05-03-16

Het schipdonk kanaal

Toen ik na het ziekenbezoek bij een schoolvriendin in Brugge terugkeerde naar huis , koos ik voor een rustige weg. De weg Koolkerke -Westkapelle wordt tegenwoordig hoofdzakelijk gebruikt door de bewoners langs deze weg. Want de rechtstreekse weg is halverwege afgesloten en je raakt pas in Westkapelle via een aangelegde weg rond de werken van de A11. Niet erg aan te raden als het avond is en je verblind wordt door het felle licht van de werken.

Halverwege heb ik de auto geparkeerd aan de twee kanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal om er bij de ondergaande zon wat foto's te nemen. Ik nam er enkel van het Schipdonk kanaal vooral wegens het licht van de ondergaande zon.

kanaal.jpg

Kijkrichting Oostkerke

kanaal4.jpg

De populieren staan er perfect in het gelid achter elkaar.
Iemand noemde dit ooit " een kathedraal van bomen"
 

kanaal6.jpg

kijkrichting Heist

kanaal2.jpg

kanaal8.jpg

kanaal1.jpg

 de weg komende van Brugge 

kanaal5.jpg

"In de Groene Wandeling, bekend restaurant-Tearoom. Pleisterplaats voor menig fietser.

kanaal7.jpg

kanaal10.jpg

Vlak erna was de zon verdwenen en trad de schemer in!

 

 

23:47 Gepost in op stap | Commentaren (18) | Tags: schipdonkkanaal |

Commentaren

prachtig die bomenrijen in de zon

Gepost door: fotorantje | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Antje ,die bomenrij is altijd fascinerend als je op de brug staat te kijken . Je ziet nooit het einde ervan.

Gepost door: magda | 06-03-16

heel mooie beelden, hoor, leuk dat je de moeite nam om dit vast te leggen.

Gepost door: pieterbie | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, wilde ik altijd al eens doenvooral als de bomen kaal staan. Maar dat kan enkel als ik eens alleen op stap ben ;-)

Gepost door: magda | 06-03-16

Prachtig foto's heb je gemaakt van bomen op de rij. Echt genieten. Wat vervelend dat je schoolvriendin ziek is. Beterschap voor vriendin.
Fijne dag verder.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&jaqueline, maar de schoolvriendin is al aan de beterhand hoor. Heeft een zware griep gehad. Het was zo'n mooie avond om daar eens foto's te maken.

Gepost door: magda | 06-03-16

Prachtig tijdstip om daar foto's te maken.. echt de mooie warme kleuren van een zonnige winterse late namiddag.
Ik noemde zelf ooit eens een pad met zo'n rij bomen er langs net een kathedraal.. maar dat pad was smaller.. en het kathedraalachtige zat 'm in het feit dat de boomkruinen boven je hoofd samen kwamen en zo net het plafond en het middenschip van een kathedraal vormden. Dáár staan deze bomenrijen te ver voor van elkaar.. dit zijn meer soldaten in het gelid.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik vond die kale bomen zo mooi in dat avondzonnetje. In de zomer staan ze breed uit maar raken elkaar nog niet, daarvoor is het kanaal te breed. Neen niet echt kathedralen maar toch immens mooi als je al die rijen bomen ziet. Aan de zijkanten zijn er zelfs meerdere rijen met bomen. Die bomenrijen langs beide kanalen zijn echt bepalend voor het landschap. Je ziet ze van heel ver al.

Gepost door: magda | 06-03-16

Een heel pittoresk kanaal, maar naar ik las in de krant zou ze dit verbreden ten voordele van de haven van Zeebrugge. Als ik het goed voorheb, begint dit in Deinze om daar zo naar zee te lopen. Of ben ik nu zo verkeerd?Prachtig die schaduwen van de bomenrij in het water bij ondergaande zon.
Hier is het ook echt verzuipen Magda, en ik denk in vele tuinen, gelukkig vandaag eindelijk ZON!
groetjesssss

Gepost door: greta | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, daar wordt inderdaad vele over geruzied. Ik geloof nooit dat dit er komt. Er zijn zo'n immense kosten aan verbonden en de weerstand van verschillende kanten is groot. Dat ze maar eerst voortdoen in Zeebrugge zelf. IK zie het nut er niet van in om een waterweg te maken tot in Gent!
Je kunt inderdaad van Heist tot praktisch in Gent langs het Schipdonkkanaal fietsen. Samen met opa heb ik al tot in Zomergem gefietst op een mooie zomerdag. Maar om helemaal eerlijk te zijn deden we dat in twee keer. Eerst tot Maldegem en de volgende keer reden we met de auto tot Maldegem en vertrokken we daar met de fiets richting Gent.

Gepost door: magda | 06-03-16

Zo op het eerste gezicht lijken deze kanalen me mooier dan de Damse Vaart te zijn. Ik heb er nooit gefietst, maar wat niet is, kan komen en dan zal ik ongetwijfeld aanmeren in 'In de Groene Wandeling'.

Gepost door: Benjamín | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ik vind die kanalen ook mooier dan de Damse vaart. Maar de Damse vaart is historisch beter bekend. Zoals jij veel fietst ,doe het maar eens van Heist tot in Gent. In de Groene wandeling noemt in de volksmond " bij lachende Maria" De uitbaatster was altijd één en al lach en had voor iedereen tijd om een babbeltje te slaan. Nu baat haar dochter het uit . Zij is even vriendelijk als haar moeder.

Gepost door: magda | 06-03-16

prachtig perspectief met die bomen Magda..

In de "Groene Wandeling" klinkt uitnodigend

prettige zondag

Gepost door: willy | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, de fietswegen naast de kanalen zijn een paar jaar beter onderhouden en héél veel fietsers zie je er tijdens de zomermaanden . Hij die deze bomenrijen geplant heeft moet ik bewonderen. En zoals Greta schreef zouden ze die kanalen tot één kanaal willen omvormen. Begrijpelijk dat er veel tegenkanting is. Ik zie het nut er niet van in. Komaan zeg een waterweg van Zeebrugge tot Gent. Wat zou daar allemaal moeten voor wijken op dat tracé. En loont het wel de moeite om daarvoor zoveel natuurschoon stuk te maken.

Gepost door: magda | 06-03-16

mooie foto's , jullie wonen daar toch in een heeeeel mooie streek!

Gepost door: Emily | 06-03-16

Reageren op dit commentaar

@Emily, elke streek heeft wel zijn mooie kantjes denk ik. Hier in het vlakke land zijn het polder- en graslanden omringd met knotwilgen en kanalen met veel bomen.

Gepost door: magda | 06-03-16

Heel mooie foto's Magda, die bomen staan inderdaad netjes in het gelid.

Gepost door: Mieke | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke ,deze kanalen zijn een ware attractie en dat zouden ze nu willen samenvoegen tot één kanaal! Begrijpelijk dat velen daar tegen zijn!

Gepost door: magda | 12-03-16

De commentaren zijn gesloten.