01-03-16

Stroomonderbreking !


Overal in de straten rond de Natiënlaan ter hoogte van Westkapelle richting Maldegem en Brugge en komende van Sluis zag je gisteren slierten auto' s aanschuiven. Ik stond op het kruispunt in Westkapelle dorp en moest slalommen om over te steken want de auto's stonden zelfs stil op het kruispunt zelf. Onoverzichtelijk met al die rood-witte afsluitingspalen en verkeerstekens van niet rechtdoor rijden maar naar links of naar rechts  enz.... 
Op het nieuws van 17 uur werd grote verkeershinder gemeld met de vraag andere wegen te gebruiken. De werken (en verkeershinder) konden een drietal dagen duren. Ik vraag me af welke andere wegen? Want in de Natiënlaan richting Knokke zijn deze week grote werken gestart om een rond punt te maken vlakbij Westkapelle, ook werken om een straat af te sluiten en te ondertunnelen voor fietsers en voetgangers bij het binnenkomen van Knokke en iets verder aan het station zijn de werken begonnen voor een heel grote rotonde!
Anderhalf uur aanschuiven deelde de nieuwsdienst mee, om te beginnen, zeiden ze nog. Ik had het geluk dat ik na de sportnamiddag in Westkapelle in tegengestelde richting huiswaarts reed.

Over het hele grondgebied van Westkapelle zijn er gisteren serieuze stroomonderbrekingen geweest (wellicht te wijten aan werken aan de A11).Gevolg: na stroomonderbreking waren er moeilijkheden met opstarten van TV , geen internet en de oplossingen die voorgesteld werden hielpen niet. Alles maar uitgezet en wat afgewacht . Na een paar uur bleken -zonder ingrepen- TV en Internet weer te werken. Maar ondertussen had ik helemaal geen zin meer om de pc te openen! Vandaag ontsnappen we in dit gedeelte van Westkapelle aan stroomonderbreking,  maar een paar straten verder is het weer van dat ( en dat is nu vlakbij de pas gestarte werken aan een deel van de Natiënlaan).

Voor diegenen die iets meer willen weten over de gigantische werken die de aanleg van de A11 met zich meebrengen  heb ik deze film ingesloten.


 

update: Deze namiddag lag alles plat: geen telefoon, geen internet , dus geen TV en geen PC . Gelukkig wel elektriciteit( gisteren was er anderhalf uur geen elektriciteit). Deze avond pas alles terug normaal!  Er is iets gebeurd met de werken aan de A11 en het zou drie dagen duren eer alles weer in orde is. Ik ben benieuwd voor morgen.

12:36 Gepost in Actualiteit | Commentaren (14) | Tags: natienlaan, stroompanne, a11 |

Commentaren

belangrijke werken en dat heeft zo zijn gevolgen tijdens bouwwerkzaamheden..

Knokke wordt daarom niet direct een bestemming aan de kust..

met de NMBS zou kunnen, maar overstappen in Gent en Brugge is er me wat teveel aan

prettige avond

Gepost door: willy | 01-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, het is tegenwoordig niet te doen om hier te geraken. Zelfs de NMBS werkt niet mee. Kom je uit de richting Antwerpen dan kun je wel doorrijden tot Brugge maar daar moet je 26 min op aansluiting wachten. De trein komende uit Gent rijdt wel rechtstreeks tot Knokke. Maar het is al meer gebeurd dat je in Brugge toch moet overstappen op een trein naar Knokke. De trein geraakt niet gesplist en rijdt dan op zijn geheel door naar Blankenberge. Klantvriendelijk ?

Gepost door: magda | 01-03-16

Het is me wat met al die wegenwerken en omleidingen, die dan ook nog meestal op z'n janboerenfluitjes aangeduid zijn. Een mens zou er helemaal tureluurs van worden en humeurig, want je weet wanneer je vertrekt, maar nooit wanneer je aankomt.

