12-03-16

Drukke week

Deze week was een erg gevarieerde week, waarbij ik tijd tekort kwam om te bloggen.
Maandag bakte ik oliebollen voor een ( sport)vriendin . Zij had gehoord dat ik  op de maandelijkse vriendinnendag oliebollen had gebakken . Daar had ze nu zo'n zin in en gezien ik de olie nog niet had weggegooid( die kun je echt niet meer gebruiken om nog te frituren) nodigde ik haar en haar man uit op een oliebollen namiddag.
Dinsdag ging ik 's morgens  naar de kapper( knip en kleurbeurt) en in de namiddag op bezoek bij een oud collega en zijn vrouw. Hij is niet meer goed te been en meestal haal ik hen beiden met de auto  tot bij mij zodat ze eens een namiddagje weg zijn van huis. Deze keer wilde zijn vrouw dat ik tot bij hen kwam. De koffienamiddag naderde het avond uur eer ik er buiten geraakte. Er was zoveel over en weer te vertellen en hoewel zij normaal nogal aan de stille kant is, was ze deze keer erg op dreef.

Woensdag kreeg ik onverwachts ook twee oud collega's op bezoek,  waar ik in het vorig logje over vertelde.


Donderdag kwam de poetshulp . Heb ik al gezegd dat het een man is ? Manman ,ben ik tevreden over deze hulp. Die doet het werk zonder daar tamtam rond te verkopen. Hij moet zich hier niet bezighouden met stof afnemen en dingen die ik zelf heel gemakkelijk kan doen. Deze week heeft hij een nieuw lustertje opgehangen in het trapgat.
En heeft hij de garage opgeruimd , geschuurd en een nieuw grastapijt erin gelegd ( zo kun je niet meer zien dat de geschilderde dallen afgebladderd zijn). De auto hebben we vol gestoken  met allerhande spullen die naar het recyclage park mochten. Nu en dan had ik namelijk spullen daar neergelegd in een van mijn opruimfases zoals een afgedankte naaimachine, een kapotte drukspuit, stapels tijdschriften...
Ik kon achteraf wel dansen in de garage zo blij was ik dat alles er weer netjes bijlag. In mijn eentje had ik daar beslist meer dan een namiddag voor nodig gehad. Dank je wel Gerrit-Jan.

Maar ondertussen was het zo'n mooi weer geworden dat ik in de namiddag en ook de vrijdagnamiddag wat opgeruimd heb in de tuin. Gras afrijden zit er nog niet in, de grond is achteraan nog veel te drassig. Bij de achterbuur staat er tot heden nog heel veel water in de tuin. Ik nam er een paar foto's van.

Vrijdag avond was er toneel. Met een groepje senioren zijn we gaan kijken naar een komedie. Hoedje af voor deze amateurs. Meer dan drie uur( de pauze niet meegerekend) stonden ze op de planken en deden ze ons lachen met al de misverstanden die dikwijls eigen zijn aan een komedie.

 "Alles uit, behalve het licht", is een prachtige komedie vol verlangens,
paniek, liefde, wantrouw en vooral complete chaos!

ccd253b406-wat2016%20web.jpg

Toen Vlekje zag dat ik in de tuin bezig was kwam ze me achterna en installeerde zich aan de voordeur -op dat ogenblik het warmste plekje- en hield elke beweging van vogels en voorbijgangers in de gaten. De hele winter lang stak ze hoogstens haar kopje eens buiten aan de achterdeur en ging dan vlug weer naar haar mandje.

tuin.jpg

In de tuin beginnen de struiken te bloeien, de magnoliaknoppen zijn door de nachtvorst wat beschadigd, maar de klimrozelaar staat al flink met nieuwe scheuten. 

tuin2.jpg

De tuinzak staat klaar en het materiaal eveneens om de dooie takken en bladeren te knippen en de grond om te harken. Het water achter in de tuin is nu weggezakt. Hopelijk blijft het nu wat droog. Koud is het nachts wel en de temperatuur zakt zelfs onder nul. Op één van de ochtenden lag er zelfs wat sneeuw( of was het hagel ?) op de bladeren van de laurierhaag.

tuin3.jpg

Deze onderstaande foto's nam ik vandaag. Bij de achterbuur is de tuin nog altijd herschapen in een grote vijver. De eerste foto is de weerspiegeling van zijn huis in het water .

tuin1.jpg

En wat ik vandaag gedaan heb ? Dat is voor morgen .

