04-03-16

Regen, maar ook eindelijk zon!

 

Gisteren nam dochterlief een snipperdag( overuren die niet mogen opgespaard worden maar binnen een bepaalde termijn moeten opgenomen worden). Dat duistere weer gepaard gaande met regen, hagel en wind werkte op haar gemoed.
"Ma wat doe je vandaag ? Niks bijzonders ( al lag de was klaar om te strijken en had ik nog wat verstelwerk en wilde ik ook nog voortdoen aan foto's opzoeken voor het fotoalbum).
We zijn naar het B-park in Brugge gereden. Ik wilde een tweede grote groene mat om in de garage te leggen. Zo zie je niet dat de rode geverfde tegels wat afgebladderd zijn. Zo'n rol van 2 op 4m is niet erg zwaar maar kan ik toch niet alleen dragen. De poetsman mag de volgende keer mijn garage uitkuisen en die mat uitrollen. En de eerste mat kan ook een poetsbeurt verdragen. Ik voel al lentekriebels !! Met twee zal de garage wel in een namiddag spic&span zijn!

Daarna deden we wat boodschappen in de Hyper Carrefour waar er ongelooflijke koopjes te doen waren. En als je bepaalde dingen kon gebruiken was het nu het moment om ze aan te schaffen. Hebben ze dan zo'n overschot? Of is het om te concurreren tegenover andere warenhuizen. En verkopen zonder winst doen ze dan nog zeker niet. Voor de helft van de prijs heb ik een wandluster gekocht passend bij die grote in de hall. Daar zocht ik al een tijdje naar.
Na een gezellige babbel, een drankje en een snoepje  in the lunch Garden reden we huiswaarts, waar ik te lui (of te moe?)was om nog aan de pc te zitten.

carrefour.jpg

De voorbije nacht heeft het hard geregend , want ik werd wakker door het gekletter tegen de ruiten. Nog eens een regendag? Blèkes. Het mag best eens ophouden. De grond is meer dan verzadigd en zelfs op het terras achteraan, dat toch twee treden hoog is, begint er water te staan zolang het regent.
Bij de buur ligt de rand van zijn tuin echt vol water en drijven de voetballen van hun kleinzoon erin rond! In de tuin bij mij stijgt het water tot boven het gras ( dat bepaald niet kort staat, omdat de laatste afrijbeurt niet meer doorging wegens het niet kunnen starten van de grasmachine). Ik ben niet eens in het tuinhuis gaan kijken ,want als er zoveel water bij de buurman staat ,dan staat er in mijn tuinhuis ook water :-(

water in de tuin..jpg

Deze morgen zag ik de merels en zelfs de tortelduifjes ploeteren en drinken van het water in de tuin, terwijl ze elke dag vers water krijgen in een stenen schaal en daar hun badje nemen. Het lukte me niet om een foto te maken van een merel die uitgebreid in de tuin een bad nam. 

ploeterbad.jpg

Rond de middag brak de hemel open, zag ik een blauwe lucht en een zon die zich schuil hield achter wolken.

blauwe lucht.jpg

Een wandelingetje rond het huis toonde dat de lente nu toch echt op komst is! De vetbollen en graan staafjes hangen in de kerselaar en worden gretig bezocht door allerlei kleine vogels.

bloemen.jpg

Het mooie weer bleef de rest van de dag en ik trok op ziekenbezoek bij een schoolvriendin. In de tuin iets doen zat er toch niet in met al dat water en de bloemenborders liggen er al even zompig bij.

 

20:03 Gepost in vrienden | Commentaren (16) | Tags: water, tuin, vriendin, regen en onweer |

Commentaren

Ja, voor kinderen en kleinkinderen laten wij ook alles vallen hoor, behalve natuurlijk de afgesproken gidsbeurten.
Hopelijk blijft het morgen droog in Antwerpen tot een uur of 2, want een stadswandeling in de regen is toch altijd een beetje lastig.

Gepost door: Gidsjoris | 04-03-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, ja regen is tegenwoordig een echte spelbreker en toen deze middag de zon doorbrak zou je de wereld willen verslaan . Alleen is het zo nat in de tuin dat je daar niet moet beginnen met spitten en planten of gras afrijden !

Gepost door: magda | 04-03-16

echt net te doen, van deze post krijg ik maar 1 foto te zien.
Ik denk dat ik het bekijken van de skynetblogs staak voor deze morgen, 't is niet leuk meer.
Later eens opnieuw proberen.

Gepost door: pieterbie | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik vraag me af wat ze aan het doen zijn op skynet!

Gepost door: magda | 05-03-16

Een gezellig en nuttig dagje uit, ondanks het weer.
Fijn weekend.. hier schijnt het zonnetje! :-)

Gepost door: mizzD | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, niettegenstaande het natte weer waren we er beiden eens uit ,hebben de nodige boodschappen gedaan en dan nog gezellig zitten bijkletsen. Dan geeft het niet dat het buiten, slecht weer is ;-)

Gepost door: magda | 05-03-16

Straks zwemmen er ook eendjes in jouw tuin, Magda. De tuinen en de velden liggen er overal kletsnat bij. De lente is op komst. Laten we hopen dat de lente wat droger wordt dan de voorbije winter. We hebben nu wel meer dan genoeg water gekregen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Fluwijn ,toch al een beetje zon overdag ,maar het duurt nooit erg lang...en voor morgen wordt er weer regen voorspeld! Tegen deze avond was het kwik bijna tegen het nulpunt en deze morgen lag er een vel ijs op het water van het zwembad. Dat zijn nog alsmaar geen tekenen van Lenteweer!

Gepost door: magda | 05-03-16

geen foto te zien bij skynet..

en dat geldt voor mijn blog ook

Gepost door: willy | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, tot nu toe heb ik daar geen last van gehad.

Gepost door: magda | 05-03-16

nu wel Magda..

nat ..maar ook vandaag deed het zonnetje deugd Magda

prettige avond

Gepost door: willy | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, ah dat is al beter nieuws!
Vandaag zat de zon tot de middag en ik dacht toen: Als ik gegeten heb ga ik in de grote slaapkamer bij het open raam zitten in de zon. Tegen dat ik gegeten had was het weeral bewolkt en vielen er een beetje spetters.

Gepost door: magda | 05-03-16

die blauwe lucht hebben we de laatste dagen niet gezien
Wat ik wel zie zijn lekkere koekjes
Fijn zo even met je dochter weg

Zie bij sommige bloggers dat er problemen waren met foto's, ik kan hier alles duidelijk zien bij jou

Gepost door: merel | 05-03-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik heb het ook gelezen dat er problemen zijn bij bloggers. Zelf heb ik nog niet ondervonden als ik ergens ga reageren. Jammer toch.
Die macarons zijn hemels lekker en te verkrijgen in de Carrefour!

Gepost door: magda | 05-03-16

ja de regen mag eens wegblijven
koud is niet erg maar al die nattigheid
mmm lekkere koekjes

Gepost door: fotorantje | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Antje, het is eindelijk toch droog geworden!

Gepost door: magda | 15-03-16

De commentaren zijn gesloten.