Gepost door: Benjamín | 01-03-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, we worden hier meer dan ons lief is geconfronteerd met de werken aan de A11. De zoon is deze avond na zijn werk nog een uurtje bij mij gekomen. Het verkeer zat aan alle kanten strop en ipv een halfuurtje tot aan zijn woning in Brugge-St Andries deed hij er gisteren meer dan een uur over. Eenmaal het spitsuur voorbij reed hij in 20 minuten naar zijn huis. Het zijn natuurlijk gigantische werken maar omdat ze terzelfder tijd op verschillende plaatsen aan het werken zijn ontstaat er meer dan normale verkeershinder. En alternatieve wegen zijn er hier niet. Ik rijd nu al over Sluis en Aardenburg naar familie in Maldegem om die werken op de Natiënlaan te vermijden ,maar naar Brugge en Blankenberge kun je geen alternatieve weg nemen, overal beland je in grote werken. 't Zal een hele opluchting zijn als die A11 afgewerkt is.

Gepost door: magda | 01-03-16

Het nogal wat wegenwerken daar. Stroom is zeker belangrijk in Knokke. Ik vind altijd wel vervelend dat geen stroom hebt. Het ligt daar plat. Maar gelukkig duurde toch kort. Kort geleden in Haarlem had ook stroomstoring. Maar wij hadden geen last van. WE konden internetten en telefoon en tv kijken. Maar bij Ferry op zijn werk had geen stroom gehad. Het is plaatselijk. Het duurde ook niet zolang. Ongeveer twee uur lang. Het kan niet buiten zonder stroom. Film is indrukwekkend om te zie hoe allemaal bezig zijn. Het is wel omleidingen. Bij ons in de buurt bij Badhoevedorp ook omleidingen gedaan. Nog steeds bezig. Echt rommelig daar. Gaat allemaal zo laks.
Fijne dag.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 02-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het einde van deze werken is nog lang niet in zicht en we kunnen niet anders dan het ondergaan. Als we hier met de auto weggaan moeten we altijd goed uitkijken langs waar we het best kunnen rijden. Nu zijn ze gestart aan de toegangsweg vanuit mijn woonplaats naar die A11 en dat is niet zo ver van mijn deur. Huizen zijn onteigend ,velen hebben een flink stuk van hun voortuin moeten afstaan...anders kunnen de rotondes niet gemaakt worden. Het zijn werkelijk allemaal ingrijpende werken. Zeker niet leuk voor de mensen die er wonen.

Gepost door: magda | 02-03-16

Het is zeker niet leuk voor de mensen die daar wonen. Vreselijk.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 02-03-16

Dus ze trekken steeds de stroomkabels kapot als ze aan de weg werken? sjeetje.. weten ze niet waar die dingen liggen dan of zo? dat klinkt wel erg amateuristisch hoor.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 02-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, volgens ik op de radio bij het gewestelijk nieuws hoorde moet het eerder accidenteel gebeurd zijn en niet echt door de werken zelf. Een enorm gat of een verzakking van de weg op een drukke weg met alle gevolgen die we kennen: geen elektriciteit enz en ellenlange files omdat er dan afwisselend op één rijvak kon gereden worden. De hele streek van hier tot in Brugge is één bouwwerf! En dat zal nog wel een paar jaar duren!

Gepost door: magda | 02-03-16

Oh ja.. zoiets kan wel gebeuren.. maar als ze stééds de boel kapot maken als ze aan het werk zijn aan de weg, zijn ze niet goed bezig.

Gepost door: mizzD | 02-03-16

Oh, dat is wel niet zo leuk meer natuurlijk voor jullie :(

Gepost door: cuisine celine | 02-03-16

Reageren op dit commentaar

@Celine, het helpt niet om erover te janken en we nemen het nogal filosofisch op dat er geweldige hinder is als je hier met de auto weg wil, maar als er van alles begint te haperen in je huis is al een stuk minder leuk. Zonder TV of Pc vallen is vervelend maar zonder verwarming zitten in deze periode is al een stuk minder aangenaam. Al de ongemakken zullen vlug vergeten zijn het ogenblik dat al de werken achter rug zullen zijn. Een mooie autostrade en betere verbindingen met het binnenland zullen het eindresultaat zijn!

Gepost door: magda | 02-03-16

da's ook leuk elektriciteitspanne's.
dacht dat dit niet meer van deze tijd was.

Gepost door: pieterbie | 03-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie,met deze immense werken verbaast niets me nog. En daarenboven kunnen we er niets tegen doen. De firma's verontschuldigen zich want het is overmacht en daar blijft het bij.

Gepost door: magda | 04-03-16

De commentaren zijn gesloten.