06-03-16

De eerste zondag van maart...

reunie.jpg

...is het vrouwtjesdag (zo hebben mijn kinderen die dag altijd genoemd). Op de deze dag komen de oudleerlingen van het Lyceum samen en dit jaar is het al voor de 57 ste keer ! Niet al de oudleerlingen maar wel de leerlingen uit verschillende afdelingen die soms samen les hadden. Er zijn er die nooit of te nimmer kwamen maar zij die wel kwamen zijn  trouw gebleven aan deze reünie. Uit deze reünie zijn de jaarlijkse reizen ontstaan zoals oa naar  Londen, Parijs, Keulen, Dusseldorf en Barcelona. Eén vriendin is verleden jaar overleden.(klik). Dit jaar waren er een paar afwezig door ziekte en op reis.
Op de foto kijk ik wat ernstig ,maar ik had juist mijn jas aangedaan ,die zo koud aanvoelde omdat ik bij het binnenkomen in het restaurant juist vijf minuten van de parking tot daar in de gietende regen had gelopen. Van buiten nat maar van binnen voelde het aan alsof de jas in de diepvries had gelegen. Eenmaal terug in de auto heb ik de jas uitgedaan en de chauffage in de auto hoog gezet. Ja, het weer was voor de zoveelste dag ellendig: regen, hagel ,donkere wolken en om te treiteren kwam nu en dan de zon even kijken om dan terug te verdwijnen en een stortbui over ons heen te gooien.

Maar dat kon ons humeur niet bederven en we waren blij elkaar terug te zien.

20:54 Gepost in vrienden | Commentaren (12) | Tags: vrouwtjesdag |

Commentaren

Groepsfoto geflankeerd door voedsel. Ik had eigenlijk niets anders verwacht. Eens een smoefelgat, altijd een smoefelgat.

Gepost door: Benjamín | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin ,maar ik ben daar niet echt alleen als smoefelgat hé! Je vergeet dat bijkletsen honger en dorst veroorzaakt!

Gepost door: magda | 07-03-16

wat leuk zo trouw blijven aan een reunie.
Heb ik nooit meer gedaan, er was afgelopen vrijdag een reunie van mijn middelbare school, maar onze ploeg was ingeschreven voor een quiz.

Gepost door: pieterbie | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, van ons 18 jaar tot heden zijn we elk jaar op een vaste datum bijeengekomen: de eerste zondag van maart. Ik was de eerste jaren trouw aanwezig ,maar toen we een tijdje in Brussel woonden lag dat moeilijker. Zodra we terug aan de kust woonden ben ik er altijd bij geweest. Ik zou het voor geen geld willen missen( tenzij er overmacht is natuurlijk) . We hopen dit nog lang te kunnen doen!

Gepost door: magda | 07-03-16

Magda toch hoe blijf jij zo slank? Goed dat jullie dat kunnen doen, moet je zeker doen zolang de gezondheid het toelaat. O dat dessert .... maar smoefgat ken ik niet, bij ons werd snoepen vertaald als sneuklen, maar verschilt wel van streek tot streek denk ik.
Ja hier weer een weerbericht, koud, en ja regen, deze nacht lag hier een laagje sneeuw,

Gepost door: greta | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

@Greta ,ik slank ? dat denk je maar. Ik ben voor mijn grootte echt wel ruim vijftal kilo te zwaar. Ja hier is het woord smoefelgat wel bekend hoor . Sneukelen ook maar dat slaat meer op snoep alleen.
Het weer is hier ook niet al te best en de tuin staat na elke regenval of sneeuwbui weer flink in het water. De grond is oververzadigd. Deze morgen lag er ook een klein laagje sneeuw. Overdag waren het regen- en hagelbuien en tussendoor af en toe wat zon! Gisteren waren er heuse stortvlagen zodat je niet eens ver kon kijken! Ik zat in zo'n stortbui toen ik van de parking naar het restaurant moest lopen ( 5 minuten), toen we in de late namiddag terug naar de parking gingen was mijn jas nog altijd kletsnat!! Al was die van binnen nog droog ,het voelde toch ijskoud aan.

Gepost door: magda | 07-03-16

Kostbare traditie om in ere te houden!

Gepost door: Gidsjoris | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, dat doen we ook hoor want we wonen redelijk verspreid en kozen voor Brugge als middelpunt, die afstand van onze woning weerhoudt ons niet om elk jaar samen te komen.

Gepost door: magda | 07-03-16

Daar kan een mens van opkikkeren, zo'n vriendschappen dienen gekoesterd te worden.

Gepost door: Mieke | 07-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, na al die jaren hebben we met elkaar toch een stevige vriendschapsband en helpen elkaar als het nodig is.

Gepost door: magda | 07-03-16

Een donsjas is geen regenjas.. met een (dunnere) regenjas had je het waarschijnlijk warmer gehad!

Leuke traditie.. en die moeten in ere gehouden worden.. ben zelf ook enorm van de tradities hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, er is zeker een verschil .Hoewel die jas waterdicht is ,kan het blijkbaar niet tegen stortregen! Tradities zijn er om te koesteren hé!

Gepost door: magda | 15-03-16

De commentaren zijn gesloten.