02-03-16

Foto's opzoeken

 

Het foto album dat ik samengesteld had voor de verjaardag van beide vriendinnen, is zo'n succes dat ze gevraagd hebben om ook een album samen te stellen vanaf het ogenblik dat we het initiatief namen om elke maand samen een namiddag door te brengen. Vandaag was echt een dag om zoiets te doen. Regen, hagel, en af en toe een donderslag. Geen weer om buiten te lopen.

beaufort.jpg

In het kader van Beaufort 04 hebben we  in 2012 met de tram een stuk van de kust afgereisd om de kunstwerken te bezoeken. Ik heb verschillende foto's reeds vroeger gepost maar het leek me leuk om er hier een aantal terug te posten. De dag dat we  De Haan bezochten met al zijn vreemde zitbanken is ons het meest bij gebleven.

beaufort1.jpg

De mooie doorgang onder de duinen bij het Zeepreventorium door Chileense kunstenaars versierd  samen met  kinderen van het Zeepreventorium is een echte blikvanger.

beaufort2.jpg

In Blankenberge was er een gestrande bus (die vandalen vernield hebben) en in de stad waren er  met tegeltjes versierde rotsen te zien.

beaufort3.jpg

In Wenduine was er de Sandworm die veel bekijks had nadat in de krant een artikel verscheen dat de mensen die geholpen hadden het kunstwerk te maken er boven op gingen staan voor een foto en dat dit gedeelte instortte.

wenduine.jpg

De uitstappen gingen ook dikwijls over de grens en in Nieuwvliet(Nl) bezochten we een eet- en museum cafe. De blikvanger was een mortierorgel.

koekoeksnest.jpg

Het zien van al die foto's brengt ook veel aangename herinneringen naar boven. Ik sta zelf verbaasd waar we al overal naar toe zijn geweest. Ik ben zeker dat dit album even enthousiast zal onthaald worden als dat  welke ik onlangs over de jaren 2013 tot heden hebt samengesteld.

 

Commentaren

De eerst vier foto's heb ik slap gelachen. Lekker handig zo. Hihi... Echt winterse buien hebben jullie ook gehad. Zeepreventorium door Chileense is heel apart om te zien. Het is daar vrolijk tunnel om te doorheen te lopen. Daar zie je overal kunst. Het koekkoeknest hebben aparte naam. Daar zijn jullie ook naar binnen gegaan. Mooie foto's heb je gemaakt.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 03-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het was fijn om eens terug te kijken wat wij de voorbije jaren allemaal gedaan hebbenen bij iedere uitstap hebben we werkelijk genoten.Het is een plezier om voor beide vriendinnen een foto album met al die mooie herinenringen samen te stellen.

Gepost door: magda | 03-03-16

als ik er zo over nadenk,was dat werk in de tunnel toch één van de betere werken Magda..

de laatste editie van Beaufort vond ik eigenlijk maar niets; ik ben ervoor eens speciaal voor naar De Panne gereden, maar een foto heb ik er zelfs niet gemaakt...

en aan die banken hebben jullie duidelijk veel plezier beleefd

prettige dag

Gepost door: willy | 03-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, inderdaad de laatste Beaufort was een miskleun en we zijn nergens gaan kijken.Je moest een ticket kopen en dan naar die bepaalde gemeente gaan.Niet de hele kust nam er aan deel.
Ja die banken in de Haan daar hebben we dolle pret beleefd. Hoe die artiest erop kwam om de meest onmogelijke zitbanken te maken !

Gepost door: magda | 03-03-16

wat leuk die foto's daar op de bank.
En die tunnel heel mooi maakt de doortocht een beetje minder saai

Gepost door: merel | 03-03-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, daar hebben we wat afgelachen want er stonden daar een hele rij zitbanken en allemaal bijna onmogelijk om er comfortabel op te zitten.Ja dat hoort nu eenmaal bij kunst hé!

Gepost door: magda | 03-03-16

Mooi gedaan ik ga eens nakijken of ik ook een paar foto's heb van uitstappen met mijn vriendinnen ;-) Of anders moeten we eens een uitstap organiseren!

Gepost door: Emmy | 04-03-16

Reageren op dit commentaar

@Emmy, goed idee om samen eens op stap te gaan! Jij mag de gids zijn ;-)

Gepost door: magda | 04-03-16

Altijd leuk om weer eens door oude mapjes foto's te snuffelen.. doe dat zelf ook heel graag.
Maar van die fotoalbums maken.. dat deed ik tot nu toe maar één keer en toen was het ook nog niet helemaal gelukt.. kan er niks van. :-)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 04-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik verdrink maar wat graag in al die foto's. Dan pas besef je wat je al allemaal gedaan hebt en waar je veel plezier aan beleefd hebt. Want foto's regristeren toch meestal mooie momenten! In het begin lukte me het samenstellen van fotoboeken ook niet zo goed. Maar de programma's worden alsmaar klantvriendelijker en tegenwoordig doe ik het met Albelli en het lukt me goed.

Gepost door: magda | 04-03-16

Mooie beelden van Beaufort3. Ik ging ook al die werken bezoeken, muv dat busje.
Die foto wil hier trouwens niet doorkomen, ook niet wanneer ik 'm individueel aanklik en in een nieuw venster open. Zie enkel het dak.

Gepost door: pieterbie | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, die beschilderde gang was van Beaufort 3 maar uitzonderlijk geopend bij Beaufort 4.

Gepost door: magda | 15-03-16

Heel leuke foto's Magda ! Het is altijd plezant om foto's van vroeger nog eens terug te zien en de herinneringen die eraan vast hangen zijn vaak nog het mooist.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,als je foto's van vroeger bekijkt ,komen er veel herinneringen boven die je min of meer vergeten waart. Dat is het leuke eraan om even terug te blikken in de tijd.

Gepost door: magda | 15-03-16

mooie herinneringen
k heb ook nog een mooie foto van dat busje en de sandworm

Gepost door: fotorantje | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Antje dat busje is vernield geworden ,gerepareerd en uiteindelijk verdwenen.

Gepost door: magda | 15-03-16

De commentaren zijn gesloten.