Commentaren

Maandag begin ik in de tuin

Gepost door: liliane | 12-03-16

Reageren op dit commentaar

@Liliane , veel succes in de tuin. Het weer zal alvast meevallen( voorspellen ze toch)

Gepost door: magda | 13-03-16

Ik had ook drukke week gehad. Oliebollen bakken? Toch leuk voor de vriendin. Je had ook drukke dagen gehad. Het is zeker eindelijk mooi weer. Lekker tussen door genieten als ik even kan. Gisteren hadden wij ook op de balkon in orde gemaakt. Het was zalig weer. Ik had gewoon warm. Zon scheen bij ons balkon. Heerlijk. Je poes vind wel erg leuk dat je bezig bent in de tuin. Jou tuin heb je ook in orde gemaakt. Lieve poes heb je. Mooi struiken heb je daar staan. Vijver ziet wel beetje triest eruit. Of het lijkt het zo. Leuke foto's is het geworden.
Fijne zondag gewenst.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, ja ik had een drukke week ,maar best wel gezellig hoor. De oliebollen hbben succes ,wantde kleindochter heeft gevraagd of ik er ook wil bakken tijdens het paasverlof. Tja dan zal ik de olie nog maar neit verversen en er nog eens bakken.
VLekje vindt het wat fijn dat ik een beetje bezig ben in de tuin want ze loopt overal achter me aan.Het weer is beter en in het zonnetje is het al best te doen om wat te werken in de tuin. Deze namiddag heb ik een uurtje gerust in het zonnetje op mijn terras,maar toch met een jasje aan ;-)

Gepost door: magda | 14-03-16

En wat ik vandaag gedaan heb? Dat is voor morgen.
Dat vind ik prachtig gezegd.
En verder wens ik je 'de naarstigheid' zoals we dat hier zeggen.

Gepost door: Benjamín | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Benjamin, ik vond dit zinnetje zo onlogisch dat ik het grappig vond! Jij zag het ook !hihi!

Gepost door: magda | 13-03-16

oh, vlekje lijkt een beetje op mijn kat!

Gepost door: cuisine celine | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Celine,voor een zeventienjarige ziet ze er nog goed uit , vind ik!

Gepost door: magda | 13-03-16

Goed dat je het zo druk hebt Magda, dat doet een mens deugd.
Ach Geert-Jan net zo iemand als Aimée de poetshulp van een oudere dame waarover ik je vertelde, echt ook zo'n gemotiveerde iemand, die ook net als bij U, alles eens op orde zette, wat zij ook helemaal niet zo goed meer kon. Houden die man!
He Vlekje nog altijd een mooie kat Magda;
Ja de tuin..... begint water is weg, maar de grond ligt er loodzwaar bij. Maar de hortensia's komen ze hier dringend snoeien, ongelooflijk hoe alles zo veranderd met een paar dagen zon.
Hou je warm Magda, ondanks de zon waait hier weer die ijskoude wind.

Gepost door: greta | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, houden die man schrijf je, ik hoop oprecht dat hij lang blijft en al lachend heb ik gezegd dat hij pas mag vertrekken als al mijn karweitjes opgeknapt zijn - maar ik weet niet wanneer dat za zijn :-)
VLekje herleeft nu ze de zon ziet en ze is al eens een rondje buiten gaan lopen ( achter mij aan natuurlijk).
Het water trekt weg in de tuin , gras afrijden of zo zit er nog niet in.Maar ik kan me bezighouden met in de bloemenperken te snoeien en op te kuisen. Als je in het zonnetje kunt bezig zijn is het te doen.In de schaduw is het nog frisjes.

