28-02-16

Brugge snoepstad?

Ons bezoek aan de Magdalenakerk had tot onze verwondering ongeveer anderhalf uur geduurd. De man die toezicht hield in de kerk had ons zoveel verteld en dan waren we zelf overal nog gaan rondkijken. We hadden ons geen minuut verveeld. We keerden terug al wandelend door het Astridpark. De politie reed met een combi dwars door het park. We vernamen dat er hier nogal veel aanrandingen gebeuren....

astridpark.jpg

Bij het buitenkomen van het park zagen we een  hele rij typische gevels en we wandelden ook voorbij de vroegere gevangenis...

wandeling.jpg

...via een mooi gesnoeide bomen tot aan de Rozenhoedkaai. We kregen daar de gelegenheid niet om zelf foto's te maken. Een meisje kwam op ons toegelopen en wilde ons drie samen op de foto zetten. Uit een viertal foto's koos ik deze omdat je nog goed de achtergrond ziet (dat door zoveel toeristen wordt bewonderd). Er is ook een aanlegsteiger voor de bootjes die rondvaarten doen op de Reien

wandeling1.jpg

Brugge is bekend voor zijn kantwerkwinkeltjes maar tegenwoordig zie je meer en meer  snoepwinkels hun deuren openen. In de Katelijnestraat zijn het voornamelijk pralinewinkels maar in de Wollestraat zijn het meer pralinen èn snoepwinkels. De keuze is er enorm.

wandeling2.jpg

wandeling3.jpg

Sommige winkels zijn zo mooi dat je er even binnenstapt om de inrichting te bewonderen. De winkel op de foto's hier onder opende pas 6 maanden geleden de deuren. Met de glimlach knikken ze dat je er foto's mag maken( Ik heb de gewoonte om altijd toestemming te vragen ).Aja, gratis reclame hé  ;-)

wandeling4.jpg

wandeling5.jpg

Wij hebben er niets gekocht, dat is kunnen  voor een snoepkont zoals ik! Maar buiten was het weer omgeslagen en we vonden het beter om flink door te stappen tot zo dicht mogelijk bij de Parking van het Zand( waar de auto stond). Het was beginnen regenen en hagelen en niet zo maar een klein beetje. In de Hema hebben we ons tegoed gedaan aan een koffie met gebakje zoals ik gisteren al vertelde. Het was er lekker warm want we waren alle drie verkleumd. Toen we na een uurtje opstapten regende en hagelde het niet meer.
We hadden in elk geval een mooie namiddag beleefd.

wandeling6.jpg 

Commentaren

Wat gezellig dat je daar bent geweest.
Leuke winkels hebben daar om te zien. Pasen is een geweldig winkel. Allemaal chocolade te zien. Er zijn daar ook verschillende koekjes. Wat naar in de bos. Ja politie houden natuurlijk in de gaten daar. Wel griezelig hoor. Brr.. zo hoort zo vaak van aanrandingen. De laatste foto ziet lekker uit. Heel apart!

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 28-02-16

Reageren op dit commentaar

@Ferr&jacqueline, ja met al die vreemdelingen die hier rondlopen ( die per sé naar Engeland willen via Zeebrugge) is er veel meer controle overal. Die mensen moeten wel geholpen worden ,maar ze moeten zich ook netjes gedragen en andere mensen niet lastig vallen.
Er zijn veel winkels in Brugge die chocolade en snoep verkopen. En nu zie je veel etalages vol paaseieren en dergelijke. Ze doen allemaal hun best om een originele etalage te hebben. Leuk om zien.

Gepost door: magda | 28-02-16

in die snoepwinkeltjes zou ik wel eens willen rondkijken ... alles zo verleidelijk lekker

Gepost door: merel | 28-02-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, er is zoveel snoep in zo'n winkels dat ik niet weet wat kiezen. En het ziet er allemaal ook zo lekker uit! Er zijn zoveel snoep en pralinewinkels in Brugge dat je je afvraagt of er zo'n grote afzet is. Blijkbaar wel, want je ziet de Japanners en Engelsen allemaal met snoepzakken rondlopen.

Gepost door: magda | 28-02-16

Ik wist niet dat Le Comptoir de Mathilde nu ook in Brugge een vestiging had. Het kan nooit lang duren of ze zullen me daar mogen begroeten.

