07-03-16

Pasen nadert...

...en dat merk je in de tuincentra. Hoewel het met het barre weer van de laatste weken allemaal nog op een laag pitje staat. Vooral planten voor buiten zijn nog niet in grote getale aanwezig. Ik ging niet om planten voor de tuin, maar ik ging kijken voor een bloemstukje voor de "klasmonitrice" die er elk jaar voor zorgt dat we de eerste zondag van maart niet vergeten!! Zij stuurt de uitnodigingen en voor wat hoort wat. Ik breng dan het bedankingsbloemetje mee  en de overige oud leerlingen betalen dan elk hun aandeel. Behalve de emmertjes met bloembollen waren er nog geen paasstukjes of iets wat er moet op lijken te zien.
Ik ben dan maar naar mijn vaste bloemenwinkel gegaan daar zijn er altijd mooie bloemstukjes( en die kosten natuurlijk méér dan in een tuincentrum).( foto linksboven)

pasen1.jpg

Wat er wel te zien was in het tuincentrum zijn die piepkleine kuikentjes die nog onder een verwarmingslamp zitten. De zogenaamde paaskuikentjes. Het is schattig om te zien en de kinderen " zagen" om er eentje te krijgen. Ook nu was er een kindje dat haar moeder smeekte om er eentje te kopen. Gelukkig weigerde de moeder het. Het zou moeten verboden worden want gegarandeerd gaan die beestjes hun dood tegemoet. Kuikentjes zijn geen speelgoed! Gaia hier is er werk aan de winkel!!

pasen.jpg

Commentaren

ai, ik dacht dat die paaskuikens al lang verbonden waren.
jammer dat daar nog aan meegedaan wordt, ik zou daar alvast niks kopen.

Gepost door: pieterbie | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik begrijp niet dat dit nog gedaan wordt! Er zijn wetten en regeltjes voor van alles en nog wat en toch gaat zoiets nog door!

Gepost door: magda | 08-03-16

Ik erger me ook mateloos aan dat gesol met die paaskuikens. Maar goed, straks is het kerstmis.

Gepost door: Benjamín | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin , ik heb er van de weeromstuit niets gekocht in dit tuincentrum. Ach staat de Kerst al voor de deur? Je zou het warempel nog geloven met al die hagelbuien de laatste dagen.

Gepost door: magda | 08-03-16

Ik vind tuincentrum altijd leuk om te winkelen. Wat ziet allemaal prachtig uit. Ach piep kleine kuikentjes in tuincentrum. Eigenlijk mogen daar niet verkopen. Ik hoop van niet. Het is niet gunstig. Brr... Ik vind zo zielig als dit doen.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ik vind het ook zo zielig om zien en ik geloof ook dat dergelijke verkoop in feite niet mag.

Gepost door: magda | 08-03-16

De paaseitjes liggen al vanaf januari in de supermarkten.. ze zijn er met dat soort dingen altijd vroeg bij hè.
Die kuikentjes gaan hoe dan ook dood helaas.. in zo'n bak voor Pasen hebben ze nog even uitstel van executie. :-(
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, ik begrijp het niet ,kunnen ze die beestjes gewoon niet laten opgroeien onder zo'n lamp tot ze in staat zijn om op "eigen vleugels" verder te kunnen? Ik heb dit nochtans gezien bij nonkel Clement en tante Regina.

Gepost door: magda | 08-03-16

Ergens in een wetstekst vond ik volgende Magda; Volgens de dieren welzijns wet uit 1987 is het verboden om paaskuikens gratis weg te geven. Paaskuikens zijn eigenlijk ééndagskuikens, kuikens die normaal gezien zouden vernietigd worden omdat ze economisch niet interessant zijn. Door deze rond de periode van Pasen gratis weg te geven of te koop aan te bieden, kan men deze diertjes toch nog economisch interessant maken.
Dus eigenlijk is het verboden, maar hier zie ik ze helemaal niet meer, en Gaia die houden denk ik wel toezicht, maar niet overal kunnen ze zijn.
Hoop dat dit gesjacher en gesjoemel helemaal verdwijnt.
Groetjessssssss

Gepost door: greta | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, interessant weetje en inderdaad Gaia kan niet overal zijn. Maar die beestjes moeten toch niet eendagskuikens zijn. Ik schreef het al bij Mizzd. Ik heb er als kind zelf verzorgd bij tante en nonkel en groeien doen die vlug tot leuke kuikens en als het weer het dan toeliet werd een klep geopend en mochten ze buiten lopen. Dit zijn middeltjes om mensen naar de tuincentra te lokken .

Gepost door: magda | 08-03-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.