07-04-16

Alle dagen was er wel iets te doen.

Gisteren had ik tijd om rustig te bloggen en ik geraakte niet eens op mijn eigen blog. Wellicht waren er onderhoudswerken bij skynet!

De Paasvakantie is bijna voorbij en echt veel heb ik met de kleinzoon niet kunnen ondernemen. Het weer was dikwijls spelbreker maar we hebben er het beste van gemaakt. En verveeld hebben we ons nooit.

We zijn naar het tuincentrum geweest om bloemaarde en mest. Voor zomerplantjes is het nog te vroeg maar de bloembakken werden geleegd en afgewassen. De oude aarde vermengden we met gedroogde mest en nieuwe bloemaarde. We vulden de bakken op maar moesten het doen in het tuinhuis zelf wegens het slechte weer.

Sebastien heeft de resterend prei uitgespit en heeft uitjes en sjalotten geplant , terwijl oma het lapje groentetuin omspitte.

tuinwerken.jpg

Wanneer het weer echt bar was heeft Sébastien zandkoekjes gebakken. Hij wilde eigen creaties maken! Het is hem goed gelukt en ze waren lekker. We speelden ook regelmatig spelletjes wanneer het buiten regende.

koekjes.jpg

Wilde hij daarom even naar huis terug om de koekjes aan zijn mama te geven? Gisterenavond ging hij met zijn papa naar huis maar morgen komt hij terug.

Vandaag kwam mijn neef om de twee treurwilgen wat bij te snoeien. Geen klein klusje maar het ging vlot. De bedoeling was wel om de twee bomen helemaal te snoeien, maar het weer speelde voortdurend parten. Het kwam er maar niet van. Nu er toch wat droge en niet zo'n stormachtige dagen zijn leek het niet meer opportuun om die helemaal kaal te zetten. De takken zijn al helemaal groen. Dus werd het een kleine snoei.

snoeien.jpg

Maar er is nog genoeg opruimwerk !

snoeien1.jpg

Dat kan echter wachten tot morgen.Vandaag was nl. de eerste keer dat we weer Krolf speelden!
Het was zonnig maar erg fris. Iedereen was goed ingeduffeld, het plezier was er daarom niet minder om.

krolf.jpg

Commentaren

Ik had hetzelfde probleem.. ik weet niet of het onderhoudswerken waren of dat Skynet weer eens hackers af moest slaan, maar ondertussen konden wij dus niet posten en dat is wel jammer. Maar gelukkig werkt alles sinds gisteren weer.
Het is niet echt Paasvakantieweer geweest hè.. zo wisselvallig. Maar jullie wisten er toch wat van te maken. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 08-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, het weer viel wel een beetje tegen tijdens het paasverlof om met de jongens op stap te gaan. Maar we hebben er toch het beste van gemaakt want het helpt geen sikkepit om daar over te klagen.

Gepost door: magda | 10-04-16

een paasvakantie met van alles wat Magda..

frisjes en vrij veel wind..

je treurwilgen zien er inderdaad al heel groen uit..

de natuur verandert nu wel heel snel..

Krolf wordt door jullie sterk gepromoot...

groeten

Gepost door: willy | 08-04-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, de paasvakantie viel vroeg en dan moet je van het weer ook niet al te veel verwachten. Jammer voor de kleinkinderen want die willen graag naar buiten, dan je dan uitgeregend wordt is natuurlijk minder leuk.
Tja en het wisselvallig (en koude weer) is er de oorzaak van dat de twee treurwilgen nu niet volledig zijn gesnoeid maar laat ons zeggen gefatsoeneerd werden. In het najaar worden ze kaal gezet anders wordt die veel te breed. Krolf promoten? Ja een beetje wel , het geraakt toch al meer en meer bekend. Het is leuk, niet duur en iedereen kan het spelen als je maar ergens wat groen hebt waar je goalputjes kan maken. En na het spel nog een uurtje gezellig samenzijn in de tearoom vlakbij. Het leven kan toch ongecompliceerd mooi zijn !!

Gepost door: magda | 10-04-16

In een tuin is er altijd werk te doen he Magda, ik heb daar niet zo veel werk aan, heb maar een mini-tuintje. Gelukkig heb jij altijd bereidwillige handen.

Gepost door: Mieke | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, ik doe veel zelf maar het is natuurlijk leuk als je hulp krijgt en zeker als die hulp van je kleinkinderen komt. Bepaalde dingen durf ik toch niet zelf doen en daar komt dan betaalde hulp voor.

Gepost door: magda | 10-04-16

altijd wel iets te doen met een groot huis en een tuin
mooie koekjes

Gepost door: fotorantje | 10-04-16

Reageren op dit commentaar

@Antje , ach zolang ik het kan doe ik het graag zelf maar wat hulp is altijd meegenomen. Die koekjes waren allemaal origineel en lekker( echt waar)

Gepost door: magda | 10-04-16

had nog nooit van krolf gehoord. ziet er leuk uit!

Gepost door: pieterbie | 12-04-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.