Gepost door: magda | 13-03-16

Lekker bezig geweest.. denk niet dat ik ook nog maar iéts kan doen in de tuin met die ondeugende puberende hond erbij..! :-) Maar heb me ook weer geblesseerd en zit met een heel stijve pijnlijke heup. Dus dat tuin werk moet hier nog maar even wachten.
Zou die achterbuur z'n tuin niet beter wat ophogen? hoewel.. dan gaat de nattigheid allemaal jouw tuin in waarschijnlijk, dat moet je natuurlijk niet hebben hehe.
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, oei beterschap met je pijnlijke heup. Zoiets kan van lange duur zijn.Wees maar voorzichtig.
Wij hebben vele jaren terug de tuin langs achter opgehoopt met camions aarde en zelfs een terras gebouwd met een trapje op om van de waterellende verlost te zijn. Blijkbaar helpt het niet helemaal na al de regen die we incasseerden . De voorbije winter stond de tuin gedeeltelijk weer in het water.
De vorige eigenaar van de woning achter ons heeft nooit iets gedaan en die heeft altijd méér water gehad dan wij bij hevige regenval. Dit jaar is er extreem veel water gevallen en de gevolgen waren er ook naar. De buurman naast ons had ook water in zijn tuin en dat water loopt dan in mijn tuinhuis .De nieuwe bewoners achter ons huis hebben een metalen tuinhuis gezet op een stenen platform.Ze hebben met buldozers in de tuin gewerkt en de kleigrond is helemaal vastgereden zodat het water niet door de klei laag geraakt.
Jaren geleden hebben we ontdekt dat er vanaf de kust een (zoet) waterader liep dwars door de polders en ook langs de achterkant van onze tuin , want er was lang geleden een waterpoel rechtsachter in de tuin en daarom hebben we er een treurwilg geplant. Een buurman een eindje verder heeft heel wat werk gehad om zijn garage die onder zijn woning was waterdicht te krijgen en zo kun je die waterader verder volgen in het landschap door de poelen en inzakkingen in velden en weiden. Maar dat vertellen ze niet als je grond koopt!!

Gepost door: magda | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

Druk, druk, druk lijkt wel het motto van onze leeftijd.
Fijn dat jij nu een Mr proper in huis hebt. Ik moet alles zelf doen of wachten tot er wel iets van in huis komt om verder te doen. Alfredo is niet te best deze laatste dagen en zou eigenlijk moeten rusten. Maar dat zal ik wel vertellen als we ons zien.
Vervelend als je tuin nog zo lang onder water ligt na overvloedige regen. Je kan er niets aan doen. Hopelijk gaat het beteren als we een eindje verder in de lente zijn.
Oliebollen zou ik ook eens willen bakken maar er zijn wel sommige dingen waar van ik af zie.
Het was fijn weer dit weekend maar vandaag is het wel veel frisser.

Gepost door: Emmy | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

@Emmy, ik denk dat we op onze leeftijd toch wel wat trager zijn in alles. Waarom ook zouden we alles in ijltempo moeten doen. Kom je er vandaag niet dan doe je toch verder de volgende dag ! Ik mag mijn handjes in elkaar leggen met Gerrit-Jan . Je kunt toch niet altijd beroep doen op je kinderen.
Deze winter was het echt erg met al dat water in de tuin en het tuinhuis. Dan zijn er jaren dat je er helemaal geen last van heb. Nu is het al een paar dagen droog en het water is weggetrokken. In het tuinhuis liggen de dallen nog nat maar er is gen water meer te zien.
Beterschap voor Alfredo en tot ziens!

Gepost door: magda | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

ja, je vertelde al dat je een poetsman hebt :-)
als je er maar content van bent, wat duidelijk het geval is.

Gepost door: pieterbie | 15-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik word vergeetachtig :-))

Gepost door: magda | 15-03-16

De commentaren zijn gesloten.