08-03-16

8 maart Vrouwendag

 

vrouwendag.jpg

Eerbetoon aan alle vrouwen op de wereld!

Ik schreef vroeger al over het ontstaan van de Internationale Vrouwendag (klik)

 

19:47 Gepost in Actualiteit | Commentaren (14) | Tags: vrouwendag, 8 maart |

Commentaren

een mooi jong exemplaar heb je hier neergezet
jammer dat niet alle vrouwen het overal even goed hebben.

Gepost door: pieterbie | 09-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie ,spijtig genoeg is dit nog in veel landen zo. Daarom moet er verder geijverd worden voor vrouwenrechten.

Gepost door: magda | 09-03-16

Haha toen ik het gisteren las in de krant, vroeg iedereen hier wanneer het mannendag was, wel ik het niet nalaten iedere man die hier ook langskomt gerust stellen ook hun dag komt eraan - Heren 19 november staat immers geboekstaafd als 'Internationale Mannendag'
Ongelooflijk maar bijna iedere week zijn er zo van die themadagen. Warme truiendag, 1 maart was het complimentendag, en verder nog een hele lange rij;
Hier is het een ijskoude dag, Magda met heel scherpe wind, maar gelukkig droog.
Hou je goed warm!

Gepost door: greta | 09-03-16

Reageren op dit commentaar

Maar greta toch.. is het niet álle dagen mannendag? hoewel we al een eind gevorderd zijn met de emancipatie van de vrouw, is het erg te moeten vaststellen dat dit hier nog steeds behoorlijk een echte mannenmaatschappij is.. voor hoge functies kan de vrouw nog altijd niet in de schaduw van de man staan.. en áls ze het wat hogerop schoppen hebben ze zich volgens de algemene opinie omhoog gen**kt.. iets wat van mannen nou nooit gezegd wordt! En krijgen de dames bovendien vaak ook nog minder betaald dan mannen in soortgelijke functies! Heus.. een dag om stil te staan bij vrouwenrechten is zelfs in deze moderne westerse wereld nog heel hard nodig.. en dan heb ik het nog niet eens over de wat 'minder moderne werelden'..! 19 november mannendag? nog nooit van gehoord maar die kan wat mij betreft meteen afgeschaft worden hoor.
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 09-03-16

@Greta , ja die thema dagen toveren ze uit hun hoed . Soms leuk omdat je aandacht op een thema wordt gevestigd maar meestal overbodig ,zoals een dag voor mannen overbodig is,hahaha. Mizzd heeft in haar betoog hierover wel gelijk. Er is nog verre van gelijkheid tussen mannen en vrouwen en dat heb ik tijdens mijn carrière meer dan eens ondervonden. Dan spreken we nog niet eens over die landen waren vrouwen niet eens hun mening mogen zeggen of niet eens naar school mogen gaan!

Gepost door: magda | 09-03-16

We moeten ons blijven realiseren dat er veel vrouwen zijn die niks betekenen. Dat zijn natuurlijk niet mijn woorden maar die van een bepaalde categorie mannen. Zoals je zegt is het in het bedrijfsleven inderdaad ook voor vrouwen moeilijk om de juiste kandidaat te zijn bij bevorderingen of benoemingen. We kunnen ons steentje bijdragen door te tonen dat wij daarmee niet tevreden zijn en nog veel dingen willen zien veranderen.

Gepost door: Mieke | 09-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, daarom is een internationale vrouwendag op zijn plaats, omdat we verder moeten strijden voor gelijke rechten en zeker in bepaalde landen moet er nog geijverd worden voor respect voor vrouwen en meisjes. Heb je in het nieuws ook gezien of gelezen dat jonge mannen een meisje dat ongesluierd liep in een vluchtelingenkamp in ons land belaagden!! Dat is nog verre van gelijkheid tussen mannen en vrouwen hé! En dan die Iman die opriep om zoveel mogelijk meisjes uit het Westen zwanger te maken zodat de Islam vlugger de overhand krijgt. Hoe bestaat het !! Weet het Westen wel waar ze mee bezig zijn ! De vluchtelingen moeten geholpen worden om humanitaire redenen maar niet om hier de baas te komen spelen.

Gepost door: magda | 09-03-16

een mooie prent bij vrouwendag Magda..

en die jonge dame is duidelijk tevreden met haar lot..

één van de belangrijkste discrimatie 's is wel bij de godsdiensten...

en dat helpt de zaken niet vooruit

Gepost door: willy | 09-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, zelfs de meeste oorlogen draaien om godsdienst....

Gepost door: magda | 09-03-16

wij hier hebben niet te klagen maar in veel landen zijn vrouwen nog altijd niet van tel

Gepost door: Merel | 09-03-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, wij hebben hier als vrouw zeker niet te klagen , maar zij die vrouwen van geen tel vinden mogen gerust in hun eigen land blijven en hebben hier niets te zoeken.

Gepost door: magda | 09-03-16

Vergis je niet.. ook hier zijn er nog heel gelovige mensen voor wie de vrouw niks meer is dan een broedmachine. Die kun je niet 'terugsturen' hè.

Gepost door: mizzD | 10-03-16

Ach MizzD en Magda een mannendag! Waarom? Dat weten wij vrouwen ook niet echt eigenlijk. Maar toen ben ik gaan lezen en denken....
Mannen leven nog altijd minder lang dan vrouwen. Dan mogen ze hun weinige jaren opvullen met een feestdag. Eén keer per jaar, maximum!
Mannen zijn niet zo goed georganiseerd zoals vrouwen, ze kunnen niets alles passend van kleding bij elkaar vinden 's morgens als wij het niet de avond ervoor hebben klaargelegd.
Hun grootste zorg is kaal worden! Zie ze maar kijken 's morgens en 's avonds na de douche of er noch niets te zien is, want dat is hun grootste nachtmerrie en zorg.
Bij griep liggen mannen in bed, terwijl wij met griep nog zoveel mogelijk de boel trachten draaiend te houden. Pijnstillers nemen, kinderen nog op school doen.
Spreken kunnen ze nog nauwelijks, zien de dood voor ogen, en al alles terug beter komt, is het net of ze herrijzen uit de dood, terwijl wij gelukkig zijn dat wij weer beter worden. Dus dames geef ze die dag, maar slechts EEN! Zonder dan nog over HUN auto te spreken....

Gepost door: greta | 10-03-16

Reageren op dit commentaar

Alé kom één dag in een jaar willen we de mannen in de watten leggen,hahaha!

Gepost door: magda | 10-03-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.