Gepost door: Benjamín | 28-02-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, nog iets over laten voor mij hé!!

Gepost door: magda | 28-02-16

Oef, had hier eerst ook 5 foto's die niet doorkwamen, maar na een refresh krijg ik ze toch allemaal te zien.
Die comptoir is wel een heel leuke winkel hé, maar duur, denk ik.

Gepost door: pieterbie | 29-02-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, wel vervelend voor jou dat de beelden niet goed openen. Ik hoop dat het vlug opgelost geraakt. Er zijn verschillende dergleijke snoepwinkels en allemaal even mooi. Goedkoop zijn ze inderdaad niet , maar de toeristen kijken niet naar de prijs.Als ze maar chocolade of ander snoep uit Belgie kunnen meenemen.

Gepost door: magda | 29-02-16

Heel leuke uitstap voor een sombere dag hè.. door al die kleurtjes in die snoepwinkels wordt een mens vanzelf toch vrolijk en zonnig! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-02-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ja zou je niet vrolijk worden van al die vrolijke snoepetalages! Maar wij hebben het enkel bij een gebakje gehouden bij de koffie!

Gepost door: magda | 29-02-16

Gezellig verslag in een gezellig stadje. Wij zijn vorige week ook nog eens in Brugge geweest en zijn gezellig in het oudste café (Café Vlissingen) gaan eten.
Er was een boekvoorstelling van mijn schoonzus in Hotel de Medici.
Groetjes,
Joris

Gepost door: Gidsjoris | 29-02-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, ja dan ben je inderdaad in het oudste café van Brugge binnengeweest. De tijd is daar bijven stilstaan en het is er daarenboven heel sfeervol hé! Hotel de Medici,een mooi hotel in het centrum van Brugge!

Gepost door: magda | 29-02-16

onveilig Brugge ? daar heb ik nooit bij stilgestaan Magda..

heel wat chocolade zaken in Brugge. en ik heb de indruk dat er nog steeds bijkomen..

en toeristen (en anderen) kunnen daar moeilijk aan voorbijlopen

prettige dag

Gepost door: willy | 29-02-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, de onrust kruipt overal binnen ook in Brugge; Wij schrokken ook even toen een combi zo dwars door het park reed!!In het Astridpark worden veel wandelaars lastig gevallen en/of beroofd.Om alles meer zichtbaar te maken is de ondergroei tussen de oude bomen gekortwiekt. Het intieme van dit park is verdwenen. Natuurlijk is het nu erg kaal tijdens de wintermaanden.
De chocolade winkels vermeerderen en de kantwinkels verminderen!! Chocolade wordt vlugger gekocht dan een kantwerk !

Gepost door: magda | 29-02-16

Ik zou er niet kunnen aan voorbij gaan Magda, als ik die mooie etalages zie....Wist u dat een dagelijkse dosis chocolade kan dementie en Alzheimer tegengaan? Gelezen op het internet, jammer dat die verduivelde weegschaal dan zo vlug op hol gaat slaan.
Gelukkig is hier in de wijde omtrek geen echte chocoladewinkel. Zelfs voor pralines moet je naar 't stad.
groetjessssss

Gepost door: greta | 29-02-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, als het aan de chocolade ligt dan zal ik niet vlug alzheimer krijgen ,hahahah!En jij blijkbaar ook niet

Gepost door: magda | 29-02-16

Het had mij verwonderd als jij niet eindigde met snoepen ;-)

Gepost door: Emmy | 01-03-16

Reageren op dit commentaar

@Emmy, hoe kom je daar nu toch bij, hahahaha!

Gepost door: magda | 01-03-16

Ik zou het niet kunnen, niets kopen :-)
Mijn mama maakt trouwens prachtige kantwerkjes. Mooi om te zien, alleen is de microbe niet overgegaan :-)

Gepost door: Ellen | 02-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ellen ,echte kant met de hand gemaakt is duur . In Brugge vind je veel kantwerk dat machinaal is gemaakt ,maar het is daarom niet minder mooi .
Die snoepwinkels zijn echt wel duur hoor, en we hadden het koud en wilden zo vlug mogelijk in de Hema zijn waar je ruim plaats hebt en waar de koffie lekker is. En dat het na 16 uur zo goedkoop is wisten we niet maar het was wel meegenomen ;-)

Gepost door: magda | 04-03-16

De commentaren zijn gesloten.