13-03-16

Een belangrijke jarige!

alice x.jpg

Ik kreeg onlangs bovenstaande uitnodiging om naar het verjaardagsfeest te komen van Alice. Daarmee weten jullie nog niet wie dat is hé. Alice is namelijk  " 't Vrouwtje "(klik) over wie ik het al dikwijls heb gehad. Zij was het die 32 jaar lang mijn huishouden hielp recht houden toen ik ging uitwerken. Zij heeft het wel en wee van mijn familie meegemaakt. Geen familiefeest, huwelijk, sterfgeval... zonder 't Vrouwtje. Zij was de thuiswacht voor poes en hond als we naar de familie gingen in Luxemburg Toen ze stopte omdat het voor haar leeftijd te zwaar werd, is ons gezin met haar in contact gebleven. We deden haar zelfs mee op de familiefeesten die de oudste zoon bij hem thuis gaf.
Ik vond het zo attent van haar dat ik uitgenodigd werd voor het feest dat haar dochter en de broers en zusters van Alice ( negen in totaal)voor haar verjaardag in elkaar hadden gestoken. Ik was er ook de enige buitenstaander. Ach zo voelde ik me er niet. Ik ken de hele familie en het was in feite een blij weerzien met iedereen. We woonden als kind een paar huizen van elkaar. 

Deze foto is getrokken vòòr haar ouderlijk huis, waar nu één van haar zusters nog woont (het huis ziet er nu wel iets anders uit na al die jaren).
Het diner werd gegeven in het Boerenhof in Heist, midden in het groen met een schuur die beschermd is, een grote speelweide voor de kinderen en bij goed weer een gezellig terras. Het menu was uitstekend met overwegend visgerechten plus de eerste asperges van het jaar.
De familie maakte veel foto's en toen ik hoorde dat ze pas de foto's te zien zouden krijgen bij een volgende familiebijeenkomst in augustus heb ik mijn canonnetje bovengehaald en trok zelf ook wat foto's.

alice.JPG

Ik moest pertinent naast haar zitten!

alicexx.JPG

Alice met haar dochter en twee kleinkinderen (kijkend in de lens van de fotograaf).


ps.Ik stuurde al de foto's die ik nam door naar de dochter. Deze foto's plaatste de dochter op FB, zodat ik me hier niet schuldig voel aan een inbreuk op hun privacy.

 

17:32 Gepost in verjaardag | Commentaren (20) | Tags: 't vrouwtje, verjaardag, feest |

Commentaren

niet de eerste beste verjaardag Magda...

en ik kan begrijpen dat je die uitnodiging met dank aanvaard hebt..

die 32 jaar hebben duidelijk voor een sterkte band gezorgd

prettige zondagavond

Gepost door: willy | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Willy, we kennen elkaar al meer dan 32 jaar als je ons beider jeugdjaren meetelt ;-). Maar het is inderdaad tijdens die 32 jaar dat we elkaar goed hebben leren kennen en waarderen.Het is wederzijds die band. En daarom was ik ook wat aangedaan door die uitnodiging voor haar verjaardag.

Gepost door: magda | 13-03-16

Sommige mensen laten voetstappen achter in je leven, mooi toch!!!!

Gepost door: Emily | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Emily, wat is dit mooi gezegd !

Gepost door: magda | 13-03-16

Fijn dat je erbij mocht zijn en Emily zegt het inderdaad heel mooi

Gepost door: Merel | 13-03-16

Reageren op dit commentaar

@Merel, ik vond het ook zo mooi zoals Emily het beschreef.

Gepost door: magda | 14-03-16

Heel fijn dat je uitgenodigd bent. Leuke foto's. Je kleinkinderen was ook erbij. Dat maakt wel gezellig bij elkaar. 32 jaar heb je sterke band. Zo lang al. Leuke foto's om te zien. Het was mooi weer.
Fijne week.

Gepost door: Ferry & Jacqueline | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

@Ferry&Jacqueline, het zijn niet mijn kleinkinderen maar wel de dochter en kleinkinderen van de jarige.

Gepost door: magda | 14-03-16

Wat goed dat ze nog kan genieten, en ze ziet er nog heel goed uit Magda. Zeker dat is net familie, hier was dat ook, bij alles werd ze gevraagd samen met haar man.
Wel zo iemand was ook ons Gaby, dat was de steunpilaar van het gezin, zelf had ze geen kinderen. Helaas is ze er niet meer, en nog altijd missen wij haar bij zoveel kleine dingen. Ja die blijven voor altijd in je hart. Dat zijn van die verborgen pareltjes die je helaas niet meer kan vinden.

Gepost door: greta | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

@Greta, zo kun je het wel zien, zij is een stukje van onze familie. Zij is er altijd geweest vanaf de geboorte van ons jongste kind en die is nu 46 jaar!Ik heb tranen met tuiten geweend toen ze stopte met komen werken. Maar ja er kwam voor haar ook een tijd dat ze op pensioen ging en hoe onlogisch ook , ik kon dat niet goed aanvaarden en was zelf kwaad op haar. Snap je die gevoelens. We hebben samen gesnotterd . Kijk we zijn zoveel jaren verder en we zien elkaar nog altijd.

Gepost door: magda | 14-03-16

Het 'vrouwtje' ziet eruit of ze nog wel een paar jaartjes door had kunnen gaan met haar werk.. wat een kranige 80-jarige! Mijn felicitaties ook aan haar!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mizzy, dat heeft ze ook nog gedaan hoor ,telkens we op vakantie gingen zorgde ze ervoor dat het hele huis er fris en netjes bijlag toen we thuiskwamen. Maar ja met de jaren werd het minder en minder en dat begreep ik ook wel.Maar we bleven elkaar verder zien en dat telde !

Gepost door: magda | 14-03-16

Heel leuk dat je zo'n goede band met het "vrouwtje" bleef behouden! Ik zie ook nog ieder jaar de dame waar ik werkte. Je hebt toch sommige situatie gedeeld over je privéleven en dat maakt de band zo sterk.
Ik denk wel te weten wie het vrouwtje is en kende 2 van haar broers ietsje beter dan de anderen.

Gepost door: Emmy | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

@Emmy, je hebt een tijdje in dezelfde straat gewoond hé!! Dus ken je deze familie vast en zeker.Ja als je ene goede band hebt met elkaar ,vertel je dingen die je tegen anderen nooit zou vertellen.

Gepost door: magda | 14-03-16

Ja, zo hoor je toch ook wel bij de familie. Wat een kranige dame!

Gepost door: Gidsjoris | 14-03-16

Reageren op dit commentaar

@Gidsjoris, zo voel ik het ook aan en het is fijn dat ze me in hun familie toelieten bij dit feest.

Gepost door: magda | 14-03-16

wat bijzonder leuk dat je er bij mocht zijn!

Gepost door: pieterbie | 16-03-16

Reageren op dit commentaar

@Pieterbie, ik was echt ontroerd dat ze me heeft uitgenodigd.

Gepost door: magda | 17-03-16

Fijn dat jullie zo'n goed contact zijn blijven houden maar ja ze heeft dan ook alles met jullie meegemaakt.

Gepost door: Mieke | 16-03-16

Reageren op dit commentaar

@Mieke, zij is de discretie in persoon en we kennen elkaar al van kindsbeen af!!

Gepost door: magda | 17-03-16

De commentaren zijn gesloten.