitief dat de eieren er uit vallen, hahaha. Dan beginnen ze opnieuw en sjouwt het mannetje wat takjes en rommel erbij en begint het vrouwtje opnieuw te broeden. Ik denk dat ze tijdens de wintermaanden zelfs niet weg gaan. Zeker deze winter niet want echte vrieskou is er niet geweest. Grappig om te volgen.

Gepost door: magda | 24-02-16

ha, die MissD toch, die kent haar tortelduifjes.

Gepost door: pieterbie | 25-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, inderdaad alles in de natuur daar kan Mizzd een naam op plakken! Hadden we haar niet ;-)

Gepost door: magda | 25-02-16

Je hebt weer mooi werk geleverd Magda, nu nog hopen dat de duifjes een nestje maken met vele kleintjes in.

Gepost door: Mieke | 25-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, het maakt ons ook gelukkig wanneer we mensen hiermee een beetje kunnen helpen. Het blijkt aan te slaan bij dementerenden die dan niet meer zichzelf krabben of hun kleren in stukken trekken. Het zou zelfs een kalmerende invloed hebben door te prutsen aan al die frulletjes.

Gepost door: magda | 25-02-16

echt tof die kussens!

Gepost door: fotorantje | 28-02-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.